Kısa URL: https://ml.md/lc84372
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2012
2,085 defa indirildi / yazdırıldı
100 Gr Sana Hamurişi
1 Su Bardağı toz şeker
1 Su Bardağı un
6 Adet kivi
1 Paket kivili jöle
1 Paket vanilya
1 Litre süt
Süt, un ve şeker tencereye alınıp sürekli karıştırılarak muhallebi haline gelene dek pişirilir. Sana Hamurişi ve vanilya eklenerek mikserle 5 dk çırpılır ve ıslatılmış borcama dökülür. Üzerine dilimlenen kiviler dizilir. Jöle paketteki tarife göre hazırlanıp kivilerin üzerine dökülür ve buzdolabında en az 3 saat bekletilir. Soğuk servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc83261
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2012
1,850 defa indirildi / yazdırıldı
40 Gr Sana Hamurişi
1 Paket vanilya
4 Adet kivi
70 gr tereyağı
2 gr tuz
60 gr nişasta
2 Paket krem şanti
500 gr süt
25 gr kakao
185 gr un
1 Bardak Kivi sosu
250 gr toz şeker
8 Adet yumurta
Pasta kekini yapmak için; 6 yumurtayı derin bir kapta 170 gr. şeker ilave edir 12 dk mikserle çırp. 85 gr. un ve 60 gr. nişastayı yumurtalı karışıma ilave ediyoruz. Karışıma tuz ve 70 gr. tereyağını ilave edip bir kaşık yardımı ile alttan üste doğra yavaşça karıştırıyoruz. 25 cm'lik çembere yağlı kağıt serip karışımı döküyoruz. 180 derece 25-30 dk pişirilir. Kek soğuduktan sonra 3e bölüyoruz. Şekerli su ile ıslatıyoruz. Daha sonra pastanın kremasını hazırlıyoruz. Kreması; 500.gr süt , 100 gr un , 125 gr toz şeker , 2 yumurta ve 40 gr yağı tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz (sürekli karıştırın) krema istenilen kıvama geldiği zaman vanilyayı dökün ve soğutun. Krem şantiyi hazırlayın. Krema soğuduktan sonra krem şantinin yarısını kremaya dökün. Islatılan kekin üzerine krema sürün üzerine dilimlenmiş meyveler ve bitter çikolata serpin. üzerine tekrar ince tabaka şeklinde krema sürün ve 2. kek tabanını yerleştirin, ıslatın. Krema dilimlenmiş meyveler çikolata tekrar krema ve son kat keki yerleştirin. Krem şanti ile kaplayın. Daha sonra üzerine kivi sosu dökün krem şanti ile süsleyin.