Kısa URL: https://ml.md/lc158188
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2021
258 defa indirildi / yazdırıldı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet yufka
100 gram pastırma
Üzeri İçin:
2 adet yumurta sarısı
Tereyağını tavada eritip ocaktan alın ve sıvı yağla karıştırın. Yufkaları üst üste yerleştirip önce enlemesine sonra boylamasına ikiye kesip, 16 parça üçgen elde edin. 1 parça üçgen yufkanın üzerini yağlayıp, ortasından tutun ve saat yönünde iyice çevirerek gül şekline benzer bir form elde edin. Ortasına kıyılmış pastırma yerleştirip, yufkanın kenarlarından sarkan uçları pastırmanın üzerinde birleştirerek kapatın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp, üzerilerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc4752
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2019
4,638 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 yumurta
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Açmak için:
Nişasta
Un
Arasına sürmek için:
1 su bardağı sıvı yağ ve tereyağı karışımı
Hamur için olan tüm malzemeleri karıştırın.
Azar azar un ekleyerek yumuşak kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru en az 1 saat dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Bezeleri yarım saat daha dinlendirin.
Un ve nişastayı nişastası bol olacak şekilde karıştırın.
Bu karışımı kullanarak hamurları incecik açın.
Sıvı yağ ve tereyağı karışımıyla yufkalarınızın her yerini hafifçe yağlayın.
Hamurun önünüzdeki kenarını 5 santimetre kadar içeri katlayıp üzerine dilediğiniz malzemeleri yayın.
Yufkaları rulo şeklinde sarıp tepsinin ortasından dışına doğru sarmal şekilde yerleştirin.
Tereyağı karışımını hamurların üzerine fırçayla iyice sürün.
Fırını 220 derecede ısıtıp tepsiyi fırına verin.
Üzeri kızarınca çıkarıp sıcak sıcak servis edin.