|
Kıvrım (Antalya) |
|
güllülokum
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc141156
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2019
541 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dünden Bugüne Antalya
Hamur yoğrulur. Düz bir yerde açılır.
İçine susam, fıstık, ceviz, badem konur, yuvarlatılır. Bir tepsiye dizilir.
Ocaklıkta bir saçın altına konulur. Üzerinde ateş yakılarak kızartılır.
Üzerine şerbet yapıp dökülür.
|
Kıvrım (Sarıburma) (Antalya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31391
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
2,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Un içine sıvıyağ, yumurta ve süt katılarak kulakmemesi yumuşaklığında yoğrulur. Biraz nişasta ilavesi ile senitte yufka şeklinde açılır. Bütün yüzeyine ceviz, susam, fıstık, badem, toz tarçın ve toz şeker karışımı ekilerek oklavaya sarılır. İki ucundan ortaya doğru itilerek kırışık bir durumda ortaya toplanır. Sonra oklavadan sıyrılarak bir tepsiye içten dışa doğru dizilir. Üstüne eritilmiş bol tereyağı ilavesi ile mümkünse kor haline gelmiş közde, bir saçın altında veya fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üzerine önceden hazırlanan soğuk şerbet dökülüp dinlendirildikten sonra ikram edilir.
|
|