Kısa URL: https://ml.md/lc171771
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2023
125 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr. kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım çay bardağından biraz fazla arpa şehriye
1 yemek kaşığı karışık salça
4-5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Önce yağ ve kıymayı tencereye alıp kıymayı kavuruyoruz. Ardından şehriyeyi ilave edip şehriyeyle kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ekleyip bir süre salçayı da kavuruyoruz. Ardından sıcak su ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ekleyip karıştırıp yaklaşık 10 dakika pişirip sıcak sıcak servis ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc147719
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2020
494 defa indirildi / yazdırıldı
1 yemek kaşığı kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
1 çay bardağı arpa şehriye
1 tutam maydanoz
Tuz
Domatesleri rendeleyin.
Sıvı yağı tencerede kızdırın.
Kıymayı sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun.
Üzerine rendelediğiniz domatesi ve salçayı ilave edin.
Tuzunu da ekleyin.
İrice doğradığınız maydanozları ve şehriyeleri de tencereye ilave edip 5 su bardağı kadar sıcak suyu karıştırarak ekleyin.
Şehriyeler yumuşadığında çorbanız servise hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc133348
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2018
682 defa indirildi / yazdırıldı
1 subardağı arpa şehriye
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı dana kıyma
2 adet domates
2 adet et bulyon
1 adet yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Birkaç yaprak maydonoz
Tuz
Sıvı yağı tencereye koyup sivri biberleri ince ince kıydıktan sonra kıymayla birlikte yağda biraz kavuralım.
Sonra çok ince doğranmış domatesleri üzerine ekleyip domatesler rengini çıkarana dek pişirelim sonra salçayı karabiber pul biber ve arpa şehriyeyide ekleyerek karıştıralım.
Sonra suyu ilave edelim tuzunu koyalım son olarakta bulyonları atalım ve yaklaşık 15 dk. pişirelim son 5 dakikada maydonozları içine kıyıp atalım sonra yemek hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc20416
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2008
3,264 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr gr kıyma
1 su bardağı arpa şehriye
2 kaşık salça veya 4 domates
yarım demet maydanoz
3 kaşık sıvıyağ
2 litre sıcak su
Yağı tencereye koyup kızdırın içine kıymayı atın ve suyunu çekene kadar kavurun.
Salçayı veya domatesini ilave edin 5 dakika kadar daha kavurun. Sıcak suyu ekleyin.
Kaynayınca şehriyeyi içine atın. Suya göre şehriyeyi azaltıp çoğaltabilirsiniz kıvamına göre.
Şehriyeler pişince maydanozu katın. 1-2 dakika maydanozla beraber kaynarsa güzel olur.
İsteğe göre limon ve yumurtayı karıştırıp maydanozdan sonra ekleyip ateşi kapatın.