Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Soğanı küçük küçük doğrayın ve yağda pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. tuz ve karabiber ilave edin. Rendelenmiş eritme peynirini ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın. Hazırladığınız patlıcan püresini peynirli kıymaya ilave edip karıştırın. Domates dilimleri ve marul yaprakları ile süsleyip sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc5996
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2006
4,029 defa indirildi / yazdırıldı
3 patlıcan
200 gr. kıyma
1 kırmızı soğan
tuz
karabiber
100 gr. eritme peyniri
yarım çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda pembeleştirin, kıymayı ilave edip kavurun, tuz ve karabiberi de katın. Rendelenmiş eritme peynirini ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın. Hazırladığınız patlıcan püresini peynirli kıymaya ilave edip karıştırın. Domates dilimleri ve marul yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.