Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kıymalı Bohça Böreği (yufka)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Bohça Böreği (yufka)

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc29301
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
3,878 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme
- 3 adet yufka
- 100 g Sana
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- İçi İçin:
- 250 g kıyma
- 2 orta boy soğan
- 2 kaşık Sana
- 2 orta boy patates
- ½ demet maydanoz
- Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Patatesleri bir kaba koyup haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavada 2 kaşık Sana yağını eritin. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyma bıraktığı suyu çekince patatesi ve kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Ateşten alın.
100 g Sana yağını eritin. Erimiş yağa yarım bardak su katıp karıştırın.
Yufkayı yayın. Üzerine 4?5 kaşık yağlı sudan serpin. Elinizle yayın. Yufkanın kenarlarını çevirerek kare haline getirin. Üzerine yine yağlı sudan serpip yayın. Karşı köşeleri orta kısma çevirin. Kare biçimindeki yufkayı tam ortadan enine ve boyuna keserek dört parçaya ayırın. Elde edilen kare yufkaların üzerine yağlı su gezdirin.
Ortasına kıymalı içten koyup her parçayı bohça gibi kapatın. Yağlanmış tepsiye ters çevirerek yerleştirin. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.


Kıymalı Bohça Böreği

rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc83729
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2012
1,484 defa indirildi / yazdırıldı




2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Yeterince çörek otu
1 Çay Bardağı sıvıyağ
3 Adet yufka
300 gr kıyma
1 Yeterince tuz, karabiber, pulbiber
1 Adet soğan
1 Adet yumurta sarısı
1 Çay Bardağı su (sodada olabilir)
5 Yemek Kaşığı süt

Çok küçük doğradığımız soğanları 2 yemek kaşığı sana yağ ile birlikte pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. pişmesine yakın baharatlarını da atıp altını kapatıyoruz. İç harcımızı ılınmaya bırakıyoruz.Diğer taraftan 1 adet yufkayı tezgaha seriyoruz. Fırça yarıdmıyla her tarafına süt+sıvıyağ+su karışımını iyice sürüyoruz. Yufkanın karşılıklı iki tarafını çok az üste gelecek şekilde katlıyoruz.Sosumuzdan tekrar sürüp diğer karşılıklı uçlarıda birleştiriyoruz.Yufkamız kare şeklinde olacak.Artı biçimindeyken 4 eşit parçaya bölüyoruz.Her parçasına harcımızdan koyup bohça şeklinde katlıyoruz.(Karşılıklı uçları birleştirerek)Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayarak tepsiye diziyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.Çörek otlarını serpiştirip önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.






Kıymalı Bohça Böreği (yufka) Tarifleri Sana Yemek Tarifleri



(2 adet Kıymalı Bohça Böreği (yufka) 83,572 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort