Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kıymalı Börek (Baklava yufkasından)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Baklava Yufkasında Kıymalı Börek

martı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.02.2014
Mesajlar: 57
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc110889
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2015
1,718 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket baklava yufkası
2 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
500 gram kıyma
1 demet maydanoz
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Tuz, karabiber
Üzerine:
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt

Öncelikle kıymayı soğanla tavada kavurun. Üzerine havuç rendeleyip bezelye ve bol maydanoz koyup iç harcı hazırlayın. Yufkalara az yağ sürüp içine kıymalı harcı koyun. Rulo yapın ve kol böreği gibi sıra halinde tepsiye dizin. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakın.



Baklava Yufkasından Kıymalı Börek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc158099
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2021
487 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.posta.com.tr

1 kg. un
5 adet yumurta
1,5 su bardağı su
Yarım çay kasığı tuz
Hamuru açmak için:
Nişasta
İçi için:
400 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çorba kasığı kekik
1 tatlı kasığı fesleğen
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı

İç için, küp doğranmış soğan ve kıymayı birlikte, soğan şeffaflaşana kadar kavurun. Baharatları ekleyin.
Geniş bir karıştırma kabına, unun ortasını havuz gibi açın, yumurtaları, tuz ve suyu (suyu yavaş yavaş ekleyin) koyun, yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak bir saat dinlendirin. Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Tezgahınıza nişasta serpin, her bezeyi oklavayla ince ince açın. (bıçak sırtı kalınlıkta)
Fırın tepsinizi yağlayın, hazırladığınız yufkaların arasına yağ sürerek 5 kat yufkayı döşeyin. 5. yufkanın üzerine, harcınızı yayın, diğer yufkaları da aynı şekilde yağlayarak kat kat yerleştirin.



Kıymalı Börek (Baklava Yufkası)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161583
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2021
278 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket hazır baklava yufkası
500 gram kuzu kıyma
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Sosu için;
500 gram tereyağı
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için tavaya kıymanızı alın, rengi dönene kadar kavurun.
Rengi döndükten sonra sıvı yağı ekleyin, üzerine yemeklik doğranmış soğanı da ekleyerek soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edin.
Ardından tuz ve karabiberi de ilave edin.
Kıymayı ocaktan alıp ve ılımaya bırakın.
Ilıdıktan sonra doğradığımız maydanozu da ilave edin.
Diğer yandan sos malzemelerini bir kaba alıp çırpma teliyle karışım haline getirin.
2 adet baklavalık yufkayı tezgahın üzerine alın, üzerine sostan 1 kaşık gezdirerek fırça yardımı ile yayın.
Diğer yufkaları da aralarını yağlayarak yerleştirin.
5. yufkaya da sos sürdükten sonra yufkanın geniş kısmına soğuyan iç harçtan alın.
Üstüne kalan yufka katlarını da aynı sosla üst üste alın.
Diğer baklavalık yufkaları da 5'erli gruplar halinde aynı şekilde hazırlayın.
Hazırladığınız baklavayı pişirme kağıdı serili fırın tepsimize alın. Ardından baklava şeklinde böreklerinizi kesin.
Böreklerin üzerine her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile yağlı karışımdan sürün.
180°C fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakın.
Son olarak dilerseniz üzerlerine Antep fıstığı serpebilirsiniz.



Kıymalı Börek

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161662
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2021
256 defa indirildi / yazdırıldı




500 g dana kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz
40 adet baklavalık yufka
Sosu için:
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya kıymamızı alalım, rengi dönene kadar kavuralım.
Rengi döndükten sonra sıvı yağı ekleyelim, üzerine yemeklik doğranmış soğanı da ekleyerek soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim.
Ardından tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim.
Daha sonra kıymamızı ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
Ilıdıktan sonra doğradığımız maydanozu da ilave edip karıştıralım, soğumaya bırakalım.
Böreğimizin sosu için uygun bir kap içerisine yoğurdumuzu alalım. Üzerine yumurta akı, tuz, sıvı yağ ve maden suyu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
2 adet baklavalık yufkamızı tezgahın üzerine alalım, üzerine sostan 1 kaşık gezdirerek fırça yardımı ile yayalım.
3. yufkamızı da yufkalarımızın üzerine alalım ve tekrar sostan sürelim. 4. ve 5. yufkayı da aralarına sos sürerek yerleştirelim.
5. yufkaya da sos sürdükten sonra yufkamızın geniş kısmına soğuyan iç harcımızdan alalım.
Yufkalarımızı rulo yapalım. Bu aşamada çok sıkı ya da çok gevşek sarmamaya dikkat etmelisiniz.
Diğer baklavalık yufkalarımızı da 5'erli gruplar halinde aynı şekilde hazırlayalım.
Hazırladığımız ruloları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım. Ardından dilediğimiz boyutta böreklerimizi keselim.
Böreklerimizin üzerine her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim.
Yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu ve susam karışımından serpelim ve 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.



Baklava Yufkası ile Kıymalı Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179024
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2024
79 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

9 adet baklava yufkası
200 gram kıyma
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ (kıymayı kavurmak için)
Tuz, karabiber
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bir kasede yoğurt, süt ve sıvı yağı karıştırın.
İlk baklava yufkasını düz bir zemine serin.
Üzerine yoğurtlu karışımdan fırça ile sürün.
İkinci yufkayı üzerine serin ve yine yoğurtlu karışımdan sürün.
Üçüncü yufkayı da serin ve yoğurtlu karışım sürün.
Üç kat yufkanın üzerine hazırladığınız kıymalı harcın üçte birini eşit şekilde yayın.
Yufkaları dikkatlice rulo şeklinde sarın.
Ruloyu üç eşit parçaya kesin.
Aynı işlemi kalan yufkalar ve kıymalı harç için tekrarlayın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Böreklerin üzerine kalan yoğurtlu karışımı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Börekler piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz dinlendirin.
Sıcak olarak servis yapın.







Kıymalı Börek (Baklava yufkasından) Tarifleri Çarşaf Böreği Tarifleri



(5 adet Kıymalı Börek (Baklava yufkasından) 156,247 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort