Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Börek

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc153664
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2020
338 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet yufka
2 su bardağı domates suyu
1er çay bardağı sıvıyağ ve su
Tuz
Karabiber

Yemeklik doğradığınız soğanı kıymayla iyice kavurun. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ilınması için kenara alın. Bu arada domates suyu, su ve sıvı yağı karıştırın. Yufkalardan birini, yağlanmış tepsiye, kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Üzerine domates suyu karışımını gezdirin. İkinci yufkanın yarısını gelişigüzel parçalayarak tepsiye yayın. Domates suyu karışımı ile ıslatın. Üzerine kıymayı yayın. Kalan yarım yufkayı didikleyerek kıymanın üzerini örtün. Domates suyu karışımı ile yufkayı ıslatın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan domates suyu karışımını en üste sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.


Kıymalı Börek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc158069
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2021
270 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

6 adet yufka
İçi için:
400 gram orta yağlı kıyma
3 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz
Tuz
Sos için:
2.5 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı sıvı yağ

İç malzeme için soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağla birlikte tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, rengi dönene dek kavurun. Kıyma ekleyip 3 dakika soteleyin. Salça, tuz, karabiber katıp karıştırın ve ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ilave edip soğumaya bırakın. Sos için süt, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Büyük boy yuvarlak fırın tepsisini fırça yardımıyla yağlayın. 1 adet yufkayı, kenarlarından sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin ve üzerine 2 çorba kaşığı sos gezdirin. 2'nci yufkayı elinizle gelişigüzel büzerek tepsiye yerleştirin ve 2 çorba kaşığı sos gezdirin. 3'üncü yufkayı da büzerek yerleştirin ve 2 çorba kaşığı sos gezdirin. Üzerine iç malzemeyi yayıp, 4'üncü yufkayı yayın ve 2 çorba kaşığı sos gezdirin. Kalan 2 adet yufkayı da aralarına sos gezdirip üst üste ve büzerek tepsiye yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı tepsisinin ortasına toplayın ve kalan sosu üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip, sıcak ya da ılık olarak servis yapın.



Kıymalı Börek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158695
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2021
279 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Yenibahar

Kıymayı bir tavaya alıp üzerine kıyılmış soğan ve sarımsak ekleyin. Ara sıra karıştırarak suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Tuz, karabiber ve yenibahar ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ve kaşar peyniri ilave edin. Margarini eritip, sütle karıştırın. Yufkayı dörde bölün. Her parçanın üzerine bir fırçayla sütlü karışımdan sürün. Yufkanın geniş tarafına kıymalı harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir ucundan tutup içe doğru, kendi etrafına sarıp gül şekli verin. Yumurtayı çırpıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.



Kıymalı Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176196
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2024
162 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

5 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 şişe soda
İçi için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gr. kıyma
3 adet orta boy soğan
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı

İnce kıyılmış soğanı yağda kavuruyoruz. Kıymayı ekledikten sonra suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Baharat, maydanoz ve tuzu ilave edip, biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz. Yufkayı şekildeki gibi serip, karışımdan sürüyoruz. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz. Kıymalı harçtan uzun kısıma koyarak rulo şeklinde katlıyoruz. Dört eşit parçaya bölüp, yağlanmış ya da kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Kaşık yardımıyla kalan sosu her birinin üzerine döküyoruz. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 2 saat kadar bekletiyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.



Kıymalı Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178849
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2024
87 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

İç Harcı İçin:
500 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
Börek İçin:
6 adet yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı soda (maden suyu)
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)

Soğanları ince ince doğrayın.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve iyice pişene kadar kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
Ocaktan alın ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın.
Bir kasede süt, sıvı yağ, soda ve yumurtayı çırpın.
Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sostan sürün.
İkinci yufkayı üzerine serin ve yine soslayın. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde serip soslayın.
Hazırladığınız yufkaların üzerine soğuyan kıymalı iç harcın yarısını eşit şekilde yayın.
Yufkaları geniş tarafından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın.
Diğer üç yufka için de aynı işlemi tekrar edin.
Hazırladığınız ruloları 2-3 cm genişliğinde dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak kıymalı börekleri servis tabağına alın ve hemen servis edin.
İsterseniz yanında yoğurt veya ayran ile birlikte sunabilirsiniz.



Kıymalı Su Böreği (Hazır Yufka)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179467
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2024
41 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet Yufka
300 gr Kıyma
1 şişe Soda
1 adet Soğan
2 adet Domates
2 adet Sivri Biber
5 adet Yumurta
1 paket (250 gr)
Margarin
Tuz
Karabiber

Kıymayı incecik doğranmış soğanla birlikte çok az yağda kavurun. Domatesleri ve sivri biberi doğrayıp ekleyin.Tuz ve karabiberle karıştırın.
Diğer tarafta, bir paket margarini eritin. İçine sodayı ve yumurtaları katıp çırpın. Tepsiyi yağlayın. Yufkaları her katını bu karışımla yağlayarak kat kat dizin. Ortasına kıymalı içi yayın.Tekrar yufkaların kalan kısmını aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin.
Üzerine kalan karışımı sürün. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında ya da balkonda bekletin. Vaktiniz yoksa, hemen de kızartabilirsiniz. 180-200°C fırında kızartın.
Dilimleyerek servis yapın.


Kıymalı Börek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180017
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2024
95 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 adet yufka
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
Susam veya çörekotu

Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma piştikten sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.
Yufkaları temiz bir tezgahın üzerine serin. Her bir yufkanın üzerine yarım çay bardağı su ve sıvı yağ karışımını sürün.
Yufkayı dört eşit parçaya kesin. Soğuyan kıymalı harçtan yeterli miktarda alıp, yufkaların geniş kısmına yerleştirin. Yufkayı kenarlarından içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe göre susam ya da çörekotu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, börekler altın sarısı olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.



Kıymalı Börek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180242
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2024
15 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet günlük taze yufka
Sos için:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
400 gr kıyma
2 adet soğan
Tuz, pul biber, karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı pekmez

Sos malzemelerini uygun bir kapta karıştırın.
Soğanları az yağda pembeleşinceye kadar kavuralım kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim suyunu salıp çekince baharat ve tuzunu ekleyelim karıştıralım ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
Yufkayı tezgaha serelim sostan dökelim yumurta fırçasıyla her yerini sosa bulayalım kenar kısımlarını ortaya doğru katlayalım sostan sürelim ve zarf şeklinde katlayıp sostan sürelim.
Katladığımız yufkayı 4 parçaya keselim kıymalı harçtan koyup ortadan yine zarf şeklinde kapatıp fırın tepsisine ters çevirerek dizelim bütün yufkaları bitirelim ve kalan sosu üzerlerine sürelim börekler.
Sosu çekince yumurta sarısı ve pekmez karışımını üzerine sürelim çörekotunu serpiştirelim önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirelim.






Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifleri Zarf Böreği Tarifleri



(28 adet Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan) 12,365,143 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort