|
KIYMALI BÖREK |
|
Nurcan Öz
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26875
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
6,235 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 bardak sıvı yağ
2 adet domates
1 yumurtanın sarısı
Ufak ufak doğranan iki adet soğan ve çarliston biberler çok az bir margarinle hafifçe çevrilir. Üzerine kıyma ilave edilir. Kıymanın rengi hafifçe değişene kadar 5 dakika kadar çevirme işlemine devam edilir. Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesler içe ilave edilir. Arzuya göre çok az tuz ve karabiber ilave edilir. Yağlanmış tepsiye 1 yufka bütün olarak yayılır. İkinci yufka ufak parçalar halinde didiklenir. Üzerine 2 kaşık yağ gezdirilir. Malzemenin bir kısmı serpiştirilerek didiklenen yufkanın üzerine dökülür. Aynı işlem üçüncü yufka ile de tekrarlanır ve malzemenin tamamı bu şekilde tüketilir. Tepsinin en altına bütün olarak yaydığımız yufkanın dışarı taşan kenarları böreğin üzerine kapatılır ve bir yumurtanın sarısı çırpılarak böreğin üzerine sürülür. 170 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika kadar pişirilir.
Not: Pişen böreğin fırından hemen çıkarılıp ve dışarıda ılınmaya bırakılması tavsiye olunur.
ML® Helvalı Börek için tıklayın
Fotoğraf "Su Nehri" tarafından gönderildi. 08.06.2016
|
Kıymalı Börek |
|
alarm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2013
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc88681
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013
5,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yufka
3 soğan
400 gram kıyma
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 haşlanmış patates
Kıymayı ve rendelenmiş soğanı tereyağıyla beş dakika kadar kavurun. Haşlandıktan sonra ezilmiş patatesi, yoğurdu ve sıcak sütü birlikte iyice karıştırarak yumuşak bir kıvama getirip kavrulmuş kıymaya ekleyin. Baharatı da ilave edip bu karışımı yufkaların üzerine sürün. Yufkaları kendi içlerinde ortada birleştirir gibi uzun şerit olacak şeklinde sıkı sıkı sarıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın. Sıcak ve soğuk olarak yenen bu müthiş böreği isterseniz dondurucuda dondurup, gerektiği zaman fırında kızartabilirsiniz.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 02.10.2024
|
Kıymalı Börek |
|
günaydın
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc101426
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014
4,809 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
200 gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış soğan ve maydanozu koyup baharatlarla kavurun. Bir adet yufkayı yayıp üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımı sürün.
Yufkayı ortadan bölüp geniş kenanna hazırladığımız kıymalı karışımı koyup rulo şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp fırında pişirin.
|
Kıymalı Börek |
|
bindal
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc102002
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2014
5,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
200 gram kıyma
Yufkaları ıslatmak için bir kabın içinde su, yağ, un ve sirkeyi çırpıp bir kenarda bekletin. Bu arada yufkaları fırın kabınızın büyüklüğünde tam ölçüsü kadar yufkaları kesin. Alt kısma yaklaşık olarak 10 adet yufkayı kat kat aralarına sıvı harçtan sürüp yerleştirin. İçi için tüm malzemeleri irice kıyıp çiğ kıymayla birlikte karıştırıp serpin. Üzerine tekrar diğer yufkaları aralarına sıvı harcı sürüp dilimlere ayırın. Üzerine kalan yağlı karışımı döküp gezdirip 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Not: İstenirse daha sonra ocak üzerinde de ısıtılıp çıtır hale getirilebilir. Bu şekilde hazırlanan börek uzun süre derin dondurucuda bekletilip öyle pişirilebilir.
|
Kıymalı Börek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109443
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2015
5,636 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 adet yufka
2 adet orta boy soğan
5-6 adet sivri biber
1 adet iri domates
250 gram yağsız kıyma
Tuz
Karabiber
Pul biber
Ketçap
Kızartmak için Sıvıyağ
Kolay kesim için yufkaları üst üste serip, tam yarıdan keselim. Her iki yarım daireyi 6-5 cm. genişliğinde şeritler oluşturacak şekilde keselim. Katlı şeritleri birbirinden ayıralım. Robotta soğanı, biberleri ve domatesi küçük doğrayalım. Doğranmış bu malzemeyi bir kaba aktarıp, üzerine kıyma ilave edelim. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp karıştıralım. Her bir şeridin bir ucuna bu malzemeden pay edelim. Muska yaparak yufkaları saralım.Uç kısımlarını hafifçe su ile ıslatarak yapıştıralım. Muska şeklindeki börekleri, kızgın sıvıyağda kızartalım.
Fazla yağları almak için börekleri emici bir kağıt üzerine koyalım. Daha sonra servis tabağına aktarıp, arzuya göre üzerlerine keççap dökerek sıcak veya ılık servis yapalım.
|
Kıymalı Börek (Hazır Yufka) |
|
kuruş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc146901
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2019
1,179 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 adet yumurta
1/2 çay bardağ ıayçiçek yağı
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
300 gram az yağlı dana kıyma
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Böreğin iç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada ısıtın, kuru soğanı orta ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.
Az yağlı kıymayı katıp renk alana kadar soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün. Tuz, karabiber ve pul biber eklediğiniz iç harcı ocaktan alın.
Böreklere lezzet vermesi ve yufkaları yumuşatması için; yumurta, ayçiçek yağı, süt, yoğurt ve tuzu küçük bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Mutfak tezgahı üzerinde üst üste açtığınız yufkaları, dört eşit parçaya bölüp on iki adet üçgen parça elde edin.
Hazırladığınız sütlü ve yumurtalı sıvı karışımını bir yumurta fırçası yardımıyla yufkaların üzerine sürün. Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan eşit olarak dağıtın.
Yufkaların kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra kıymalı börekleri sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın.
Rulo börekleri kendi etrafında döndürdükten sonra uç kısımları altta kalacak şekilde gül şeklinde sarın.
Porsiyonluk olarak hazırladığınız börekleri, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Böreklerin üzerine sürmek için; zeytinyağı, yumurta sarısı ve toz şekeri küçük bir kapta şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra böreklerin üzerine sürün.
Hazırladığınız kıymalı börekleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak börekleri kahvaltıda ya da öğlen yemeğinde sevdiklerinizle paylaşın.
|
Kıymalı Börek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158069
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2021
270 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
6 adet yufka
İçi için:
400 gram orta yağlı kıyma
3 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz
Tuz
Sos için:
2.5 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı sıvı yağ
İç malzeme için soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağla birlikte tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, rengi dönene dek kavurun. Kıyma ekleyip 3 dakika soteleyin. Salça, tuz, karabiber katıp karıştırın ve ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ilave edip soğumaya bırakın. Sos için süt, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Büyük boy yuvarlak fırın tepsisini fırça yardımıyla yağlayın. 1 adet yufkayı, kenarlarından sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin ve üzerine 2 çorba kaşığı sos gezdirin. 2'nci yufkayı elinizle gelişigüzel büzerek tepsiye yerleştirin ve 2 çorba kaşığı sos gezdirin. 3'üncü yufkayı da büzerek yerleştirin ve 2 çorba kaşığı sos gezdirin. Üzerine iç malzemeyi yayıp, 4'üncü yufkayı yayın ve 2 çorba kaşığı sos gezdirin. Kalan 2 adet yufkayı da aralarına sos gezdirip üst üste ve büzerek tepsiye yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı tepsisinin ortasına toplayın ve kalan sosu üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip, sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
|
Kıymalı Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158695
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2021
279 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Kıymayı bir tavaya alıp üzerine kıyılmış soğan ve sarımsak ekleyin. Ara sıra karıştırarak suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Tuz, karabiber ve yenibahar ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ve kaşar peyniri ilave edin. Margarini eritip, sütle karıştırın. Yufkayı dörde bölün. Her parçanın üzerine bir fırçayla sütlü karışımdan sürün. Yufkanın geniş tarafına kıymalı harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir ucundan tutup içe doğru, kendi etrafına sarıp gül şekli verin. Yumurtayı çırpıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.
|
Kıymalı Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176196
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2024
162 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
5 adet yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 şişe soda
İçi için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gr. kıyma
3 adet orta boy soğan
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
İnce kıyılmış soğanı yağda kavuruyoruz. Kıymayı ekledikten sonra suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Baharat, maydanoz ve tuzu ilave edip, biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz. Yufkayı şekildeki gibi serip, karışımdan sürüyoruz. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz. Kıymalı harçtan uzun kısıma koyarak rulo şeklinde katlıyoruz. Dört eşit parçaya bölüp, yağlanmış ya da kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Kaşık yardımıyla kalan sosu her birinin üzerine döküyoruz. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 2 saat kadar bekletiyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Kıymalı Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178849
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2024
87 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
İç Harcı İçin:
500 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
Börek İçin:
6 adet yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı soda (maden suyu)
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Soğanları ince ince doğrayın.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve iyice pişene kadar kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
Ocaktan alın ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın.
Bir kasede süt, sıvı yağ, soda ve yumurtayı çırpın.
Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sostan sürün.
İkinci yufkayı üzerine serin ve yine soslayın. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde serip soslayın.
Hazırladığınız yufkaların üzerine soğuyan kıymalı iç harcın yarısını eşit şekilde yayın.
Yufkaları geniş tarafından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın.
Diğer üç yufka için de aynı işlemi tekrar edin.
Hazırladığınız ruloları 2-3 cm genişliğinde dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak kıymalı börekleri servis tabağına alın ve hemen servis edin.
İsterseniz yanında yoğurt veya ayran ile birlikte sunabilirsiniz.
|
Kıymalı Börek |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180017
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2024
95 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 adet yufka
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
Susam veya çörekotu
Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma piştikten sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın.
Yufkaları temiz bir tezgahın üzerine serin. Her bir yufkanın üzerine yarım çay bardağı su ve sıvı yağ karışımını sürün.
Yufkayı dört eşit parçaya kesin. Soğuyan kıymalı harçtan yeterli miktarda alıp, yufkaların geniş kısmına yerleştirin. Yufkayı kenarlarından içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe göre susam ya da çörekotu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, börekler altın sarısı olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
|
|