Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Börek

Şule'nin Şarkısı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.01.2011
Mesajlar: 24
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc59962
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2011
6,184 defa indirildi / yazdırıldı




Oktay Usta

3 adet taze yufka
125 gr. margarin veya tereyağı
1 su bardağı ılık su
İç harcı:
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
üzerine bir adet yumurta sarısı

İlk önce bir tavaya sıvı yağ, doğranmış soğanları ilave edip yüksek ateşte 3 dk. kavuruyoruz. Üzerine kıymayı alıp 2-3 dk. daha kavuruyoruz. Peşinden kabuğu soyulmuş, çiğ patatesi rendeliyoruz. 3-4 dk. kavurup; tuzunu, karabiberini ilave edip ocaktan alıyoruz. İlk sıcakığı çıktıktan sonra maydanozu doğrayıp, karıştırıyoruz. Böylece iç harcımız hazırlanmış oluyor.
Bir tavada margarin ya da tereyağını eritiyoruz. Üzerine soğuk suyu ilave edip su ılık olunca ocaktan alıyoruz. Tezgahın üzerine taze alınmış yufkayı seriyoruz. Hazırlamış olduğumuz karışımdan, fırçayla yufkanın üzerine sürüyoruz. Bir ucundan başlayıp yufkanın ortasına doğru getirip, ortayı 4 parmak ileri geçecek şekilde katlıyoruz. Katladığımız yerin üzerine sostan sürüyoruz. Diğer bölümü de önceden katladığımız bölümün sonuna gelecek şekilde, katladığımızın tam tersine katlıyoruz ve üzerine sos sürüyoruz. Bu defa sağ taraftaki yufkanın ucunu ortayı 4 parmak geçecek şekilde katlıyoruz, buraya da sos sürüp, sol taraftakini de getirip diğerinin başlangıcına koyuyoruz. Buraya sos sürmüyoruz. Katladığımız yufkayı 4'e bölüyoruz. Kalan yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz. Böldüklerimizin üzerine iç harcını paylaştırıp zarf gibi katlıyoruz. Ters çevirip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


Kıymalı Börek

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc58126
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
5,817 defa indirildi / yazdırıldı




250-300 gr kıyma
3 orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
4 yufka
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin.Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın.
Süt, 1 yumurta ve yağı karıştırıp harcı hazırlayın. Tepsiyi yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye serin. 2. yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde yayın, üzerine sütlü karışımdan biraz dökün.
Kıymalı içi ikiye bölün. Yarısını yufkanın üzerine yayın. 3. yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde kıymanın üzerine serin, tekrar sütlü harçtan dökün. Kalan kıymalı harcı üzerine yayın. 4. yufkadan tepsinin tam üzerini örtecek şekilde bir parça ayırın, kalanı kıymanın üzerine serip sütlü karışımdan dökün. tepsinin kenarından taşanları içe katlayın, üstüne sütten gezdirin.
Ayırdığınız yufkayı serip 2-3 yemek kaşığı sütün içine kırıp çırptığın yumurtayı sürün. Dilerseniz üzerine çörekotu serpip 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Kıymalı Börek

hasat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.07.2009
Mesajlar: 41
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc49437
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2010
7,187 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yufka
300 g dana kuzu karışımı kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Süslemek için; domates, biber, maydanoz

Derin bir tavada ince kıyılmış soğan ve sarımsak az miktar yağda sotelenerek kıyma eklenir. Ağır ateşte ara sıra karıştırılarak kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulduktan sonra tuz ve baharatları eklenerek ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek karıştırılır. Margarin ve ayçiçek yağı derin bir tavada ısıtılarak çırpıcı yardımıyla süt ve 1 adet yumurta ile karıştırılır. Yufka dörde kesilerek, fırça ile yağlı sütlü karışıma bulanır. Daha sonra kıymalı kaşarlı harç kaşıkla yufkaların içine konularak, yufkalar uzun rulo şeklinde uçları kıvrılarak sarılır. Kalan yumurtanın sarısı da çırpıcı ile çırpılarak tepsideki böreklerin üzerine sürülür. Üzerine susam serpilerek 180 derece fırına sürülür. Üzeri pembe renk alınca domates, biber ve maydanoz yaprakları ile süslenerek sıcak servis yapılır.

ML® Çizik Börek (görsel)


KIYMALI BÖREK

Nurcan Öz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26875
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
6,236 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 bardak sıvı yağ
2 adet domates
1 yumurtanın sarısı

Ufak ufak doğranan iki adet soğan ve çarliston biberler çok az bir margarinle hafifçe çevrilir. Üzerine kıyma ilave edilir. Kıymanın rengi hafifçe değişene kadar 5 dakika kadar çevirme işlemine devam edilir. Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesler içe ilave edilir. Arzuya göre çok az tuz ve karabiber ilave edilir. Yağlanmış tepsiye 1 yufka bütün olarak yayılır. İkinci yufka ufak parçalar halinde didiklenir. Üzerine 2 kaşık yağ gezdirilir. Malzemenin bir kısmı serpiştirilerek didiklenen yufkanın üzerine dökülür. Aynı işlem üçüncü yufka ile de tekrarlanır ve malzemenin tamamı bu şekilde tüketilir. Tepsinin en altına bütün olarak yaydığımız yufkanın dışarı taşan kenarları böreğin üzerine kapatılır ve bir yumurtanın sarısı çırpılarak böreğin üzerine sürülür. 170 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika kadar pişirilir.

Not: Pişen böreğin fırından hemen çıkarılıp ve dışarıda ılınmaya bırakılması tavsiye olunur.


ML® Helvalı Börek için tıklayın



Fotoğraf "Su Nehri" tarafından gönderildi. 08.06.2016


Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan)

sarmaşık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2008
Mesajlar: 29
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc24403
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2008
8,735 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet yufka
4 çorba kaşığı yağ
1 bardak süt
1 yumurta
1 yumurta sarısı
İÇ İÇİN:
300 gr orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
Tuz
Karabiber

Soğanları soyup yıkadıktan sonra incecik doğrayın. Bir kaşık yağ ve kıyma ile 3-4 kez çevirerek kurutmadan kavurun; tuzunu atarak ateşten alın. Ilınınca, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
Bir bardak ılık süte, eritilmiş yağ ve yumurtayı katıp iyice karıştırın.
Fırın tepsisini yağladıktan sonra önce bütün bir yufkayı yayın. Üzerine, kaşığın ucuyla hazırladığınız sütlü karışımı gezdirip bir fırçayla her tarafına sürün. Diğer yufkalardan birini üste kapatmak için ayırıp kalanları dört parçaya bölün. Aralarına yağlı sütü sürerek üstüste koyun. Özenle tepsinin kenarında birikme yapmayacak şekilde yerleştirin. Yarısını yerleştirdikten sonra börek içini yayarak koyun. Kalan yufkaları da alttakiler gibi aralarına yağlı süt gezdirerek iç üzerine döşeyin. Sonuncusunu tepsi üzerine yayıp, üzerine üç kaşık yağda çatalla vurulan 1 yumurta sarısı karışımını fırça ile sürün.
Orta ısıdaki fırında, altı ve üstü kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin, 10-12 santimetrelik kareler halinde keserek servis yapın.

Not: Dilerseniz, yufkaları tepsiye tek tek her katına yağlı süt sürüp harç döşeyerek, rulo ve bohça biçimlerinde katlayarak pişirebilirsiniz. Bu arada, üzerlerine yumurtalı yağ sürebilirsiniz.


ML® Semirsek için tıklayın

ML® Semirsek (görsel)


KIYMALI BÖREK (Hazır yufkadan)

ekin
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 03.04.2008
Mesajlar: 17
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc22980
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2008
6,969 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
2 adet yufka
1/2 paket margarin
1 büyük kâse kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
1 adet yumurta
Biraz galeta unu
Çörek otu

Yapılışı:
Soğanı rendeleyip, sıvı yağda biraz kavurun. Kıymayı, tuzu ve karabiberi katıp, biraz daha kavurun. Birinci yufkayı masaya serin, yağı eritip, içini yağlayın, ikinci yufkayı da serin. 8'e veya 16'ya bölün. İçini koyup, sigara böreği gibi sarın. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, üzerine çörek otu serpin ve fırına verin.

Not: Bu börekleri hazırlayıp, deep freez'de bekletebilirsiniz.


ML® Konak Böreği için tıklayın



KIYMALI HAZIR YUFKA BÖREĞİ

semih44
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.01.2008
Mesajlar: 40
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc20706
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008
11,139 defa indirildi / yazdırıldı




3 hazır yufka
3 yumurta
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağ. süt veya yoğurt
İçi İçin:
5-6 çorba kaşığı kıyma
1 soğan rendesi
tuz
karabiber

Yumurtayı bir kâseye kırıp, çatalla çarpınız. Sütü ve yağı ilave edip karıştırınız.
Yufkaları 4 eşit parçaya bölüp üst üste koyunuz. Üzerine 2 çorba kaşığı yumurtalı karışımdan koyup her tarafına yayınız. Üç köşesini ortada birleştirerek kare şekline getiriniz. Ortasına bir miktar kıymalı iç koyup kenarlarını bohça gibi kapatınız.
Kapanan kısım alta gelmek üzere yağlanmış tepsiye yerleştiriniz. Diğerlerini de aynı sakilde hazırlayıp yan yana diziniz. (Yufkalar üst üste konarak veya rulo yaparak da değişik şekillerde hazırlanabilir.) Üstlerine artan karışımdan sürerek orta hararetti fırında pembe renkte pişiriniz.


ML® Zarf Böreği için tıklayın



Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan)

DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc9629
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
13,993 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg. kuzu veya dana kıyması
4 çorba kaşığı margarin
1 büyük soğan (rendelenmiş)
1 dolmalık biber (çekirdekleri alınmış ve küçük doğranmış)
1 domates (küçük doğranmış)
1 bardak kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü 1/2 çay kaşığı şeker, tuz, karabiber
3 yumurta
6 adet hazır yufka
12 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1/4 bardak süt

Kıymayı yağ, soğan, domates, karabiber ve dolmalık biber ile orta hararette kavurun. Arada bir karıştırarak yarım saat kadar pişirin. Sonra ateşten alıp içine maydanoz, fıstık, üzüm, şeker, tuz ve yumurtaları katıp iyice karıştırın. Börek tepsisini yağlayın. Yufkaların kalın kenar kısımlarını muntazam bir şekilde çıkarın. Bir yufkayı tepsiye yayın. Üzerine fırça ile erimiş yağ sürün, bir kaç damla süt serpin. İkinci ve üçüncü yufkayı da aynen kullanın. Üzerine hazırladığınız içi muntazam yayın. Kalan diğer üç yufkayıda yağlayarak, sütleye-rek için üstüne yerleştirin. Kalan yağı böreğin üstüne sürün. Orta hararetteki fırında 30 dakika nar gibi kızartın. Arzu edilen büyüklükte parçalar keserek servis yapın.






Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifleri Tepsi Böreği Tarifleri



(28 adet Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan) 12,365,239 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort