Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Etli Börek Tarifleri > Kıymalı Börek İçi (10 adet - 502,913 defa bakıldı)

Kıymalı Börek İçi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Börek İçi

Bezik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57611
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2010
3,531 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram kıyma
1/2 demet maydanoz
30 gram margarin (1 1/2 çorba kaşığı)
150 - 250 gram soğan
Tuz, biber

1 Bir kuşaneye; bir buçuk silme çorba kaşığı margarin ile küçük doğranmış 150 - 250 gram arasında soğan koyarak, soğanlar hafifçe pembe bir hal alıncaya kadar kavurmalıdır.
2 Sonra, bunlara, 150 gram kıyma ve tuz ilâve ederek, kıyma suyunu salıp da tekrar çekilinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle kavurmakta devam etmelidir.
3 Kuşaneyi ateşten alarak, karabiber, arzu edilirse kıyılmış maydanoz katmalı, iyice bir karıştırdıktan sonra böreklerde kullanılmalıdır.


Kıymalı Börek İçi

yalan dünya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.01.2012
Mesajlar: 31
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc71745
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2012
3,179 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Kıyılmış maydanız
Karabiber
Tuz

1 çorba kaşığı yağı, kıyılmış soğanı, kıymayı bir tencereye koyup, biraz kavurunuz. (Et bıraktığı suyu çekinceye kadar.) Ateşten alıp, içerisine tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu koyup, hepsini iyice karıştırıp, istediğiniz böreklerde kullanınız.


Kıymalı Börek İçi

ufo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.07.2010
Mesajlar: 27
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc54007
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2010
3,041 defa indirildi / yazdırıldı




Koyunun yumuşak ve yağlı, sinirsiz yerlerinden ayrılmış olan et parçalarını çok ince kıyınız ve bir tavada nar gibi kavurunuz. Yeteri kadar çentilmiş soğanı bir miktar suda kaynatıp, yumuşadıkta ve suyunu çektikte az sadeyağı ile 5 dakika kadar kavurunuz. Sonra içine yeteri kadar tuz, biber, kuş üzümü ve istenirse baharat katarak kıymayı karıştırınız. Birkaç kez ateşte çevirdikten sonra indiriniz.


Koyun Kıymasından Börek İçi

ufo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.07.2010
Mesajlar: 27
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc54008
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2010
3,024 defa indirildi / yazdırıldı




Koyun kıymasını soğanla birlikte kavurunuz. Böreğe konacağı zaman bir miktar kıyılmış maydanoz ya da dereotu serpip içi hazırlayınız.

Not: İstenirse bu içe birkaç çalkalanmış yumurtayı, böreğe iç konacağı sırada karıştırmalıdır.


Kıymalı Börek İçi

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59698
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2011
2,835 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr kuzu kıyması (yağsız)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 büyük boy soğan (ince kıyılmış)
1 yumurtanm sarısı
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 kahve kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber

Küçük bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip 4-5 dakika karıştırarak kızartınız. Soğanlar pembeleşince kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alır almaz yumurta sarısını ve maydanozu içine koyup bir kez karıştırınız. Kıymalı börek içiniz kullanılmaya hazırdır.


Kıymalı Börek İçi

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc79503
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2012
2,553 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

2 çorba kaşığı yağ
4 adet orta boy ince kıyılmış soğan
Az tuz
250 gram yağsız kıyma, (kuzu veya koyun)
Az karabiber
1 bağ ince kıyılmış maydanoz

Küçük bir tencereye yağı Koyup orta ateşte eritiniz ve soğanı ilave ederek kenarlarına bulaştırmadan karıştırarak 3-4 dakika kavurup soğanları öldürünüz.
Sonra kıyma ve tuzu ilâve edip, ağır ağır karıştırarak 10 dakika kavurup ateşten alınız.
Bir kaba boşaltıp, karabiberi ve maydanozu ilâve ediniz ve soğuyunca kullanınız.

Not: Soğanı az olan kıymalar kuru olur. İsteyen, kıymayı ateşten indirince 1 yumurtanın sarısını ilâve edebilir.


Kıymalı Börek İçi

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc74347
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,527 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram yağsız kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 demet ince kıyım maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

İnce kıydığımız soğanları, sıvıyağda pembeleştirelim. İçine kıymayı ilave edip, kavuralım. Ocaktan indirip, ince kıydığımız maydanozları ve yeterince baharatını katıp iyice karıştırdıktan sonra, soğutup, kullanalım.


Kıymalı Börek İçi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc98405
Gönderme Tarihi: 20.May.2014
2,157 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


250 g yağsız koyun kıyması
50 g margarin
4 adet soğan (ince doğranmış)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
½ tatlı kaşığı tuz
½ kahve kaşığı karabiber

Margarini tencerede eritiniz. Soğanı koyup pembeleştiriniz. Kıymayı katıp 10 dakika kavurunuz. Yarım bardak su koyarak kaynatın. Suyunu çekince tuz, biber ve maydanoz ekleyiniz, karıştırınız. Soğutup kullanınız.


Kıymalı Börek İçi

gülgün şekerci
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.05.2016
Mesajlar: 39
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc116841
Gönderme Tarihi: 13.May.2016
1,535 defa indirildi / yazdırıldı




Genellikle kıymalı içler kavrularak elde edilir. Evvelâ yağda ince çentilmiş iki baş soğan, 250 gram kıyma ile kıymanın rengi soluncaya, soğanlar da ölünceye kadar kavrulur. Üzerine tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz serpilir ve karıştırılır.


Kıymalı Börek İçi

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179475
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2024
52 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr Kıyma
1 adet Kuru Soğan
2 kaşık sıvı ya da katı Yağ
Yarım demet Maydonoz (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber

Çentilmiş 1 adet kuru Soğan, 2 yemek kaşığı yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur.
Buna Kıyma ve tuz ilave edilir. Karıştırılarak kavrulur. Kıyma suyunu salıp, çektikten sonra ateşten indirilir.
Ateşten alındıktan sonra isteğe bağlı olarak Karabiber ve ince ince kesilmiş Maydanoz ilave edilebilir.
Börek içlerinde kullanılır.






Kıymalı Börek İçi Tarifleri Etli Börek Tarifleri



(10 adet Kıymalı Börek İçi 502,913 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort