|
|
KIYMALI BÖREK |
 |
müberra
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc46769
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2010
2,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
3,5-4 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 paket baking powder
tuz
250 gr. kıyma
1 küçük baş soğan
1/2 demet maydanoz
1 kaşık margarin
biraz tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Zeytinyağını, yoğurdu, tuzu, karbonatı bir kâseye koyup iyice karıştırınız. Bu karışıma unu ilâve edip yoğurarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapınız. Hamuru 5-10 dakika dinlendiriniz. Hamuru, hamur tahtasında elinizle ya da merdane ile 1,5-2 cm. eninde oval şekilde açınız. Açılan hamurun ortasına içi koyup iki ucu ortada iyice birleştiriniz. Yağlanmış fırın tepsisine hamurun üstü alta gelecek şekilde koyunuz. Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış orta hareretli fırında altını üstünü pembe şekilde pişiriniz. Fırından alınca biraz soğutunuz. Böreği 1-2 cm. eninde kesip servis tabağına diziniz. Sıcakken çay sofralarında ikram ediniz.
|
Kıymalı Börek |
 |
-BMW-
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc6625
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2006
3,150 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta, (1 sarı üstü için), 2 su bardağı yoğurt, 1,5 su bardağı mısırözü yağı, 1 paket Hamur Kabartma Tozu, bir tutam tuz karıştırılır, Üzerine 5 su bardağı un azar azar ilave edilerek sıvı bir hamur hazırlanır. Hamurdan küçük parçalar elde açılır içine arzuya göre kıyma veya sosis konulup kapatılır. Hazırlanan börekler tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir, fırında pişirilir.
|
|
Kıymalı Börek Tarifleri Kabaklı Börek Tarifleri
|
|