Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pırasalı Börek Tarifleri > Kıymalı Börek (21 adet - 565,955 defa bakıldı)

Kıymalı Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Börek

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164476
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2022
256 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta
3 kaşık yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2,5 Su bardağı un (ayrıca yarım bardak da hamuru açarken yapışmaması için)
Tuz
İçi İçin:
Kıyma
Soğan
Tuz
Karabiber

Çukur bir kabın içine yumurtaları kırıp, 3 kaşık yoğurt ve yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip çırpma teli ile çırpıyoruz. Sonra 2,5 su bardağı elenmiş unu ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Şayet hamur elinize çok yapışıyorsa 1 ya da 2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
Yumuşak, kulak memesi kıvamında bir hamur oluyor. Merdane ile açarken yapışmaması için unlamak gerekiyor. Hamurdan ufak parçalar alıp açıp, içlerine kavurduğumuz kıymamızdan koyuyoruz ve kenarlarını çatal yardımıyla bastırıp kapatıyoruz. Hazırladığımız börekleri unlanmış tepsiye dizip, hepsi tamamlanınca kızgın yağda her iki tarafını kızartıyoruz.



Kıymalı Börek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157953
Gönderme Tarihi: 28.May.2021
343 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Hamurları açmak için:
Nişasta
İçi için:
500 gram kıyma
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için:
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamuru için yoğurma kabına süt, yoğurt, sıvı yağ, sirke, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Hamuru 16 eşit bezeye ayırın ve her birini üzerine nişasta serperek neskafe tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra 8 adet hamuru üst üste koyun ve tepsinizin boyutunda açın. Kalan 8 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın ve toplam 2 adet yufka elde edin. Yufkalardan birini yağlanmış tepsiye yerleştirin. İç malzeme için kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun ve kıymayı ilave edip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra ılıtın. Tepsideki hamurun üzerine harcı yayın ve diğer yufkayı üzerine kapatıp, kare şeklide kesin. Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp böreğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Kıymalı Börek

kant
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.12.2018
Mesajlar: 22
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc139179
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2018
699 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

Hamuru için:
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurtanın sarısı
İçi için:
200 gram kıyma
1/2 fincan sıvı
1 adet soğan
1 demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber

Yoğurma kabına sıvı yağı, suyu, limon suyu ve alabüdiği kadar unu ve tuzu üave edip, yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında poğaça hamuru yoğuralım. Unlu bir zeminde hamurumuzu merdane üe kalınca bir yufka açalım. Margarini eritmeden üçte birini alıp, açtığımız yufkaya sürelim. Yufkayı bohça katlar gibi 4’e katlayalım. Bütün katyerlerine margarini sürelim (en üst kadına yağ sürmeyin). Buzluğa katladığımız yufkayı koyup 10 dakika bekletelim. Çıkarıp tekrar açalım. Kalan yağın bir parçasını daha sürelim ve aynı şeküde tekrar katlayalım. Buzlukta bekletip, tekrar çıkararak aynı işlemi tekrarlayalım. Kareler halinde keselim.
İçi için; soğanı yemeklik doğrayalım. 1/2 fincan sıvı yağda pembeleştirelim. Kıymalı ekleyip, rengi dönünceye
dek kavuralım. Ateşten alalım. Bayat ekmek içiini ufalayalım. Maydanozu ince ince doğrayarak üave edelim. Tuz ve karabiberini ayarlayalım. Hepsini iyice harmanlayalım. Hazırladığımız içi açtığımız hamurlara! köşesine koyup üçgen katlayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim.


Kıymalı Börek

servis
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.02.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc132107
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2018
715 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr margarin
2 adeti yumurta
2 çay bardağ süt
2,5 çay bardağ yoğurt
2,5 çorba kaşığ yaş maya
3 çorba kaşığı Toz şeker
Yeteri kadar Un
İçi için:
350 gram Kıyma
1,5 çay bardağı ılık Su
4 adet Kuru soğan
3 tatlı kaşığı Domates salçası
Tuz

1,5 çay bardağı ılık suda yaş mayayla toz şekeri eritin. Üzerine yoğurt, süt, margarini yumurta akı ve aldığı kadar unu bir kapta yoğurarak ele yapışmayacak şekilde hamur yapın. 1,5 saat dinlendirin.
İçi için bir kapta kıyma, yemeklik kuru soğan, domates ve biber salçaları, tuz, karabiber ve suyu karıştırın.
Yoğurarak elde ettiğiniz hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
Kıymalı içten 1 tatlı kaşığı koyup poğaça şeklinde kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Tepsiye dizin, 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Kıymalı Börek

bahçıvan abla
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.08.2015
Mesajlar: 18
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc111200
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2015
1,839 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 su bardağı kadar un
150 gram tereyağı
2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
400 gram kıyma
2 adet soğan
1 demet maydanoz
2 adet haşlanmış patates
Tuz karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Fırını ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla kavurun. Üzerine haşlanmış patatesi maydanozu ve baharatları ekleyip içi hazırlayın. Ve hamuru için gereken malzemelerle hamur yapıp ikiye bölün. Bir parçasını açıp tepsiye yerleştirin. İç harçtan koyun her yerine bolca yerleştirin. Kalan hamuru da açıp kıymalı karışımın üzerine kapatın. Yumurtayı sürüp çatalla hamurun üzerine çizgiler yapın. 200 derecede 40 dakika kadar fırında pişmeye bırakın. Dilimleyip sıcak ikram edin


Kıymalı Börek

oya tunç
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2015
Mesajlar: 23
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc110814
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2015
1,870 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım rende soğan
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı kıyma

Derin bir kabın içinde unu ve tuzu harmanlayın. Üzerine yavaşça suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi açın. İç malzemesi için çiğ kıyma ve rende soğanı tuz biber ve az kıyılmış maydanozla harmanlayın, hamurun içlerine paylaştırtıp kapatın. Bir yıldız kalıpla kesin, kenarları da sıkıca kapatılmalıdır. Sıvı yağda kızartıp sıcak olarak ikram edin.


Kıymalı Börek

develi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc103099
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2014
2,285 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi için:
500 gram kıyma
1 çay bardağı kuru üzüm
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Derin bir kabın içinde unu ve tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça sıvı yağ ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra dinlenen hamuru büyük bir yufka gibi açın. İç malzemesi için kıymayı soğanla 5 dakika kadar kavurun. Üzümü ve yeşillikleri yıkayıp ince bir şekilde kıyıp kıymanın içine ekleyin. Hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi içine doldurup kenarları içe doğru rulo yapıp kapatın. Gül gibi ya da kol böreği gibi şekil verip tepsiye yerleştirin ve sıvı yağ da sürüp 200 derecede iyice kızartıp pişirin.



Kıymalı Börek

fadıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2013
Mesajlar: 38
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc93563
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2013
2,283 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı lor peyniri
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur hazırlayıp 15 dakika dinlendirin. Daha sonra iki adet bezeye ayırıp her bir bezeyi açın. Rendelenmiş soğanı sıvı yağda soteleyip kıymayı ekleyin. Kavurduğunuz kıyma ılınınca kıyılmış maydanoz ve peyniri ilave edip karıştırın. Açtığınız bir yufkayı tepsiye yayıp üzerine erimiş tereyağı sürün ve kıymalı harcı yayın. Daha sonra diğer yufkayı üzerine kapatın. 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.


Kıymalı Börek

OYA CAN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2013
Mesajlar: 31
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc91465
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2013
1,998 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
400 gram kıyma
4 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz ve taze nane

Derin bir kabın içinde un, yoğurt, tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Bezelere ayırıp her bir bezeyi açın. İç malzemesi için rendelenmiş soğanı tereyağında kavurup içine kıymayı ekleyin, kıymanın rengi dönene dek pişirin. İçine bir tutam şeker, karabiber, tuz serpin. Bezeleri açıp üzerine sıvı yağ sürün, tepsiye kat kat dizin. Aralarına kıymalı harç koyun. Fırına verirken üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz. 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Kahvaltı sofrasında ya da akşam yemeğinde harika bir börek oluyor.


Kıymalı Börek

DUDU
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2013
Mesajlar: 34
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc90872
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2013
2,083 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
5 gram yaş maya
3-4 su bardağı un
İçi için:
500 gram kıyma
1 bağ taze soğan
200 gram beyaz peynir
1 soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Her zamanki gibi yaş mayayı ılık sütle birlikte ezin, beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu, tuzu, unu ekleyip yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. Kıymayı tavada kavurun, rendelenmiş soğanı katın. Taze soğanı ince ince kıyın, fazla suyunu sıkıp kavrulmuş kıymaya ekleyin. Ardından peyniri koyun. Hamuru olabildikçe ince açın. Açtığınız yufkaları yağlayıp, beş katını üst üste koyun, tepsiye yerleştirin. İç harcını yayın. Geri kalan beş katı da aynı şekilde hazırlayıp üzerine koyun. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.


Kıymalı Börek

toros c.
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.12.2012
Mesajlar: 39
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc85848
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2013
2,100 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz

Rendelenmiş soğan, kıyma ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Yumurta, süt ve unu yoğurarak çok sert bir hamur hazırlayın. Hamuru unlanmış zeminde açıp ikiye bölün ve üzerlerine sıvı yağ sürerek inceltin. Bir adet hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Kıymalı harcı çiğ olarak üzerine döşeyin. Diğer hamuru kalın şeritler halinde kesip üzerine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Dilerseniz yoğurtla servis yapın.


Kıymalı Açma Börek

sahra gülü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2008
Mesajlar: 36
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc69023
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2011
2,533 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
Aldığı kadar un
Tuz
İçi için:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
3 adet sivri biber
Tuz
Karabiber

Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su, tuz ve unla hamuru yoğurun ve dinlendirin. Dinlenmiş hamuru bezelere ayırıp açın. Soğan, kıyma ve biberi yağda kavurun, tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Yufkaların ortasına soğuk harcı koyup dilediğiniz şekilde börekler hazırlayın. Üzerine yumurta akı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Kıymalı Börek

Balbaba
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.07.2011
Mesajlar: 45
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc65763
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2011
2,537 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar süt
İçi için:
500 gram kıyma
2 adet soğan
Karabiber tuz
2 çorba kaşlığı tereyağı

Derin bir kabın içine unu tuzu koyup yavaşça sütü ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. (İsterseniz 4 adet yufka ile de yapılabilir.) Hamuru 10 dakika dinlendirin ve 5 adet bezelere ayırın. Unlanmış tezgâhta ince bir şekilde açın. İç malzemesi için soğanı rendeleyip tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Sonra da soğutun. 1 yufkayı tepsiye serin, biraz süt serpip üzerine diğer yufkayı koyun. Soğumuş kıymalı içi üzerine dağıtın. Diğer yufkaları ilave edip tepsiyi ocak üzerinde çevirerek ve alt üst ederek pişirin. Dilimleyip servis yapın.


Kıymalı Açma Börek

Hafize Sultan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.04.2011
Mesajlar: 54
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc65458
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2011
3,802 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

Hamuru için:
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kadar ılık süt
İçi için:
400 gram kıyma
3 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz karabiber

Öncelikle kabın içine unu, tuzu, sirke ve zeytinyağı koyup üzerine ılık süt ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. İçi için soğanı rendeleyip tereyağın da pişirin. Kıymayı 5 dakika kavurun. Sonra soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış tezgahta 4 parçaya ayırın ve her birini teker teker açın. Üzerine biraz yağ sürüp ince açın ve fırın tepsisine dizin. İki kat yufkadan sonra kıymalı iç malzemeyi ekleyip üzerine diğer yufkaları koyup kare şeklinde kesin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.


Kıymalı Açma Börek

referans
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc64811
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,668 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
Aldığı kadar un
Tuz
İçi için:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
3 adet sivri biber
Tuz
Karabiber

Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su, tuz ve unla hamuru yoğurun ve dinlendirin. Dinlenmiş hamuru açın. Soğan, kıyma ve biberleri yağda kavurun. Yufkaların ortasına harcı koyup zarf gibi katlayın. Üzerine yumurta akı sürün ve çörek otu serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


KIYMALI BÖREK

Mira
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 15.03.2011
Mesajlar: 14
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc62818
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2011
2,510 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram un
250 gram yağ
250 gram yoğurt
1 yumurta
tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu

Un, kabartma tozu ile beraber iki defa elenir. Ortası havuz gibi açılır. Ortasına yağ, yoğurt, su yumurta elle karıştırılır. Un ve tuzla beraber hamur hâline getirilir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Yumurta kadar parçalara ayrılır, yarım santim kalınlığında elde bastırılarak yassıltılır. İçine kıymalı iç konup ikiye katlanır, kenarları bastırılır. Tepsiye sıralanır. Sıcak fırında pişirilir.
KIYMALI İÇ: 250 gram ince kıyılmış soğan, 1 kaşık yağ ve kıyma; soğanın rengi solana kadar pişirilerek tuz ve karabiber ilâve edilir.


KIYMALI AÇMA BÖREK

ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc57660
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2010
4,510 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İç harç için;
3 soğan
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağ
Tuz
Karabiber
Hamur açmak için;
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
Hamur aralarını yağlamak için;
100 gr. tereyağı

Yumurta yağ, yoğurt, tuz, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın. Unu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kıymayı kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Un ve buğday nişastasını bir kapta harmanlayın.
Tereyağını eritin. Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerlerine nişastalı un serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın.
35-40 cm çapındaki bir tepsiyi yağlayın. 6 yufkayı fırın tepsisine aralarına eritilmiş yağ sürerek üst üste dizin. Kıymalı harcı üzerine yayın. Kalan 6 yufkayı aralarına yağ gezdirerek kıymalı harcın üzerine dizin. Dışa sarkan kenarları içe doğru kıvırın. Kalan tereyağı donmuşsa tekrar eritip son yufkanın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.


KIYMALI BÖREK

Bezik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57610
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2010
2,685 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1.5 su bardağı su
Tuz
Harç için;
350 gr yağsız kıyma
3 soğan
4 sivri biber
3 domates
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Hamuru yağlamak için;
1 su bardağı sızma zeytinyağı
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı
Haşhaş tohumu

Soğanları küp doğrayıp kıyma ile birlikte ayçiçeği yağında kavurun. Kıyma suyunu çekip kavrulduktan sonra küp doğranmış domates ve sivri biber, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyin. Hiç suyu kalmayıncaya kadar kavurun.
Başka bir yerde unu, suyu ve tuzu karıştırıp hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her parçayı avuç içinde yuvarladıktan sonra üzerine bastınp çay tabağı büyüklüğünde açın. Aralanna sızma zeytinyağı sürüp her iki parça hamuru üst üste yerleştirin.
Daha sonra her parçayı orta boy tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin. Aralarını sızma zeytinyağı ile yağlayın. Üçüncü parça hamuru açıp tepsiye yerleştirdikten sonra yağlayıp üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın.
Kalan iki parça hamura aynı işlemi uygulayıp en üste kalan yağı ve yumurta sarısını sürün. Haşhaş tohumu serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.


KIYMALI AÇMA BÖREK

Nezihe
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 19.03.2010
Mesajlar: 19
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc48917
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2010
3,060 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr özlü un
2 adet yumurta
1/2 bardak un
150 gr margarin yağı
250 gr kıyma peynir
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan

İçi için; soğan küçük kıyılarak az ateşte kavrulur, üzerine kıyma eklenerek beraberce yarım kavrulur.
Yağ çok hafif bir ateşte ateşte eritilir. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına konarak donması beklenir. Biraz sertleştikten sonra tahta kaşıkla karıştırılır. Diğer taraftan, hamur tahtasına elenmiş un dökülür. Ortası açılarak tuz atılır ve içine bir yumurta kırılır. Ilık su ile yoğrularak hamur yapılır. Bir topaç haline getirildikten sonra ıslak beze sarılır ve 10 dakika kadar bekletilir. Topaç oklava ya da merdane ile yufka haline getirilir. Daire şeklinde açılır. Daha evvel çırparak beyazlatılan yağ, bir fırça ile ya da tahta kaşığın tersi ile yufkanın üzerine sürülür.
Tamamen her tarafı yağlanmış olan hamur bu Kez peçete katlar gibi üçe katlanır. Yalnız katlanmış bu hamurun en üstüne yağ sürülmez. Diğer katlara sürülür. Yine yaş beze sarılarak buzdolabına yerleştirilir. 20 dakika sonra buzdolabından alınarak tekrar aynı işlem yapılır. Aynı işlemin üç kez tekrarından sonra yufka tekrar açılır ve börek için malzeme hazır olur.
Bu defa, açılan yufkanın ortasına, kıymalı iç koyulur. İçin üstünü örtmeden yanlardan alınan yufka parçaları ile örtülü bir durum meydana getirilir. Tepsi yağlanır ve bu hamur tepsiye konur. Üstlere yumurta sarısı sürülür ve çok sıcak olmayan bir fırında 20 dakika kadar bekletilir. Sıcak olarak servis yapılır.


KIYMALI BÖREK

müberra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2010
Mesajlar: 41
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc46769
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2010
2,563 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ
3,5-4 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 paket baking powder
tuz
250 gr. kıyma
1 küçük baş soğan
1/2 demet maydanoz
1 kaşık margarin
biraz tuz ve karabiber

YAPILIŞI
Zeytinyağını, yoğurdu, tuzu, karbonatı bir kâseye koyup iyice karıştırınız. Bu karışıma unu ilâve edip yoğurarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapınız. Hamuru 5-10 dakika dinlendiriniz. Hamuru, hamur tahtasında elinizle ya da merdane ile 1,5-2 cm. eninde oval şekilde açınız. Açılan hamurun ortasına içi koyup iki ucu ortada iyice birleştiriniz. Yağlanmış fırın tepsisine hamurun üstü alta gelecek şekilde koyunuz. Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış orta hareretli fırında altını üstünü pembe şekilde pişiriniz. Fırından alınca biraz soğutunuz. Böreği 1-2 cm. eninde kesip servis tabağına diziniz. Sıcakken çay sofralarında ikram ediniz.






Kıymalı Börek Tarifleri Pırasalı Börek Tarifleri



(21 adet Kıymalı Börek 565,955 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort