|
Kıymalı Bulgur Pilavı |
|
küresel
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc49664
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2010
2,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Soğan ince kıyılır, yağda pembeleştirilir. Kıyma eklenir suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Salça ve tuz katılır, biraz çevrilir. Yıkanmış bulgur katılır. Bir kaç tur kavrulur. Su eklenir. Kaynama noktasına gelince kısılır ve 10 dakika daha pişirilir. Ateşten alınır, 20 dakika dinlendirilir.
|
Kıymalı Bulgur Pilavı |
|
ayva sarı nar kırmızı
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc57284
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2010
2,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yağlar tencereye konur, eriyip karışınca ince kıyılmış soğan atılır ve pembeleştirilir. Üzerine kıyma katılır, 10 dakika kadar kavrulur. Sonra salça ve tuz eklenir, bir kaç tur çevrilir. Yıkanmış bulgur ilave edilir. Bir kaç tur daha çeyrilir. En son su konur. Kapak kapatılır, orta ateşte kaynadıktan sonra 8 dakika pişirilir. Ateşten alınır, kısa süre dinlendirilir, karıştırılır ve servis edilir.
|
|