|
Kıymalı ekmek |
|
BolKepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Ereğli/Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc1070
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2006
2,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mayalanmış 1 ekmek hamuru
250 gr. kıyma
2 soğan
1 hahve kaşığı karabiber
tuz
5 kaşık yağ
2 yumurta
çörekotu
Çok ince doğranmış soğanı, 2 kaşık yağda pembeleştirin. Kıymayı katarak karıştırın, suyunu salıp çekinceye kadar kaynatın. Ekmek hamurunu yumurta büyüklüğünde parçalara bölün, ortasını çukurlaştırıp hazırlanan içle (1 kahve kaşığı karabiber, 250 gr. kıyma, tuz) doldurun. Üzerine yumurta sürün ve çörekotu serpin. 3 kaşık yağda kızartın.
ML® Gobit Ekmeği (görsel)
|
Kıymalı Ekmek |
|
serdarzaimoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc19629
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2007
3,001 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg un
1 tatlı kaşığı maya
Yeterince su,
tuz
İçi için:
Yarım kg kıyma
3 adet soğan
3 adet domates
Tuz,
karabiber
Mayayı hamur yoğurma kabına alın. Biraz su ekleyin. Üzerini kapatacak kadar un serpin. Kabarması için bekletin. Kabardıktan sonra unu yeterince su ile birlikte yoğurun. Kabarması için hamuru üstü kapalı olarak bekletin. Dinlenen hamurdan, cevizden biraz irice parçalar koparın.
Her birini yemek tabağı büyüklüğünde, kalınca açın. İç malzemesi için kıymayı, rendelenmiş soğanı, domatesi, tuzu ve karabiberi karıştırın.
Hazırladığınız içi, yufkanın yarısına yayın. Diğer yarısını üzerine sıkıca kapatın. Teflon tavada arkalı önlü pişirip, servis yapın.
ML® Soğanlı Ekmek için tıklayın
|
KIYMALI EKMEK |
|
Şanslı
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2006
Mesajlar: 26 Şehir: Çaycuma |
Kısa URL: https://ml.md/lc23757
Gönderme Tarihi: 11.May.2008
2,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
20 gr yaş hamur mayası
1 tatlı kaşığı şeker
150 gr kıyma
2-3 domates
4-5 sivri biber
tuz
kırmızı biber
yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Mayalı hamuru hazırlayın. Mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp hazırladığınız içten koyup kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlı tepsiye yerleştirilip, yarım saat tepsi mayası aldırın. Üstüne yumurta sarısı sürüp fırına verin.
İçin hazırlanması: Kıymanın içine biber ve domates ince ince doğrayıp. Tuz, biber, maydanoz katıp yoğurunuz.
ML® Pırasalı Ekmek için tıklayın
|
Kıymalı Ekmek |
|
aylak
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc131444
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2018
1,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardagı Su
1 tatlı kaşıgı tuz
300 gr. Kıyma
25 gr yağ
3 adet orta boy soğan
1 çay kaşıgı karabiber
1 çay kaşıgı kimyon
25 gr dövülmüş ceviz
Yarım demet maydanoz
200 gr tavşan kıyma
Unu yoğurma kaba alın. Kuru mayayı una karıştırın. Ortasını açın ve tuzu ekleyin.
Suyunu yavaş yavaş katarak ekmek hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp, mayalanmaya bırakın.
Bu sırada içi hazırlayın. Soğanı doğrayın, yağda hafif sarartın ve kıymayı ilave edin.
Kıyma kavrulunca baharatlarını tuz ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.Karıştırıp ocaktan alın.
2 katına çıkan hamurdan, yumruk büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle açın. Kenar kısımlar daha ince olsun.
Orta kısma içten 3-4 kaşık kadar koyun ve kenarlarını büzerek kapatın.
Teflon tavada, kısık ateşte iki taraflı kızartın.
|
|