|
|
Kıymalı Fırın Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111551
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2015
2,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.goymen.com.tr
500 gr 3 nolu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve fincanı bitkisel yağ
Üstü İçin:
250 gr koyun veya dana kıyma
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
4 yumurta
1/2 lt(2 bardak) süt
Tuz
Karabiber
Makarnayı haşlayıp süzün. 2 kaşık eritilmiş yağla karıştırın. Tuz ve karabiber serpin. Soğanı doğrayın, kalan 1 kaşık yağla 3 dakika börttürün. Kıyma, tuz karabiber koyun. Arada karıştırarak 10 dakika pişirin. Peynirli makarnada olduğu gibi, makarnaların yarısını yağlanmış tepsiye boşaltın. Arasına kıymalı içi yayın. Kalan makarnayı boşaltın. Üzerine rendelenmiş peynir serpin. Yumurtalı, sütlü karışımı dökün. Sıcak fırında üstü kızarana kadar pişirin.
|
Fırında Kıymalı Makarna |
|
irmik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2014
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103502
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2014
3,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kalem makarna
4-5 adet domates rendesi
2-3 diş sarımsak
200 gr kıyma
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı margarin
İsteğinize göre baharat
Kalem makarnaları, içine tuz ve biraz sıvı yağ eklediğiniz bol suda, çok yumuşamayacak şekilde haşlayın. Soğuk sudan geçirin ve iyice süzün. Tencereye tekrar koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı margarin ekleyip, biraz karıştırın ve bir kenarda bırakın.Bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ koyup, kıymayı ekleyin. Sarımsağı ezip, kıymanın içine koyun ve tahta kaşıkla karıştırarak biraz kavurun. Tuzunu, karabiberini de ilave edip, 2 dakika daha pişirin. Ardından rendelenmiş domatesleri de ekleyin ve yaklaşık 20 dakika, kıymalı harç suyunu çekinceye kadar pişirin.Rendelenmiş kaşarın yarısını makarnaların üzerine dökün ve iyice harmanlayın. Yuvarlak bir borcama, kalem makarnaları dik bir şekilde ve sık sık dizin. Üzerini kıymalı harç ile örtün. Kıymalar makarnaların arasına da girsin.220 derece fırında 15 dakika pişirin. Borcamı çıkarın, üzerine kalan kaşar rendesini gezdirip, 10-15 dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Dilimleyerek ikram edebilirsiniz.
|
Kıymalı Fırın Makarna |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73143
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2012
2,697 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 paket 3 numara makarna
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2-2,5 litre su
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı havuç
1 çay bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
125 gr margarin
3 çorba kaşığı un
1/2 litre süt
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve 2-2,5 litre kadar suyu kaynatalım.
Makarnayı ilave edip, 1-2 sefer karıştırdıktan sonra haşlayalım.
Pişince haşlama suyunu süzüp, bol soğuk su koyalım.
Kıymayı, ince kıyılmış 2 adet kuru soğan ve 1/2 paket margarin ile birlikte iyice kavuralım.
Yeterince tuz ve karabiber, sevenler için 1 tatlı kaşığı da pul kırmızıbiber ilave edip, ocaktan indirelim.
Havucu soyup, bezelye büyüklüğünde kestikten sonra haşlayalım.
Başka bir tencerede 1/2 paket margarini eritip, 3 çorba kaşığı un ile birlikte kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
Sütünü ilave edip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Ocaktan indirip, 15 dakika ılınmastnı bekleyelim.
Beşamel sosun yarısını, bezelyeyi, havucu, kıymayı, haşlanmış makarnayı ve kaşar peynirinin yarısını koyup, iyice karıştırdıktan sonra sıvıyağ ile yağladığımız fırın tepsisine döküp, üstünü düzleyelim.
Kalan beşamel sosu, tepsinin üzerine yayıp, onun da üzerine kalan kaşar peynirini serpiştirelim ve 180°C dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkartıp, ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.
|
Kıymalı Fırın Makarna |
|
sultan09
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2009
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41765
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2009
3,403 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1/2 paket haşlanmış kelebek makarna (herhangi bir makarna türü kullanabilirsiniz)
250-300 gr az yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos için;
3 adet yumurta
2 tepeleme yemek kaşığı un
1/2 litre süt
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri (dil peyniri de kullanabilirsiniz)
Yapılışı
Sosu hazırlamak için; yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine unu ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi de serpiştirip çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Sütü ilave edip iyice karıştırın. Bir kenarda bekletin.
Orta boy bir fırın kabının içini 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın.
Diğer taraftan, kalan 2 yemek kaşığı sıvıyağı orta boy bir tavaya koyup içine kıyma ve rendelenmiş soğanı ekleyin. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiberi serpiştirip karıştırın ve ocaktan alın.
Haşlanmış makarna ve kıymalı karışımı yumurtalı sos karışımının içine aktarıp, malzemeleri tekrar karıştırın ve yağlanmış fırın kabına aktarın.
Üzerine rendelenmiş peyniri serpiştirip, 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzeri altın şansı olup iyice kızarıncaya kadar, en az 25-30 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun. Not; İsterseniz bu makarnaya konserve mantar da katabilirsiniz. Bunun için 8-10 adet konserve mantarı tavla zarı formunda dilimleyip kavrulan kıymanın üzerine ilave edin. Farklı bir lezzet elde edeceksiniz.
|
KIYMALI FIRIN MAKARNASI |
|
sardunya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19722
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2007
3,707 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. Çubuk makarna,
200 gr. kaşar peyniri,
1/2 lt. süt,
5 yumurta,
3 kaşık yağ,
1 adet soğan,
tuz,
karabiber.
Kıymalı iç;
200 gr. kıyma (koyun, dana v.s.)
2 kaşık yağ,
1 kaşık tuz,
1 adet soğan, ,
1 kaşık domates salçası veya 2 adet domates.
Yapılışı:
1- Bir tencereye bolca su koyup tuzunu ilave ediniz.
2- Su kaynayınca makarnaları içine atınız (Çubuk makarnayı kırmadan).
3- Makarnaları 20 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayınız, suyunu süzünüz.
4- Tekrar tencereye alıp içerisine kıymalı iç koyup karıştırınız.
5- Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz.
6- Diğer tarafta bir kaba 5 yumurtayı kırıp çatalla iyice karıştırınız.
7- Yumurtalara 1/2 lt. sütü, tuzu, karabiberi koyup tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz.
8- En üstüne erimiş 2 kaşık yağ gezdirip, tepsiyi fırına koyup altı üstü pembe oluncaya kadar pişiriniz.
9- Sonra çıkartıp 50 gr. kaşar rendesi serpilir, hafif soğuyunca kare veya baklava gibi kesiniz.
Kıymalı İç:
1 Kıymaya yağı ince doğranmış soğanı koyup ateş üzerinde kıyma suyunu çekinceye ve soğanda sararıncaya kadar kavurunuz.
2 Sonra kıymaya sulandırılmış salçayı veya kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri koyup bir iki defa da bununla karıştırınız.
ML® Milföyde Fırın Makarna için tıklayın
|
Kıymalı Fırın Makarna |
|
nedime
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5248
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
500 gr 3 nolu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
½ kahve fincanı bitkisel yağ
Üstü için: 250 gr koyun veya dana kıyma
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
4 yumurta
½ lt(2 bardak) süt
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayı haşlayıp süzün. 2 kaşık eritilmiş yağla karıştırın. Tuz ve karabiber serpin.
Soğanı doğrayın, kalan 1 kaşık yağla 3 dakika börttürün. Kıyma, tuz karabiber koyun. Arada karıştırarak 10 dakika pişirin.
Peynirli makarnada olduğu gibi, makarnaların yarısını yağlanmış tepsiye boşaltın. Arasına kıymalı içi yayın. Kalan makarnayı boşaltın. Üzerine rendelenmiş peynir serpin. Yumurtalı, sütlü karışımı dökün.
Sıcak fırında üstü kızarana kadar pişirin.
|
|
Kıymalı Fırın Makarna Tarifleri Balıklı Makarna Tarifleri
|
|