|
Kıymalı Gözleme (Hazır Yufkadan) |
 |
MelisU.
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20753
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2008
4,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
5-6 çorba kaşığı kıyma
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3-10 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Kıymaya rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi katıp karıştırınız.
Yufkaları 4 eşit parçaya bölünüz. Yuvarlak kısımlarını içe katlayınız. Ortasına 1 kaşık iç koyup dikdörtgen yayınız. Karşılıklı 2 ucu 3 cm. üst üste gelecek şekilde katlayınız. Kapak kısmını üstüne kapatarak ucunu içine yerleştiriniz.
Katlanan yer alta gelmek üzere fırın tepsisine diziniz. Orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz. Üstlerine tereyağı sürüp tencereye koyunuz. Kapağını örterek 5-10 dakika demlendiriniz.
Not: Kıyma yerine değişik içlerde konabilir. Hazırlanan yufkalar yağsız tava ve toprak tepsilerde de pişirilebilir.
ML® Gözleme Böreği için tıklayın
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 02.11.2021
|
Kıymalı Gözleme (Hazır Yufkadan) |
 |
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43667
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2009
4,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Adet yufka
1 Küçük paket margarin (125 gr.)
1 Kahve fincanı zeytinyağı
İçi için:
Yarım kg. koyun kıyması
Bir demet maydanoz
1 baş soğan
Tuz
Karabiber
Yufkaları ikiye bölünüz.
Yarım yufkanın bir yüzüne eritilmiş margarin ve zeytinyağı karışımını fırçayla veya elle sürünüz.
Düz kenarının iki ucunu ortada birleşecek şekilde kapatınız.
Altta kalan yuvarlak kenarı da kıvırarak yağlı yüzü içte kalacak şekilde dikdörtgen haline getiriniz.
Yarısına iç koyunuz, diğer yansını üstüne kapatınız.
Açık kenarlarına su sürerek yapıştırınız.
Saçta, toprak tepside, güveçte veya yağsız tavada, yağsız olarak pişiriniz.
Yarım kilo koyun kıyması, bir demet maydanoz, bir baş soğan, tuz, karabiber ve bir kaşık yağ karıştırılarak yapılır.
ML® Gözleme için tıklayın
ML® Pastırmalı Gözleme (görsel)

|
|