Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > Kıymalı Gözleme (6 adet - 216,619 defa bakıldı)

Kıymalı Gözleme


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Gözleme

Meriç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.11.2007
Mesajlar: 43
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc20668
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2008
2,318 defa indirildi / yazdırıldı




4,5 su bardağı un
1 Çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
İçi İçin;
250 gr. orta yağlı kıyma
1 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Unun ortasını açıp, yoğurt, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, karbonat, limon suyu, tuz ve 1+1/4 su bardağı su ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. Özleştirerek 6 eşit bezeye ayırınız.
Margarini eritip, sıvıyağ ile karıştırınız. Bezeleri 1-2 mm. kalınlığında daire haline getiriniz. Üzerine yağ sürüp, kavuşturmaca üçe katlayınız. Tekrar yağlayıp, aksi yönde üçe katlayarak kare şekline getiriniz. Yağının akmaması için kenarlarını bastırınız. Diğerlerimde ayni şekilde hazırlayınız.
Soğanı yarım halka şeklinde incecik kıyınız. Tuz ve kıymayı ilave ederek hafif hareretli ısıda karıştırarak 10 dakika pişiriniz. Karabiber ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırınız.
İlk hazırlanan hamuru merdane ile 20-25 cm. lik kare şeklinde açınız. Yarısına kıymalı iç yerleştirip, diğer yarıyı üstüne kapatarak kenarlarını bastırınız. Kızdırılmış saç veya toprak tepsi üzerinde çevirerek 2 yüzünüda normal pişiriniz. Tepsiye alıp, üzerini hafif yağlayınız. Kapak örtüp, yumuşak kalmasını sağlayınız. Diğerlerini de aynı şekilde pişirip, servis yapınız.


Kıymalı Gözleme

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc58248
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2010
2,657 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
İçi için:
150 gr.kıyma
2 patlıcan
5 sap taze soğan
1 tutam maydonoz
Üzeri için:
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı

Un karıştırma kabına alınır, ortası havuz açılır. Maya ve tuz eklenir. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. Bir süre dinlendilir.
İç harcı için; tavaya kıyma alınır. Üzerine közlenmiş patlıcan doğranarak alınır. Tuzu, baharatı ayarlanır. Taze soğan ve maydanoz dogranarak ilave edilir, yoğrulur. Kıvamı koyu olursa biraz su katılabilir. Dinlendirilen hamur 10 bezeye ayrılır. Hamur olabildiğince ince açılır. İç harç yarısına sıvanarak hamur kapatılır. Yağlanmış tepsiye alınarak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen gözlemeler doğranarak servis tabağına alınır. Üzerine çırpılmış yoğurt ve tereyağında kavrulmuş salça dökülerek servis yapılır.


ML® Pastırmalı Gözleme için tıklayın



Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 19.09.2024


Kıymalı Gözleme

küçük anne
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2012
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc71653
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2012
1,828 defa indirildi / yazdırıldı




4 bardak un
1.5 bardak su
1 çorba kaşığı tuz
250 gr tereyağı
Kavrulmuş kıyma

Tarifin Hazırlanışı
Derin bir karıştırma kabının içinde un, su ve tuz karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeleri çok ince yufka şeklinde açın. Üzerini eritilip ılıtılmış tereyağıyla yağladıktan sonra kavrulmuş kıymalı içi yayın, kare şeklinde katlayın. 5 dakika dinlendirdiğiniz gözlemeleri kızgın sac üzerinde veya yağsız teflon tavada arkalı önlü kızartın. Ateşten aldıktan sonra tekrar yağlayın ve servis yapın.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 19.11.2024


Kıymalı Gözleme

turhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.08.2014
Mesajlar: 30
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc100773
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2014
1,658 defa indirildi / yazdırıldı




İç için:
300 gr kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sana
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için:
4 su bardağı un
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket margarin

Un su tuz ile yumuşak bie hamur yapıp bezelere ayrılır. Soğan ince doğranıp. Tavaya yağ ve kıyma kavrulur soğanda ilave edilip iç hazılanır oklava ile inceçik açılıp 5 dakika dilendirip kenarlarınden çekerek iyce inceltip eritilmiş yağ ile yağlayıp kenarları içe katlayıp ortaya iç koyup diğer uclarıda katlayıp tavada kızarana kadar pişirip sıcak servis yapılır.



Kıymalı Gözleme

şenel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.10.2019
Mesajlar: 30
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc146241
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2019
751 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
5 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar
İç harcı için:
500 gram kıyma
3 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
10 adet yeşil biber
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamurun un haricindeki malzemelerini yoğurma kabında karıştırın.
Üzerine azar azar un ekleyerek yoğurun.
Yoğururken ara sıra elinizi zeytinyağına batırarak yağlayın.
Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir süre dinlendirin.
Bu esnada kıymalı harcı hazırlayın.
Soğan, sarımsak ve biberi mutfak robotunda çekin.
Suyunu sıkıp süzün.
Malzemeleri kıymaya ekleyin.
Domatesleri soyup ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte kıymaya ekleyin.
Son olarak salçaları, kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edin ve güzelce yoğurun.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparın.
Zemini unlayıp hamurları yuvarlak açın.
Kıymalı harcı hamurun yarısına elinizle yayın ve diğer yarısını üzerine kapatın. D şeklinde bir gözleme elde edin.
Gözlemeleri sac üzerinde ya da tavada arkalı önlü çevirerek pişirin.
Yanında ayranla sıcak sıcak servis edin.



Kıymalı Gözleme

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180029
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2024
110 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr dana kıyma
4 kuru soğan
2 domates
1 tane kırmızı biber
3 tane yeşil biber
Maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvı yağ
Baharatlar tuz kırmızı toz biber, kırmızı pul biber karabiber kekik
Hamuru için:
1 kilo un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Su

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurdum yarım saat dinlendikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yaptım üzerini bezle örttüm.
İç harcını malzemelerini rondodan geçirdim baharat sıvı yağ salçayı ekleyip harmanladım.
Servis tabağı büyüklüğünde açtım gözleme ekmeğini harcını kaşık yardımı ile sürüp üzerini kapatın.
Döküp tavada pişirdin bu işlemi tüm gözlemeleri bitirince tereyağı ile yağlayıp sıcak servis yapın.







Kıymalı Gözleme Tarifleri Akıtma Tarifleri



(6 adet Kıymalı Gözleme 216,619 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort