|
Kıymalı Hingel |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118067
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2016
2,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şerife Leman Demirci
1,5 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un (aldığı kadar)
İç harcı:
300 gram kıyma
2 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber (istenilen baharat eklenebilir)
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
500 gram sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pul biber
Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp azar azar un ekleyerek sert bir hamur yoğurun. Yoğurduktan sonra hamurunuzu yarım saat dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamuru 4 bezeye bölerek her birini unlayarak açalım. Hamurunuzu kalın açmamaya Özen gösterelim. Daha sonra açtığınız hamuru küçük kareler şeklinde keselim. Kestiğiniz karelerin ortasına hazırladığımız kıymalı içten koyalım. Kıymalı içi koyduktan sonra kareleri üçgen şeklinde kapatalım. Orta büyüklükte bir tencereye bol su koyarak içerisine tuz ve 1-2 damla zeytinyağı koyalım. Kapattığımız mantıları koyarak hamurlar yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Kevgir yardımıyla hamurumuzu süzüp servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edip üzerine tereyağını gezdirelim. İsterseniz pul biberi tereyağında yakıp da gezdirebilirsiniz. Not: İsteğe göre sarımsak eklenebilir.
|
Kıymalı Hingel |
|
afi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2016
Mesajlar: 46 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc118771
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2016
1,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nazmiye Demirtaş
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Beyaz un
100 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Tereyağı
5 kaşık sıvı yağ
Bir miktar unumuzu derin bir kaba koyalım, yumurta ve sütümüzü azar azar ilave edelim ve yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini örtelim ve beklemeye alalım. Kıymamımızı iyice kavuralım, tuzunu karabiberini ilave edelim. Dinlenen hamurumuzu çok fazla ince olmayacak şekilde açalım, bir su bardağı ile yuvarlaklara bölelim. Her yuvarlağı ortadan büzelim, kaynar suda bütün hamurlarımızı haşlayalım. Düz bir servis tabağına alalım, üzerine kavrulmuş kıymamızı dökelim. Yoğurdumuzu fazla çırpmadan yemeğimizin üzerine dökelim, istenirse sarımsak ilave edelim. Tereyağında kırmızı toz biberi kavuralım ve hingel mantımızın üzerine gezdirelim,sevdiklerimize servis edelim.
|
Kıymalı Hıngal |
|
bidik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc152430
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2020
468 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı su
3 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı kadar un (Sert bir hamur haline gelenine kadar un ekleyin.)
İç harcı için;
Yarım kilo kıyma
2 tane ince doğranmış soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Hamuru için tüm malzemeyi sert bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
Üzerine nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlenmeye bırakın.
İç malzemesi için tüm malzemeyi rondoda çekin.
Daha sonra yarım saat dinlendirdiğiniz hamuru oklava yardımı ile açın.
Su bardağı ile yuvarlak şekillerde kesin.
Elinize alıp ortasına 1 yemek kaşığı hazırladığınız iç harçtan koyup, iki parmağınızı kullanarak sağ ve sol kenarlarından kıvırın.
Dilerseniz poğaça gibi kapatabilir ya da kare kesip üçken şekil verebilirsiniz.
Daha sonra tuzlu suda haşlayın.
Sarımsaklı yoğurtla ve tereyağlı sos ile servis edebilirsiniz.
Not: Her yörede farklı isimlerle bilinen hıngal mantısı; hingel, metez ve çerkez mantısı olarak da karşımıza çıkıyor. Özellikle, Erzurum yöresine ait olduğu bilinen hıngal mantı, Sivas'ta da çok yapılmaktadır. Daha çok metez ve çerkez mantısı olarak bilinen hıngal mantısı, diğer mantılara göre daha büyük oranda yapılmaktadır. Hıngal mantısını isterseniz patatesli ya da sade yapabilirsiniz.
|
|