|
KIYMALI KABAK DOLMA |
|
perikızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2010
Mesajlar: 89 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc51196
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010
2,275 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1/2 kg. dolmalık kabak
1 çay bardağı pirinç
250 gr. kıyma
2 yemek kaşığı salça veya 2 domates
2 yemek kaşığı margarin
tuz
karabiber
1 baş soğan
dereotu
nane
Yapılışı:
Kabak dolması yapmak için kabakların dışları kazılır, içleri oyulur. Pirinçler ayıklanır, yıkanır. Kıyma ince doğranmış soğan, 1 yemek kaşığı salça (domates), yağ, tuz, karabiber ve bol dereotu, nane eklenir, iyice yoğurulur. Teker teker kabakların içi doldurulur. Tencereye sıralanır, kabakların üzerine doğranmış domatesten kapak konur. 2 su bardağı salçalı su ilave edilerek ateşe oturtulur. Orta ateşte pişirilir.
ML® Peynirli Kabak Dolması için tıklayın
|
Kıymalı Kabak Dolması |
|
türk anahtarı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bitlis |
Kısa URL: https://ml.md/lc118634
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2016
1,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
Arzu Batur
1 kilo kabak
200 gram kıyma
Üzeri için sarımsaklı yoğurt
1 adet kuru soğan
1 fincan pirinç
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Nane
Kabakları sirkeli suda yıkadıktan sonra soyun ve ikiye kesin. İçini kaşık yardımıyla boşaltın. Derin bir tencerede zeytinyağı ve küçük doğranmış kuru soğanları soteleyin. Pirinci suda yıkayın. Sırasıyla kıyma ve pirinç, domates rendesi ve baharatları ekleyip kavurarak kıymalı harcı hazırlayın. Hazırlanan kıymalı harcı içi boşaltılmış kabaklara doldurup tencereye yerleştirin. Sıcak su içine kabak suyunu renk versin diye salça ve zeytinyağı koyun. Kabak üzerine dökün. Suyunu çekip kabaklar yumuşayana ve pirinçler şişene kadar pişen kabakları servis tabağına koyun. Servis tabağına koyduğunuz kabak üzerine, sarımsaklı yoğurt ve isteğe göre kırmızı pul biber serpip, servis edin.
|
Kıymalı Kabak Dolması |
|
hararet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151649
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020
327 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy kabak
1 domates
1 soğan
250 gram orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı salça
1 kahve fincanı su
Tuz
Karabiber
Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletip süzün.
Soğanı soyup ve ince ince doğrayın.
Dereotunu da temizleyip incecik doğrayın.
Ortadan ikiye kestiğiniz kabakların taban kısımlarını düzeltin.
Çekirdekli iç bölümlerini bir oyacak yardımıyla dikkatlice çıkartın.
Daha sonra soğan, kıyma, dereotu, salça, su, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
En son olarak pirinci ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın.
Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin.
Domatesleri kapak olarak yerleştirip iki çay bardağı su koyduğunuz tencereye dizin.
Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kabak dolmanız hazır.
|
|