Kısa URL: https://ml.md/lc121266
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2016
2,241 defa indirildi / yazdırıldı
1 küçük karnabahar
100 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 fincan sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
Karnabahar çiçeklerine ayrılır, bir tencereye konur, üzerini geçecek kadar su konur ve yumuşayana kadar haşlanır. Süzgece alınarak suyu süzülür.
Bir tencereye kıyma alınırak biraz kendi yağında kavrulur. Üzerine doğranmış soğan, sıvı yağ ilavesi ile biraz daha beraberce kavrulur.
Ardından salça, pul biber, un ilavesi ile birkaç dakika daha kavrulur. Üzerine sıcak su ilave edilir.
Suyu süzülen karnabaharlar tencereye aktarılır, tuz ve karabiber de eklenerek 5 dakika daha hep birlikte pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc166512
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2022
248 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet küçük karnabahar
2 adet havuç
1 adet soğan
100 gr kıyma
Domates salçası
1 su bardağı su
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Soğanların kabuklarını temizledikten sonra küp küp doğrayın. Karnabaharın çiçek kısımlarını yapraklarından ayırarak bütün halde olacak şekilde çıkarın. Havuçların kabuklarını soyduktan sonra halka şeklinde dilimleyin. Teflon tava içerisine sıvı yağ döküp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kıymayı ilave ederek ve soğanla birlikte pişirmeye devam edin. Tavaya havuçları alın ve domates salçası da ekleyerek diğer malzemeler ile karıştırın. Karnabahar çiçeklerini tavadaki karışıma ilave edin, tuz ve karabiber ekleyip tavadaki tüm malzemeleri tekrar karıştırdıktan sonra üzerine tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Karnabaharlar yumuşadığında yemeğinizi servise hazır demektir.
Orta boyda karnabaharın yarısı
100 gram kıyma
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane havuç
1 tane soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
İlk olarak karnabaharı dallarına ayırın ve yıkayın.
Havuçları yıkayıp soyduktan sonra halka şeklinde parçalara ayırın.
Soğanı küçük küçük parçalar halinde kesip kavurun.
Ardından kıymayı da ekleyerek kavurma işlemini sürdürün.
Tencerenin içerisine domates salçasını ekleyin.
Halka şeklinde kestiğiniz havuçları tencerenin içerisine ekleyerek karıştırın.
Son olarak karnabaharı ilave edin ve tenceredeki sebzelerle aynı hizaya gelecek biçimde sıcak su ilave edin.
Tencerenin içerisine karabiber ve tuz ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 25 dakika boyunca pişirin.