Kısa URL: https://ml.md/lc113309
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2015
1,453 defa indirildi / yazdırıldı
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
3 Çorba Kaşığı (100 Gr) Margarin
4 Adet Yufka
2 Adet Soğan
250 Gram Kıyma
1 Adet Domates
1 Adet Kırmızıbiber
1/2 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber, Pul Biber
Tepsiyi yağlamak için:
1 Çorba Kaşığı (35 Gr) Margarin
2 çorba kaşığı margarini tavada eritin ve soğutun. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin ve kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber, pul biber ilave edin. Kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edip, 1-2 dakika çevirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Margarin ile yağladığınız tepsinin içine 1 adet yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde serin. En başta erittiğiniz margarin ile yufkayı yağlayın ve her bir yufkayı bu şekilde yağlayarak üst üste koyun. En üstteki yufkayı da yağladıktan sonra iç malzemeyi yayın. Kenardan sarkan kısımları önce 4 parmak eninde içe doğru katlayın. Ortası açık kalacak şekilde kenarları ortaya tekrar kapatın. Önceden ısıtılmış 200derece fırında kenarlardaki yufkalar kızarana kadar pişirin.
Püf Noktası: Böreğin kenarlarının kızarması için her tarafını iyice yağlamaya özen gösterin. İç̧ malzemesine, arzuya göre farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc158163
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2021
390 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet hazır yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
250 gram az yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı erik ekşisi (isteğe bağlı)
Soğanı soyup ince ince doğrayın ve tencerede sıvıyağ ile kavurmaya başlayın.Üzerine kıyma ve baharatları da ekleyin. Pişen iç harcınızı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra erik ekşisini ekleyin. Süt, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede güzelce karıştırın. Yufka iç harç ve yoğurtlu karışımı tezgaha alın. Yufkaların her birini 4 eşit parçaya bölün ve üçgen şeklinde toplam 12 parça elde edin. Bir yufka parçasına önce yoğurtlu karışımdan sürün sonra kıymalı iç harcı yufkaların geniş kısmına gelecek şekilde yerleştirin. İki ucunu içe doğru kıvırdığınız yufkaları rulo haline getirin. Rulo haline getirdiğiniz içi harçla dolu bu yufkaları son olarak bir de kendi etrafında çevirerek gül şekli verin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye böreklerinizi dizin. Kalan yoğurtlu sosunuza yumurta sarısı ekleyip üzerlerine sürün. 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.