|
Kıymalı Tuzlu Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169315
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2022
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Dolgu:
2 adet kuru soğan
3 - 4 yemek kaşığı sıvı yağ
250 g kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Hamur:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g soğuk tereyağı
0,5 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı soğuk su
Üzeri için:
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
Soğanları minik küpler şeklinde kesip tavaya alın. Sıvı yağı ekleyin ve orta ısıdaki ocakta 2-3 dakika kavurun. Kıyma ve tuzu ilave edip iyice kavurun. Ocaktan alıp karabiber ve pul biberi ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Unu bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu, soğuk tereyağı, tuz ve soğuk suyu ilave edin. Parmak uçlarınız ile iri granüller haline gelinceye kadar yoğurun. Toparlanıp hamur haline gelince kısa bir süre daha yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabına alın ve 20-25 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Tezgaha çok az un serpin ve hamuru merdane ile 20x20 cm boyutlarında açın. 10 cm çapındaki kurabiye kalıbı veya su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurlardan birinin üzerine kıyma koyun. Kenarlarda açık kalan yerlere yumurta akı sürün ve üzerine ikinci bir hamur koyun. Çatalın ucu ile bastırarak kenarlarını kapatın. Hamurların tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamurları toparlayıp tekrar açın ve aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını çatal ile çırpıp hamurların üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık servis yapın.
|
Kıymalı Kurabiye |
|
ferman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc51304
Gönderme Tarihi: 02.May.2010
3,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. yoğurt
250 gr. margarin
yarım kilo un
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
Tuz
100 gr. kıyma
1 soğan
Yoğurt, 2 yumurta, un, kabartma tozu, erimiş margarin, tuz konur, hamur yoğrulur. Cıvık bir hamur elde edilir. Buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Hamur katılaştıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. Elde kahve tabağı gibi açılıp içine daha önce kavrulmuş soğanlı kıyma konup büzülür ve ters çevrilerek tepsiye sıralanır. Üstüne fırçayla yumurta sarısı sürülür. Isıtılmış fırında 180°de kızartılır.
|
|