|
|
Kıymalı Kuş Yuvası Börek |
|
fahrettin altay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2020
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc154907
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2020
262 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
İçi İçin:
300 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)
Pul biber (isteğe bağlı)
Karabiber (isteğe bağlı)
Sosu İçin:
1 çay bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu (10 gr)
Üzeri İçin:
1 adet orta boy kase rendelenmiş kaşar peyniri
İçi için; tencereye soğanı koyup kısık ateşte karıştırarak kavuralım.
Üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Sonra tuzunu ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Sosu için; geniş bir kaseye kabartma tozunu, sıvı yağı ve sütü ilave edip iyice karıştıralım.
Yufkaları üçgen olacak şekilde 2 parçaya bölelim.
Yufkaların her yerini sostan sürelim.
Yufkanın ortasına kadar rulo şeklinde saralım.
Ortaya gelince kenarda kalan iki ucu içe doğru kıvıralım.
Üçgenin açıkta kalan ucunu böreğin içine doğru katlayalım ve kenarlarını düzeltelim.
Hazırladığımız kuş yuvalarını yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Kuş yuvalarını kıymalı harç ile dolduralım.
Böreklerin kenarına yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
Daha sonra fırından çıkarıp üzerlerine kaşar rendesi serpelim.
Kıymalı Kuş Yuvası Böreklerimizi tekrar fırına verip kaşar eriyip hafif kızarana kadar fırında bekletelim.
|
Kıymalı Kuş Yuvası Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166751
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2022
215 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
3 adet yufka
200 gr. kıyma
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ (kıymayı kavurmak için)
2 adet yeşil biber
2 adet domates
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
Yarım su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
İç harcımız için soğanı küçük doğrayarak yağda hafif çeviriyoruz, kıymayı ekleyerek kavuruyoruz, en son tuzu ilave edip harcımızın altını kapatıyoruz. Yufkalarımızın her birini 8 eşit üçgen parçaya kesiyoruz. Sosumuz için yumurta, süt, yoğurt, tuz ve sıvı yağı karıştırıyoruz. Bir üçgen parça alıp fırça yardımıyla her yerine sosumuzdan sürüyoruz, bir tane daha yufkayı üstüne koyup yine sosluyoruz. Yufkanın geniş kenarından tutup rulo yaparak yarısına kadar sarıyoruz, altı kapalı çanak şekli olması için, sivri uçları yuvarlak olacak şekilde birleştiriyoruz, kalan parçayı yuvarlağın üzerine kapatıyoruz. Kıymalı harcımızdan böreğimizin ortasına bir çorba kaşığı kadar koyup dilimlediğimiz domates ve biberi üzerine yerleştiriyoruz. Bütün börekleri hazırladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz, kenar kısımlarına yumurta sarısını sürerek önceden 180 derece ısıttığımız fırında böreklerimiz kızarana kadar pişiriyoruz.
|
|
Kıymalı Kuş Yuvası Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|