|
|
KIYMALI LAHANA KAPAMASI |
|
turfanda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23592
Gönderme Tarihi: 03.May.2008
2,954 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg lahana
5 kaşık yağ
3 soğan
250 gr kıyma
yarım demet maydanoz
tuz
kırmızı biber
1 kaşık salça
yarım kahve fincanı çam fıstığı
yarım kahve fincanı siyah üzüm
Yapılışı:
Lahanayı ortadan kestikten sonra koçanlarını çıkarın. Sonra bu lahanayı 3 bardak su olan tencereye koyduktan sonra tuz serpin ve haşlayın. Süzgece çıkarıp yaprak yaprak ayırdıktan sonra kalın damarlarını çıkarın.
Diğer taraftan kuşaneye yağ soğan ve kıyma koyup kavurun. Fıstık, üzüm, kırmızı biber, maydanoz, tuz ve salça koyup 5 dakika daha kavurun.
Küçük bir tepsiye yaprak yaprak ayırdığınız lahanalardan bir kat döşedikten sonra üstüne hazırlamış olduğunuz kıymanın yarısını yaydırın. Bir kat lahana daha döşedikten sonra kıymanın kalanını yayın. Ve üstünü yine lahana ile örtün. 2 bardak et suyu ilave ederek 1 saat pişmeye bırakın.
Bir saat sonra tepsiyi ateşten aldıktan sonra fırına sürün, hafif pembeleştirin. Dört köşe kesip servis yapın.
|
KIYMALI LAHANA KAPAMASI |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19205
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2007
2,861 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 adet lahana,
300 gr. kıyma,
1 kaşık salça,
1 kaşık kuşüzümü,
1 kaşık fıstık,
2 adet soğan,
3 kaşık yağ,
kırmızı biber,
tuz.
Yapılışı:
1- Lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak koni şeklinde çıkarınız.
2- Yıkayıp oyulan kısma tuz koyup yumuşayıncaya kadar az suyla haşlayınız.
3- Suyunu süzüp soğuduktan sonra yapraklan ayırınız.
4- Bir tencereye kıymayı, doğranmış soğanı, yağı, fıstığı koyup hafifçe kavurunuz.
5- Sulandırılmış 1 kaşık salçayı, yıkanmış üzümü de koyup 1-2 defa karıştırınız.
6- Bir tepsiye 1 kat lahana yaprağı üzerine 1-2 kaşık kıyma içi, bir kat iç, bir kat lahana yaprağı olmak üzere kıyma ve yaprak bitinceye kadar döşeyiniz.
7- Hepsini bıçakla kare veya baklavalara kesiniz.
8- 1-2 bardak su koyup, kapak örtüp yapraklan iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
|
KIYMALI LAHANA KAPAMASI |
|
vizyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2009
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc34576
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2009
2,807 defa indirildi / yazdırıldı
|
1750 gram lahana
180 gram sadeyağı ya da margarin (9 çorba kaşığı)
300 gram soğan (3 büyük)
250 gram kıyma
1/4 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
1/2 kahve fincanı çam fıstığı
1/2 kahve fincanı siyah üzüm
1/2 demet maydanoz
Tuz
Kırmızı biber
1 Aşağı yukarı 1750 gram ağırlığındaki bir lahanayı ortasından ikiye kestikten sonra, göbek kısmını koçanlariyle çıkarmalı, sonra bu lahanayı, içinde ancak 3 bardak su olan tencereyi koy duktan, sonra, üstlerine 2 çorba kaşığı tuz serpmeli ve tencerenin kapağını kapatarak, kuvvetlice ateşte su ancak kaynar bir hale gelinceye kadar bırakmalı, sonra lahanaları iyice süzülmüş olarak sudan çıkararak -bir kevgire almalı, soğuyunca lahanaları yaprak yaprak ayırdıktan sonra, kalın damarlarını çıkarmalı ve bir tarafa ayırmalıdır.
2 Diğer taraftan da, bir kuşaneye, 9 silme çorba kaşığı Sadeyağ, ya da margarin ile, küçük doğranmış 3 büyük baş soğan koyarak, soğanlar pembemsi bir hal alıncaya kadar kavurmalı, sonra bunlara yarımşar kahve fincanı fıstık ve üzüm ile 250 gra mda kıyma ilâve ederek, kıymalar sularını salıp da tekrar çekinceye kadar kavurmakta devam etmeli, sonra bunlara; bir kahve kaşığı kırmızı biber, kıyılmış yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz ile, yarım kahve fincanı su içinde eritilmiş bir çeyrek kahve fincanı da tuzsuz domates salçası katarak, 5 dakika daha kavurmalı ve ateşten almalıdır.
3 Bundan sonra bir tencereye; yaprak yaprak ayırmış olduğumuz lahanalardan bir kat döşedikten sonra, üstüne, hazırlamış olduğumuz kıymanın yarısını eşit bir şekilde yaymalı, kıymanın üstüne tekrar bir kat lahana döşedikten sonra, îahanın üstüne kıymanın tamamını yaymalı, bunun üstüne de sonuncu olarak üçüncü kat olan lahanaları döşemeli ve sonra bunlara; 2 bardak et suyu koyarak, kapağı kapatılmış olarak lahanaları ortadan daha az kuvvetteki ateşte bir saat pişmeye bırakmalıdır.
4 Bir saat sonra, tepsiyi ateşten alarak firma sürmeli, üstleri hafifçe .pembeleşinceye kadar fırınlamak, sonra da lahanaları tepside dört köşe şekillere kesmeli ve servis yapmalıdır.
Not: Fırın yoksa, lahanaları iyice sularını çekinceye kadar ateşte pişirdikten sonra kesmeli ve servis yapmalıdır.
|
Kıymalı Lahana Kapaması |
|
Özlem Erbay
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25114
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2008
2,577 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patates
2 adet soğan
2 yumurta
3 su bardağı süt
150 gr kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
1- Lahanayı ortadan kestikten sonra koçanlarını çıkann. Sonra bu lahanayı bir miktar tuz da eklediğiniz 3 bardak suda haşlayın. Süzgece çıkarıp yaprak yaprak ayırdıktan sonra kalın damarlannı çıkarın.
2- Soğanları soyup doğradıktan sonra kuşhaneye yağ, soğan ve kıyma koyup kavurun. Fıstık, üzüm, kırmızıbiber, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve salça koyup 5 dakika daha kavurun.
3- Küçük bir tepsiye yaprak yaprak ayırdığınız lahanalardan bir kat döşedikten sonra üstüne hazırladığınız kıymanın yansım yaydırın. Bir kat lahana daha döşedikten sonra kıymanın kalanını yayın. Ve üstünü yine lahana ile örtün. 2 bardak et suyu ilave ederek 1 saat pişmeye bırakın.
4- Bir miktar pişince tepsiyi ateşten aldıktan sonra fırına sürün, hafif kızarınca fırından alın. Dört köşe kesip servis yapın.
|
|
KIYMALI LAHANA KAPAMASI Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|