Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sebze Yemekleri > KIYMALI LAHANA KAPAMASI (4 adet - 132,884 defa bakıldı)

KIYMALI LAHANA KAPAMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KIYMALI LAHANA KAPAMASI

turfanda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc23592
Gönderme Tarihi: 03.May.2008
2,954 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kg lahana
5 kaşık yağ
3 soğan
250 gr kıyma
yarım demet maydanoz
tuz
kırmızı biber
1 kaşık salça
yarım kahve fincanı çam fıstığı
yarım kahve fincanı siyah üzüm

Yapılışı:
Lahanayı ortadan kestikten sonra koçanlarını çıkarın. Sonra bu lahanayı 3 bardak su olan tencereye koyduktan sonra tuz serpin ve haşlayın. Süzgece çıkarıp yaprak yaprak ayırdıktan sonra kalın damarlarını çıkarın.
Diğer taraftan kuşaneye yağ soğan ve kıyma koyup kavurun. Fıstık, üzüm, kırmızı biber, maydanoz, tuz ve salça koyup 5 dakika daha kavurun.
Küçük bir tepsiye yaprak yaprak ayırdığınız lahanalardan bir kat döşedikten sonra üstüne hazırlamış olduğunuz kıymanın yarısını yaydırın. Bir kat lahana daha döşedikten sonra kıymanın kalanını yayın. Ve üstünü yine lahana ile örtün. 2 bardak et suyu ilave ederek 1 saat pişmeye bırakın.
Bir saat sonra tepsiyi ateşten aldıktan sonra fırına sürün, hafif pembeleştirin. Dört köşe kesip servis yapın.


KIYMALI LAHANA KAPAMASI

YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75
Şehir: Merzifon
Kısa URL: https://ml.md/lc19205
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2007
2,861 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
2 adet lahana,
300 gr. kıyma,
1 kaşık salça,
1 kaşık kuşüzümü,
1 kaşık fıstık,
2 adet soğan,
3 kaşık yağ,
kırmızı biber,
tuz.

Yapılışı:
1- Lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak koni şeklinde çıkarınız.
2- Yıkayıp oyulan kısma tuz koyup yumuşayıncaya kadar az suyla haşlayınız.
3- Suyunu süzüp soğuduktan sonra yapraklan ayırınız.
4- Bir tencereye kıymayı, doğranmış soğanı, yağı, fıstığı koyup hafifçe kavurunuz.
5- Sulandırılmış 1 kaşık salçayı, yıkanmış üzümü de koyup 1-2 defa karıştırınız.
6- Bir tepsiye 1 kat lahana yaprağı üzerine 1-2 kaşık kıyma içi, bir kat iç, bir kat lahana yaprağı olmak üzere kıyma ve yaprak bitinceye kadar döşeyiniz.
7- Hepsini bıçakla kare veya baklavalara kesiniz.
8- 1-2 bardak su koyup, kapak örtüp yapraklan iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.


KIYMALI LAHANA KAPAMASI

vizyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.03.2009
Mesajlar: 45
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc34576
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2009
2,807 defa indirildi / yazdırıldı




1750 gram lahana
180 gram sadeyağı ya da margarin (9 çorba kaşığı)
300 gram soğan (3 büyük)
250 gram kıyma
1/4 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
1/2 kahve fincanı çam fıstığı
1/2 kahve fincanı siyah üzüm
1/2 demet maydanoz
Tuz
Kırmızı biber

1 Aşağı yukarı 1750 gram ağırlığındaki bir lahanayı ortasından ikiye kestikten sonra, göbek kısmını koçanlariyle çıkarmalı, sonra bu lahanayı, içinde ancak 3 bardak su olan tencereyi koy duktan, sonra, üstlerine 2 çorba kaşığı tuz serpmeli ve tencerenin kapağını kapatarak, kuvvetlice ateşte su ancak kaynar bir hale gelinceye kadar bırakmalı, sonra lahanaları iyice süzülmüş olarak sudan çıkararak -bir kevgire almalı, soğuyunca lahanaları yaprak yaprak ayırdıktan sonra, kalın damarlarını çıkarmalı ve bir tarafa ayırmalıdır.
2 Diğer taraftan da, bir kuşaneye, 9 silme çorba kaşığı Sadeyağ, ya da margarin ile, küçük doğranmış 3 büyük baş soğan koyarak, soğanlar pembemsi bir hal alıncaya kadar kavurmalı, sonra bunlara yarımşar kahve fincanı fıstık ve üzüm ile 250 gra mda kıyma ilâve ederek, kıymalar sularını salıp da tekrar çekinceye kadar kavurmakta devam etmeli, sonra bunlara; bir kahve kaşığı kırmızı biber, kıyılmış yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz ile, yarım kahve fincanı su içinde eritilmiş bir çeyrek kahve fincanı da tuzsuz domates salçası katarak, 5 dakika daha kavurmalı ve ateşten almalıdır.
3 Bundan sonra bir tencereye; yaprak yaprak ayırmış olduğumuz lahanalardan bir kat döşedikten sonra, üstüne, hazırlamış olduğumuz kıymanın yarısını eşit bir şekilde yaymalı, kıymanın üstüne tekrar bir kat lahana döşedikten sonra, îahanın üstüne kıymanın tamamını yaymalı, bunun üstüne de sonuncu olarak üçüncü kat olan lahanaları döşemeli ve sonra bunlara; 2 bardak et suyu koyarak, kapağı kapatılmış olarak lahanaları ortadan daha az kuvvetteki ateşte bir saat pişmeye bırakmalıdır.
4 Bir saat sonra, tepsiyi ateşten alarak firma sürmeli, üstleri hafifçe .pembeleşinceye kadar fırınlamak, sonra da lahanaları tepside dört köşe şekillere kesmeli ve servis yapmalıdır.

Not: Fırın yoksa, lahanaları iyice sularını çekinceye kadar ateşte pişirdikten sonra kesmeli ve servis yapmalıdır.


Kıymalı Lahana Kapaması

Özlem Erbay
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2008
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc25114
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2008
2,577 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg patates
2 adet soğan
2 yumurta
3 su bardağı süt
150 gr kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz

1- Lahanayı ortadan kestikten sonra koçanlarını çıkann. Sonra bu lahanayı bir miktar tuz da eklediğiniz 3 bardak suda haşlayın. Süzgece çıkarıp yaprak yaprak ayırdıktan sonra kalın damarlannı çıkarın.
2- Soğanları soyup doğradıktan sonra kuşhaneye yağ, soğan ve kıyma koyup kavurun. Fıstık, üzüm, kırmızıbiber, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve salça koyup 5 dakika daha kavurun.
3- Küçük bir tepsiye yaprak yaprak ayırdığınız lahanalardan bir kat döşedikten sonra üstüne hazırladığınız kıymanın yansım yaydırın. Bir kat lahana daha döşedikten sonra kıymanın kalanını yayın. Ve üstünü yine lahana ile örtün. 2 bardak et suyu ilave ederek 1 saat pişmeye bırakın.
4- Bir miktar pişince tepsiyi ateşten aldıktan sonra fırına sürün, hafif kızarınca fırından alın. Dört köşe kesip servis yapın.






KIYMALI LAHANA KAPAMASI Tarifleri Sebze Yemekleri



(4 adet KIYMALI LAHANA KAPAMASI 132,884 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort