|
Kıymalı Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177075
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 paket makarna
300 gram kıyma
3 adet domates
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
İstediğiniz türde makarna, kaynar suda haşlanarak pişirilir.
Bir tencerede kıymalar sıvı yağ ile kavrulur.
Yemeklik ince ince doğranan soğanlar ve sarımsaklar eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Soğanlar hafif kavrulunca küçük küçük doğranan biberler ilave edilir.
Birkaç dakika kavrulduktan sonra salçası eklenir ve karıştırılır.
Daha sonra rendelenmiş domatesler ve baharatlar eklenerek pişirilmeye devam edilir.
Bu arada haşlanan makarnalar süzülerek onlarda pişmekte olan sosa ilave edilir.
Sos her tarafına eşit dağılıncaya kadar karıştırılarak ocaktan alınır.
Kıyılmış dereotu ile servis edilir.
|
Kıymalı Makarna |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171285
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2023
199 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kıymayı tavada pişirin. Üzerine kimyon, karabiber, pulbiber ilave edin. Ardından ocaktan alın. Yarım paket tam buğday makarnayı kaynatın. Suyunu süzdükten sonra kıyma karışımını makarnanın üzerine dökün. Ardından yarım demet maydanozu kesin ve üzerine ekleyin.
|
Kıymalı Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159507
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2021
268 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
200 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Bir tutam maydanoz
Sıvı yağ
Tuz
Makarnayı haşlayın.
Soğan ve biberi ince ince doğrayın.
Daha sonra doğranmış soğan, maydanoz, sıvı yağı ve kıymayı tavaya alıp kavurun.
Ardından salça ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edin.
Domatesi de küçük küpler halinde doğrayıp tavaya ekleyin ve pişmeye bırakın.
Kıymalı sos pişince haşlanmış makarna ile güzelce harmanlayın ve 5 dakika kadar dinlendirin.
Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz.
|
Kıymalı Makarna |
|
kalamarustası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Seferihisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc151941
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2020
406 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
300 gram kıyma
3 kaşık zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 kaşık salça
1/2 çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Makarnayı haşlayıp süzün. Kıymalı sos için zeytinyağını bir tencerede kızdırın.
Rendelediğiniz sarımsağı kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu çektirin.
Salça, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra sıcak suyu koyup kaynatın.
İster makarnayla harmanlayın, ister üzerine dökün.
|
Kıymalı Makarna |
|
masa üstü
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc149059
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020
524 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 Gram Yağlı Kıyma
1 Adet Kıyılmış Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1/2 (Yarım) Paket Spagetti
Yeteri Kadar Çırpılmış Yoğurt
Arzu Edilen Kadar Toz Sumak
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Yeteri Kadar Tuz
Yeteri Kadar Toz Karabiber
Kıyma ve yağı tavaya alıp suyunu çekene kadar eze eze kavurun, soğanı ekleyin ve soldurun.
Tuzunu ve biberlerini ekleyip iyice pişirin.
Spagettiyi veya istediğiniz farklı makarnayı istediğiniz dirilikte pişirin ve tuzunu ayarlayıp süzdükten sonra servis tabağına alın.
Yoğurt gezdirip üzerine kıymalı harcı yayın ve üzerine isteğe bağlı kaşar, toz sumak ya da karabiber serpin.
|
Kıymalı Makarna |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144321
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2019
582 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket spagetti makarna
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
250 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 dal kereviz sapı
1 küçük havuç
Tuz
Karabiber
Spagetti makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma ve salçaları ilave edip kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. İnce doğradığınız kereviz sapı ve rendelediğinizi havucu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Makarnayı haşladığınız sudan bir kepçe kadar ilave edip sos suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu süzdüğünüz makarnayı kıymalı sosa ekleyip iyice karıştırın. Sıcak servis yapın.
|
Kıymalı Makarna |
|
toprakana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2016
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc142502
Gönderme Tarihi: 05.May.2019
581 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna
1 yemek kaşığı tereyağı
150 gram kıyma
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Karabiber
Maydanoz
Tuz
Kaynamış tuzlu suda makarnaları haşlayın.
Sıvı yağda yemeklik doğranan soğanı ve biberleri kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyin ve soteleyin. En son küp küp doğradığınız domates ve salçayı ekleyip biraz da su ekleyin. Tuz ve baharatları ayarlayıp maydanoz ekleyip suyunu çektirin.
Haşlanan makarnaları süzüp tencereye alın. 1 kaşık tereyağı ekleyip karıştırın. Tabağa alıp sos ekleyerek servis edin.
|
Kıymalı Makarna |
|
toprakana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2016
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc142501
Gönderme Tarihi: 05.May.2019
535 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram makarna
300 gram yağsız dana kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
3 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
50 gram tereyağı veya sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Makarnaları içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve yarım kaşık tuz katılmış kaynar suya atın. Biraz karıştırdıktan sonra 13-15 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirin. Üzerine 1 bardak soğuk su dökün, o da süzüldükten sonra içinde 1 çorba kaşığı sıvı yağ bulunan servis tabağına alıp karıştırın.
Kuru soğanı ince ince doğrayın. Salça ile birlikte tereyağı veya sıvı yağda kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış küp doğranmış domatesi de koyarak kavurmaya devam edin ve son olarak kıymayı ekleyin. Yeterince tuz, karabiber ve kırmızı pul biber de ilave edin. İyice kavurup indirmeye yakın halka halka doğranmış, çekirdekleri çıkarılmış biberleri de ilave edin.
Karışımı servis tabağındaki makarnanın üzerine yayın.
|
Kıymalı Makarna |
|
Sena Tapucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc134869
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2018
654 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çocuklar için Yemek Pişirmek
Avustralya Sağlık Bakanlığı
Zeytinyağı
Sarmısak
Kahverengi soğan
Havuç
Kereviz
Dolmalık kabak
Yağsız sığır kıyması
Ezilmiş domates konserve
Kahverengi mercimek
Kurutulmuş fesleğen
Kurutulmuş kekik
Burma makarna
Rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri
Soğanı, havucu ve kerevizi ince ince doğrayın. Dolmalık kabağı rendeleyin, Mercimeğin suyunu süzün ve durulayın.
Sıvı yağı büyük tavada orta ateşte kızdırın. Soğanı, sarmısağı, havucu, kerevizi ve dolmalık kabağı ekleyin. Karıştırarak 3-4 dakika veya soğan yumuşayana kadar pişirin.
Kıymayı katın. Karıştırarak ve kıymayı parçalamak için bir tahta kaşık kullanarak 5-6 dakika veya kıyma kahverengi olana kadar pişirin. (Büyük miktarlar için bunun, azar azar yapılması gerekir.)
Domatesi, mercimeği, fesleğeni ve kekiği tavaya dökün. Ateşi orta-az düzeye indirin. Kapağını kapatarak ve zaman zaman karıştırarak en az 30 dakika veya sos hafifçe koyulaşana kadar pişirin.
Makarnayı, paketin üzerindeki yönergelere göre, kaynar suda, yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün.
Makarnayı üzerinde sosla ve rendelenmiş peynir serpiştirerek servis yapın.
Pide ile veya kepekli yuvarlak ekmekle servis yapın.
|
Kıymalı Makarna |
|
ırazca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc134818
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2018
682 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. kıyma
1 paket spagetti
2 yemek kaşığı margarin
4 adet kuru soğan
3 adet domates
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 sap kereviz
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı domates püresi
Karabiber
Tuz
Tavaya margarin, zar şeklinde doğranmış soğan ve kıymayı koyun. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırın. Rendelenmiş havuç ve ince doğranmış kereviz sapını ilave edip kavurun. Domates püresi, küçük küçük doğradığınız domates, karabiber ve tuz koyup sosu pişirin. Daha sonra 1 bardak su ekleyip 15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Kaynayan tuzlu suya makarnayı kırmadan tencereye dik olarak koyun. 8-10 dakika haşlayıp süzün. Eritilmiş margarini makarnaya ekleyip karıştırın. Makarnayı çukur bir tabağa koyun.
Hazırladığınız sosu üzerine döküp servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.03.2024
|
Kıymalı Makarna |
|
şilep
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc134208
Gönderme Tarihi: 19.May.2018
778 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket burgu makarna
Haşlamak için:
Su
Tuz
Sıvıyağ
Üzeri için:
200 gr kıyma
1 baş soğan
3-4 yeşil biber
1 kaşık salça
1 domates
Tuz
Sıvıyağ
Çok az tereyağı
Makarnalar haşlanır süzülür.
Sıvıyağda soğanlar ince doğranır kavrulur salça eklenir kıymamızda konur güzelce kavrulur.
Domatesler minik doğranır yeşil biberde doğranır baharat ve tuz eklenir kavrulur az tereyağı atılır tencereye haşlanmış makarnamız konur karıştırılır servis kabına dökülüp, kıymalı sos üstüne konur sıcak servis yapılır.
|
Kıymalı Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111659
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2015
1,399 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket spagetti makarna (uzun çubuk)
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet kesme şeker
300 gram kıyma
4 diş sarımsak
2 adet defneyaprağı
Kimyon, tarçın, kekik
Tuz, karabiber
Makarnayı 20 dakika kadar bol tuzlu suyun içinde haşlayın. Bu arada bir tavanın içinde kıymayı kavurmaya başlayın. Üzerine salça, sarımsak, baharatlar ve rendelenmiş domatesi ekleyip 10 dakika kadar kıymalı karışımı pişirin. Süzülmüş makarnanın üzerine döküp sıcak olarak ikram edin.
|
Kıymalı Makarna |
|
nurol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc93514
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2013
2,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna
300 gram kıyma
1 soğan
1 adet havuç
3 sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
Tuz, karabiber, kekik
Makarnaları tuzlu kanayan suda 15 dakika haşlayın. Bu arada kıymayı tavada kavurup iyice pişirin. Üzerine doğranmış domatesleri, rendelenmiş havucu, sivri biberleri ve soğanı ekleyip 15 dakika kadar pişirin. Makarnaları süzüp tereyağıyla karıştırın ve üzerine kıymalı karışım ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 27.09.2014
|
Kıymalı Makarna |
|
gökçe çiçek
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2013
Mesajlar: 26 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc91213
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2013
1,598 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
300 gram kıyma
1 soğan
3 sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik
Makarnayı tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Bu süre damak tadınıza göre değişir, az pişmiş seviyorsanız daha kısa süre haşlayın makarnayı. Bu arada kıymayı kavurun. Üzerine doğranmış soğanı, sivri biberi ekleyip çevirin. Domatesi ilave edip 10 dakika kadar pişirin. Süzüp tereyağıyla karıştırdığınız makarnaya kıymalı karışımı aktarın. Servis tabağına yerleştirip soğumadan sofraya getirin. İsterseniz içine çiğ krema ekleyip son bir lezzet katabilirsiniz.
|
Kıymalı Makarna |
|
tacir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Venedik |
Kısa URL: https://ml.md/lc74969
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
1,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
2 diş sarımsak
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
Tencerede su kaynatın. Tuz ve yağ ekleyin. Makarnaları da ekleyerek haşlayın. Genişçe bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Sarımsakları ve soğanları ince ince doğrayak kızartmaya başlayın. 2-3 dakika sonra kıymayı ekleyin. Soğanlar hafiften pembeleşinceye kadar ara ara karıştırın. Yeşil biberi de ince ince doğrayarak ekleyin. 2 dakika sonra domatesleri de ekleyin (yine yemeklik olarak doğranmış olmalı). Haşlanan makarnaları süzün ve tencereye tekrar koyun. Tavada hazırladığımız karışımı da tencereye ekleyerek karıştırın.
|
Kıymalı Makarna |
|
adoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc73612
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012
1,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg kıyma
1 paket fiyonk makarna
Yeteri kadar Yoğurt
2 adet soğan
Birkaç dal maydanoz
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Büyükçe bir tencerede su kaynatılır. İçine tuz ve biraz sıvıyağ eklenir. Makarnalar bu suda haşlanırken, bir yandan da bir tavada soğanlar kavrulup, üzerine kıyma eklenir. Kıymalar pişince tavaya ince kıyılmış maydanozlar eklenir. Haşlanan makarnaların üzerine sırasıyla kıyma, sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ dökülerek servis edilir.
|
Kıymalı Makarna |
|
porsiyon
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2012
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71949
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2012
2,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
250 gr kıyma
1 kaşık tereyağ
1 adet soğan
2 adet domates
Makarnayı haşlıyoruz, süzüyoruz. Kıyma ve soğanı tereyağda kavuruyoruz. İsteğe göre tuz ve karabiber ekleyebiliriz. Hazırlanan bu sosu haşlanmış makarnanın üzerine döküyoruz. Domatesleri rendeleyip yağda kavuruyoruz. Sosu makarnanın üzerine döküyoruz.
|
Kıymalı Makarna |
|
tarımcı
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Dikmen-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71172
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2011
2,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
250 gr kıyma
3 kaşık salça
1 Çorba Kaşığı Havuç
1 Çorba Kaşığı Kereviz (Rendelenmiş)
12 Su Bardağı Su
Bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip karıştırarak 15 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, yarım tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5 dakika daha karıştırarak kavurunuz. Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşten alınız. Makarnanızı haşlayınız. Haşlandıktan sonra bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz. Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız.
|
Kıymalı Makarna |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70260
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2011
2,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
150 gram kıyma
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
Yeterince tuz ve karabiber
1 tutam maydonoz (süslemesi için)
Öncelikle makarnayı tuzlu suda haşlayın ve pişince süzün.Havuçları ve soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.Bir tavaya sıvıyağı koyun ısıtın Havuç ve soğan parçalarını bu yağda soteleyin.Bu karışıma kıymayı tuzu ve karabiberi ekleyip iyice kavurun.Pişirdiğiniz kıymalı harcı makarnanın üzerine dökün ve karıştırın.Maydanoz ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
|
Kıymalı Makarna |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65312
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,786 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
500 gr. yüksek kesme makarna
10 su bardağı su
2 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı katıyağ
2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
2 baş soğan
200 gr. koyuneti kıyması
Yeteri kadar tuz, biber
Makarnayı 10 bardak su, 2 kaşık tuz, 3 kaşık sıvıyağ içinde haşlayınız. Öte yandan soğanları küçük küçük doğrayınız. 2 kaşık katıyağ içinde pembeleşinceye kadar kavurunuz. Pembeleşince kıymayı içine atıp, bir iki çeviriniz. Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar pişiriniz. Domateslerin kabuğunu soyup kuşbaşı doğrayınız. Domates kullanmayacaksanız salçayı suda eritip kıymayı katınız. Tuzunu, karabiberini, isterseniz kırmızıbiberini ekiniz. Domates suyunu çekene kadar pişirerek bütünleştiriniz. Bu sefer makarnayı süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeyiniz. Tencerenin dibinde çok az haşlama suyundan bırakıp, içinde 2 kaşık katıyağı eritiniz. Süzdüğünüz makarnayı içine döküp, karıştırınız. Hazırladığınız kıymayı ekleyip, karıştırınız. 5-10 dakika demlendirip sıcak sıcak ikram ediniz.
|
|