|
KIYMALI MAKARNA |
|
zeytuni
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc64680
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2011
2,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 paket makarna (haşlanmış ve süzülmüş)
250 - 500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber
1 kaşık salça
1 adet domates
1/2 demet dereotu
1/2 demet reyhan
Kıymayı sıvıyağda kavuralım.
Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ilave ederek, kavuralım.
Domatesleri tavla zarı şeklinde doğrayıp onu da kıymaya ilave edelim.
Salçayı da katıp kavurduktan sonra, biberleri katıp kavuralım.
1 su bardağı su ilave ederek pişirelim.
Dereotunu, reyhanı katıp ocaktan indirelim, karıştırmadan 1 saat beklettikten sonra, karıştıralım.
Makarnayı servis tabağına yayıp sosu da üzerine gezdirerek servis yapalım.
|
KIYMALI MAKARNA |
|
ikona
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46540
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2010
2,801 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
200 gr. yağsız kıyma
2 kaşık yağ
2 adet domates (veya bir kaşık salça)
tuz
Makarnayı tuzlu sıcak suda pişirip süzgece koyunuz. Üzerine bir tas soğuk su döküp makarnaları süzünüz. Tencere içine koyduğunuz yağda kıymayı suyunu çekene kadar kavurunuz. Kavrulmuş kıymanın üze-rine domatesleri küçük küçük doğrayınız. Domatesler de iyice yumuşaymca tuzunu ve makarnayı koyunuz. İyice karıştırıp ateşten indiriniz. Sıcak olarak tabaklara alıp servis yapınız.
|
Kıymalı Makarna |
|
beyaz gül
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc36948
Gönderme Tarihi: 28.May.2009
2,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket fiyonk makarna
300 gr. kıyma
3 kaşık tereyağı
1 adet soğan
1 kaşık salça
5 diş sarımsak
1 dal fesleğen
maydanoz
tuz
karabiber.
Makarnalar tuzlu kaynar suda haşlanır, süzülüp servis tabağına çıkarılır. Diğer tarafta yağ bir tencerede eritilir. İçine halka şeklinde doğranmış soğanlar ve kıymalar atılarak iyice kavrulur. Sulandırılmış salça ilave edildikten sonra ateşten alınır. İçine tuz, karabiber ve kıyılmış sarımsaklar atılarak harmanlanır. Servis tabağına alınmış makarnaların üzerine yerleştirilir. Kıyılmış maydanoz ve fesleğen ile süslenir.
|
KIYMALI MAKARNA |
|
koza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc34731
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2009
2,806 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram makarna
10 bardak su
2 silme çorba kaşığı tuz
KIYMA İÇİ:
125 gram kıyma
200 gram soğan (3 orta)
50 gram margarin (2,5 çorba kaşığı)
400 gram domates (2 büyük) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
Tuz ve karabiber
ÜSTÜNE:
50 gram sadeyağı, ya da margarin (2,5 çorba kaşığı)
1 Bir tencereye; çok küçük doğranmış 3 orta baş soğan ile iki buçuk silme çorba kaşığı margarin koyarak, soğanlar iyice ölmüş bir hal almcaya kadar kavurmalı sonra kavrulmuş bu soğanlara yağsız 125 gram kıyma, 1 kahve kaşığı karabiber ile 2 tatlı kaşığı da tuz koyarak, arada bir kanştırmah, kıyma suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar orta kuvvetteki ateşte pişirmeli, kıyma suyunu çekince bunlara; kabuklan çıkarılmış ve küçük doğranmış 2 büyük domates, ya da yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası katarak domatesin saldığı suyu tekrar çekinceye kadar pişirmekte devam etmelidir.
2 Kıyma ve domatesler sularını çekmekte iken, diğer taraftan da bir tencereye; 10 bardak su ile 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak suyu kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna 500 gram makarna koyarak, makarnalar pişip de yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 10-15 dakika haşlamalı, sonra makarnaları kevgirden geçirerek iyice süzmelidir.
3 Sonra, süzülmüş makarnaları, içinde az kızdırılmış iki buçuk silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin olan tencereye katarak, bir iki kez karıştırdıktan sonra bunlara; bir tarafa bırakmış olduğumuz soğanlı kıymayı koymalı ve tekrar iyice bir karıştırdıktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
|
Kıymalı Makarna |
|
yıldız tozu
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc27013
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2008
2,851 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket arzu edilen şekilde makarna
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Tavaya yağ bırakılır, ısınınca kıyma atılır. Sürekli karıştırarak parça parça kavrulması sağlanır. Suyunu bırakıp çekince salça, tuz ve fesleğen eklenir, birkaç kez çevrilir. Üzerine sıcak su katılır, bir taşım kaynatılır. Hazırlanan sos haşlanmış, süzülmüş makarnanın üzerine konur.
|
Kıymalı Makarna |
|
Araba Sevdası
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc24976
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2008
2,755 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
Yarım bardak ayçiçek yağı
250 gram kıyma
4 adet soğan
2 adet domates
2 adet biber
Maydanoz
Tuz
Makarnayı haşlayın. Soğutup süzerek tepsiye dökün. Soğanları doğrayın. Kıymayla yağda kavurun. Domatesleri ve biberleri de doğrayıp katın. Tuzunu da koyun. Makarnanın üstüne serip firma verin. 25 dakika pişirin. Servis yapın.
|
KIYMALI MAKARNA |
|
meral ayanoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc23673
Gönderme Tarihi: 07.May.2008
2,640 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
2 kaşık tereyağı
200 gr kıyma
10 bardak su
tuz
1 baş soğan
Makarna bol suda haşlanıp, suyu süzülür. Ayrı bir tencereye tereyağı ve ince kıyılmış soğan konup kavrulur. Kıyma ve tuz ilave edilip kısık ateşte kendi suyuyla pişirilir. Haşlanmış makarna ilave edilip karıştırılır. Servis yapılır.
|
KIYMALI MAKARNA |
|
ihtişam
Aşçı
Kayıt: 01.04.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc22938
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2008
2,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
3 çorba kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
2 kaşık salça veya 3 domates rendesi
100 gr. yağsız kıyma
Tuz
Karabiber
Makarnayı tuzlu kaynar suda karıştırarak haşlayıp süzün. Bir tencerede yağı eritip ince çenttiğiniz soğanı kavurun. Kıymayı da tencereye ilâve edip iyice kavurun. Salçayı ve karabiberi ilâve edip bir miktar daha kavurun. Üzerine haşlayıp süzdüğünüz makarnayı katıp güzelce karıştırın. Tencereyi ateşten alıp, makarnayı sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
|
KIYMALI MAKARNA |
|
tını
Aşçı
Kayıt: 18.01.2008
Mesajlar: 18
|
Kısa URL: https://ml.md/lc20779
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2008
2,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna (1/2 kg.)
1 çorba kaşığı tereyağ
2 orta boy domates veya biraz salça
3 çorba kaşığı kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 orta boy soğan
8-10 dal maydanoz
İnce kıyılmış soğan, kıyma, yağ ve tuzu tencereye koyup orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi katıp bir iki kere karıştırınız. 5 su bardağı su ilâve edip kaynatınız.
Makarnayı katıp, kapağını örterek hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Kıyılmış maydanoz katıp karıştırarak servis tabağına boşaltınız.
ML® Salamlı Makarna (görsel)
|
KIYMALI MAKARNA |
|
sardunya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19718
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2007
2,991 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr,makarna,
200 gr. kıyma (koyun, dana v.s.)
2 kaşık yağ
1 kaşık tuz
1 adet soğan
1 kaşık domates salçası veya 2 adet domates
1- Bir tencereye bolca su koyup tuzunu ilave ediniz.
2- Su kaynayınca makarnaları içine atınız (Çubuk makarnayı kırmadan).
3- Makarnaları 20 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayınız (Ağzına bir parça makarna aldığınızda dişinize yapışmıyorsa haşlanmış demektir.)
4- Ateşten aldığınız makarnalara biraz soğuk su ilave edip 5 dakika bekletiniz.
5- Tekrar haşladığınız tencereye koyunuz.
6 Kıymaya yağı ince doğranmış soğanı koyup ateş üzerinde kıyma suyunu çekinceye ve soğanda sararıncaya kadar kavurunuz.
7 Sonra kıymaya sulandırılmış salçayı veya kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri koyup bir iki defa da bununla karıştırınız.
8 Ateşten alıp tenceredeki makarnaların üzerine döküp karıştırınız.
9- Tencerenin ağzını kapatıp hafif ateşte 10-15 dakika bekletiniz.
10- Servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız.
ML® Patlıcanlı Fırın Makarna (görsel)
|
Kıymalı Makarna |
|
Rüzgar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2007
Mesajlar: 1537 Şehir: Beşevler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15987
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007
2,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
200 gr. orta yağlı kıyma
1 adet küçük havuç
1 adet küçük soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı rende kaşar
karabiber
tuz
Tencereye margarin konur, ince kıyılmış soğan, havuç sarımsak ve kıyma eklenir. Kıyma suyunu bırakıp çekince salça, tuz ve karabiber eklenir.
Üzerine 2 su bardağı su katılır, kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir.
Makarna 10 dakika haşlanır, üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı konur, karıştırılır, hazırlanan so ve rende kaşar konur.
ML® Salamlı Makarna için tıklayın
|
KIYMALI MAKARNA |
|
TATLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc10084
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
2,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fiyonk veya kelebek makarna 500 gr.
1/2 kaşık «Yarım tatlı kaşığı tuz»
1 kahve kaşığı karabiber
250 gr. yağlı koyun kıyması
1 paket margarin yağı
2 baş soğan
1 demet maydanoz
2 ufak patates
2 adet havuç
Havuç ve patatesler haşlanır ve ufak ufak doğranır. Bir tencerede börttürülmekte olan soğanın içine maydanoz, tuz, karabiber ile beraber ilâve edilir ve kıyma da katılarak, kıymalar hafif kavru-luncaya kadar çevrilir. Diğer tarafta içinde iki kaşık tuz bulunan suda 20 dakika kadar iyice haşlanmış olan makarnalar kevgirde soğuk su ile yıkanır, süzülür ve servis tabağına alınır. Hazırlanmış olan kıymalı harç da bu makarnalar ile harman edilerek veya makarnaların orta kısmına kıymalı harç konup onun da üzeri haşlanmış yumurta ile süslenerek servis yapılır.
ML® Cimcik (görsel)
|
Kıymalı Makarna |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7557
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
3,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilogram spagetti makarna
150 gram kıyma
10 su bardağı su
1 çorba kaşığı tuz
5 kaşık yağ
2 adet domates
karabiber
tuz
Tencereye 3 kaşık yağ ve ince doğranmış soğanlar konup kavrulur. Soğanların içine l kaşık tuz, karabiber ve kıyma konur ve kavrulur. Doğranan domateslerde eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. Ayrı bir tencereye 10 bardak su, 2 kaşık tuz konarak makarna kaynatılır. Yumuşayan makarnalar soğuk suda 10-12 dakika bekletilerek süzülür. Tencereye 2 kaşık yağ konur ve eritilir. Üzerine makarnalar ve kıymalı karışım eklenip karıştırılarak servis yapılır.
ML® Sütlü Makarna için tıklayın
|
Kıymalı Makarna |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6781
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
2,938 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna (½ kg.)
1 corba kasigi tereyağ
3 corba kasigi kiyma
1 orta boy soğan
2 orta boy domates veya biraz salca
1 tatli kasigi tuz
8-10 dal maydanoz
1) Ince kiyilmis soğan, kiyma, yag, ve tuzu tencereye koyup orta hararetli isida karistirarak pisiriniz. Findik buyuklugunde dogranmis domatesi katip bir iki kerek karistiriniz. 5 su bardagi ilave edip kaynatiniz.
2) Makarnayi katip kapagini orterek hafif hararetli isida ara sira karistirarak suyunu cekinceye kadar pisiriniz. Kiyilmis maydanoz katip karistirarak servis tabagina bosaltiniz.
ML® Yumurtalı Makarna için tıklayın
|
Kıymalı Makarna |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3808
Gönderme Tarihi: 16.May.2006
2,910 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr Makarna
90 gr Tereyağıi (6 Çorba Kasigi)
1 Büyük Sogan
1 Dis Sarmisak
1 Çorba Kasigi Kereviz(Rendelenmis)
1 Çorba Kasigi Havuç
1/2 Tatli Kasigi Tuz
1 Kahve Kasigi Karabiber
1 Defne Yapragi
150 gr Dana Kiymasi (Yagsiz)
3 Çorba Kasigi Salça
12 Su Bardagi Su
Orta boy bir tencerede 2 çorba kasigi yagi orta ateste eritiniz. Yag kizinca soğanlari ve sarmisagi ekleyip, arasira karistirarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yapragi, 1/2 tatli kasigi tuz ve biberi katip 5-6 dakika daha karistirarak kavurunuz.
Salçayi ve 2 su bardagi suyu ekleyip agir ateste 30-40 dakika pisirdikten sonra, defne yapragini çikarip atiniz, ve atesi kapatiniz.
Bu arada makarnayi yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardagi su ile kalan 1 tatli kasigi tuzu koyup harli ateste kaynatiniz.
Kaynayinca atesin altini kisip, makarnayi katarak 8-10 dakika makarna iyice yumusayincaya kadar pisiriniz. Tencereyi atesten aliniz. Makarnayi kevgirden süzüp üstünden sicak su geçirerek isitilmis bir servis tabagina bosaltiniz. Kalan 4 çorba kasigi yagi ekleyip iki büyük kasikla makarnayi karistirarak yagi yediriniz.
Sosu makarnanin üstüne döküp servis yapiniz.
ML® Tarhanalı Makarna için tıklayın
|
Kıymalı Makarna |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2452
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
3,139 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir paket makarna
250 gr. kıyma
Domates salçası
Gözkararı fesleğen
Etsu tablet
Çeşni
Margarin
Önce makarnayı içine tuz koyduğumuz sıcak suyun bulunduğu tencereye boşaltıyoruz ve birbirlerine yapışmasınlar diye karıştırıp içine yağımızdan bir miktar koyuyoruz. Sonra da makarnayı tekrar karıştırıp tencerenin ağzını kapatıyoruz ve ateşi de kapatmayı unutmuyoruz. Tabiki makarnamız suyunu çekerken başka bir ocağın üstüne içinde kıymamızın olduğu sahanı koyup kıymayı kavurmaya başlıyoruz. Kıymamız kavrulurken içine 1 çorba kaşığı salça koyuyoruz. Daha sonra sırasıyla fesleğenimizi etsu tabletimizi ve çeşnimizi koyuyoruz (çesniyi fazla koymuyoruz). Sonrada makarnımıza sosunu koyup karıştırıyoruz.
ML® Kıymalı Makarna için tıklayın
|
|