Kısa URL: https://ml.md/lc5950
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2006
2,937 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı un
150 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
3 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağ
Unu bir kaba koyun. Üzerine su ilave edip sert bir hamur yapın. Avuçlarınız arasında ovalayarak küçük hamur parçaları elde edin. Derin bir tencerede yağı ve soğanı kavurun. Domates ve baharatlarla birlikte et suyunu da ekleyin. Hazırladığınız hamurları da çorbanın içine atıp 5 dk. kadar kaynatın. Üzerine nane ve biber yakıp çorbanın üzerine dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc133190
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2018
983 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gr kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
2 adet domates (kabuğu soyulmuş rendelenmiş)
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Bir kabın içine unu,üzerine az su serpiştirerek karıştırıp sert hamur haline getiriyoruz ve elimizle küçük parçalar alarak yuvarlıyıp kuskus gibi taneler oluşturuyoruz. Bir tencerenin içinde kızdırılmış yağda soğanı ve kıymayı kavuruyoruz,kıyma suyunu çekince domatesleri tuzunu karabiberini ve nanesini ilave edip 2 dk daha karıştırıyoruz,suyunu ekledikten sonra 5 dk kaynamaya bırakıyoruz. Hazırladığımız hamurları içine ilave ederek 5 dk daha kaynatarak servis yapıyoruz.