|
Kıymalı Patates Dolması |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104296
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2015
1,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet patates
3 bardak pirinç
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
1 yemek kaşığı pul biber
Tuz
2 yemek kaşığı margarin
250 gram kıyma
Pirinci yıkayıp bir kapta bekletiyoruz. Sonra kıymayı margarinle beraber soteliyoruz. Soğanı ve biberleri de yemeklik doğrayıp tencerede sotelemeye devam ediyoruz. Soteledikten sonra üzerine pirinç biraz pulbiber ve tuzu ilave edip biraz daha çeviriyoruz. Üzerine salçayı da ekleyip 1 bardak suyla pişiriyoruz. Patateslerin içlerini oyuyoruz ve bir tencereye yerleştiriyoruz. İçlerine pilavdan dolduruyoruz ve üzerine domatesleri dilimleyip yerleştiriyoruz. Kaynamış su ilave ediyoruz tencereye birazda tuz atıp kısık ateşte pişiriyoruz. Sıcak servis ediyoruz .
|
Kıymalı Patates Dolması |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106364
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2015
2,528 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Adet Patetes
150 gr. Dana Kıyma
2 Adet Orta Boy Domates
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
4 Yemek Kaşığı Margarin
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
3 Su Bardağı Kaynar Su
Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyla oyun. 20 Dakika haşlayın. 2 Çorba kaşığı yağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6 dakika pişirin. Üzerine 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.
Patateslerin içlerine doldurun. Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
|
Kıymalı Patates Dolması |
|
şerbetli
Aşçı
Kayıt: 04.12.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc119738
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2016
2,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet büyük boy patates
6 su bardağı su
250 gr yağsız yağsız kıyma
2 çay bardağ pirinç
1 demet taze reyhan
2 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağ su
2 çorba kaşığı kırmızıbiber sosu (ajvar sos)
Patatesleri soyduktan sonra sivri uç kısmını hafifçe kesin, diğer kısmını da gazoz kapağından biraz daha genişlikte kesin. Tencerede 6 litre kadar suyu kaynatıp patatesleri bu suyun içinde diri kıvamda (15-18 dakika) haşlayın.
Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Kıymayı, tuzu, kıyılmış reyhanı ve pirinci çukur bir kapta karıştırın. İç malzeme hazırdır.
Patatesleri sudan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca avucunuzla sıkarak içindeki yuvarlak katmanların teker teker çıkmasını sağlayın.
Hazırladığınız reyhanlı-kıymalı karışımla doldurun.
Üzeri için yağı, 2 bardak suyu ve hazır biber sosu iyice çırpın ve patates dolmalarının üzerine gelecek şekilde dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|