Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kıymalı Patates Graten


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Patates Graten

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156842
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2021
684 defa indirildi / yazdırıldı




9-10 adet patates
400-500 gram dana kıyma
3 adet soğan
4-5 diş sarımsak
7-8 adet sivri biber
3-4 adet domates rendesi
4-5 dal maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
4-5 su bardağı su
Salçalı Sos:
2-3 su bardağı su
1,5-2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Beşamel Sos:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
Tepsinizin üstünü tamamen kapatacak kadar kaşar rendesi
Alüminyum folyo

Patateslerin kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında yuvarlak keserek tuzlu suda bekletelim.
Derin bir tencereye kuru soğanları yemeklik doğrayalım.
İçine küçük küçük doğranmış sivri biberleri, sarımsakları, domates rendelerini, salçayı, sıvı yağı ve baharatları ekleyelim.
Elimizle karıştıralım.
Daha sonra kıymayı da ekleyip karıştıralım.
Şimdi kıymalı karışıma, 4-5 su bardağı su ekleyelim.
Önce orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirelim.
Pişen kıyma ne çok sulu ne de kuru olsun.
Biz bu arada fırınımızı yakalım ki fırınımız ısınsın.
Derin fırın tepsimizi, sıvıyağ ile güzelce yağlayalım.
Patatesleri sudan çıkartalım.
Patateslerin yarısını, yağlanmış tepsimize tek kat olarak dizelim.
Tepside ki patateslerin üzerine hafiften tuz, karabiber ekelim.
Şimdi pişmiş kıymamızın yarısını, patateslerin üzerine her yerine gelecek şekilde kaşık kaşık dökelim.
Şimdi ikinci kat patatesi dizelim.
Üstüne de kalan kıymamızı yayalım.
Kıymamız ve patateslerimiz bitti.
Artık hepsi fırın tepsimizde.
Biz salçalı sosumuzu hazırlayalım.
Salça, su, tuz, karabiber ve sıvıyağı, çırpıcı ile karıştırarak homojen bir sos hazırlayalım.
Bu sosu tepsideki patateslerin üzerine kaşık kaşık dökelim.
Tepsinin üstünü bir folyo ile güzelce kapatalım.
Tepsiyi ısınmış, fırınımıza sürelim.
30-40 dakika kadar folyolu şekilde pişirelim…
Biz bu arada beşamel sosumuzu hazırlayalım.
Unu, tereyağı ile kavuralım.
Unun kavrulup kokusu çıkınca, sütü ekleyelim ve devamlı ve hızlıca karıştırarak, homojen bir sos haline getirelim.
Sosa 1 çay kaşığı tuz , yarım çay kaşığı karabiber ekleyerek karıştıralım.
40 dakika sonra fırında pişen tepsimizi, tezgaha alalım…
Yağ, un ve sütten elde ettiğimiz beşamel sosu, tepsinin en üstüne kaşık ile güzelce yayalım.
Tepsiyi tekrar fırına sürelim.
Beşamel sos kızarana kadar, 15-20 dakika kadar da bu şekilde pişirelim.
Bu arada kaşar peynirimizi rendeleyelim.
15-20 dakika sonra fırındaki tepsiyi, tekrar tezgaha alalım.
Üzerine her yerine eşit gelecek şekilde rendelediğimiz kaşar peynirini serpelim.
Tepsiyi tekrar sıcak fırına sürelim.
Fırındaki yemeğin üzeri, nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Yemeğimiz pişti.
10 dakika bekletip, ilk sıcağını çıkartalım.
Yemeğimizi sıcak sıcak servis yapalım.



Kıymalı Patatesli Graten

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179572
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2024
79 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Kıymalı harç için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil köy biberi
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı domates püresi
1 su bardağı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 mililitre tam yağlı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1 tutam muskat cevizi rendesi
Diğer malzemeler:
3 adet patates (doğranmış, hava fritözü veya fırında pişmiş)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kıymalı harç için, tencerede yağ ve kıymayı kavurun.
Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Doğranmış yeşil ve kapya biberleri de ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
Salça, domates püresi, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 10 dakika kadar pişirin.
Beşamel sos için; tereyağı ve unu 2-3 dakika kavurun.
Üzerine sütü ve tuzu ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Son olarak muskat cevizi rendesini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Fırın kabının tabanına pişmiş küp patatesleri yayın.
Üzerine kıymalı harcı ve beşamel sosunu kat kat yayın.
Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpiştirip 200 derece fırında 15 dakika üzerini kızartın.
Sıcak olarak servis edin.







Kıymalı Patates Graten Tarifleri Kurutulmuş Fasulye Tarifleri



(2 adet Kıymalı Patates Graten 1,093 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort