|
Kıymalı Patatesli Midye Börek |
|
metanet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Bakü |
Kısa URL: https://ml.md/lc83981
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2012
3,331 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Kaşığı tuz
1 Su Bardağı yoğurt
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Su Bardağı süt
1 Çay Bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 Tatlı Kaşığı pul biber
1 Tatlı Kaşığı instant maya
1 Tatlı Kaşığı tuz
150 gr kıyma (kavrularak)
iç malzemesi için ;
1 Adet yumurta
2 Adet patates (haşlanıp rendelenerek)
Önce malzemeleri karıştırıp hamur elde edelim ve dinlendirmeye bırakalım.haşlanmış patatesi kavrulmuş kıymanın içine baharatlarıyla birlikte katalım. hamuru altı parçaya bölelim ve bölünen her parçayı yufka olarak açalım. aralarına SANA KLASİK eriterek üçer kat olarak sürelim ve rulo yapalım. 15 dakika buzdolabında bekletelim. dolaptan çıkarıp ikişer parmak kalınlığında keselim.elimizle kesilen parçaları çay tabağı büyüklüğünde açıp SANA KLASİK sürüp patatesli kıymalı harçtan koyalım. poğaça gibi kapatalım üzerine sıvıyağ sürerek 180 derece ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
|
Kıymalı Patatesli Börek |
|
yeni gelin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc80909
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
1,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet soğan
4 Adet patates
4 Adet yufka
200 gr kıyma
1 Çay Kaşığı tuz, karabiber, pul biber
1 Adet yumurta
1 Su Bardağı süt
Soğanı yemeklik doğrayalım ve yağda pembeleştirelim. Beraberinde kıymaları da ekleyerek soğan ve kıyma pişene dek kavuralım. Patatesleri rendeleyerek kavrulan kıymaya ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatarak biraz da buharıyla pişmesini sağlayalım. Patatesler de yumuşayıp kavrulduğunda tuzunu, baharatını ilave edelim. İç harcı bu şekilde hazırlandıktan sonra yufkayı ortadan ikiye keserek masaya serelim. Süt ve yumurtayı çırparak bir fırça ile yufkanın üzerine sürelim. İç harcından bir miktar alarak yufkanın üzerine gelişigüzel dağıtalım. Yufkayı rulo şeklinde sararak yağlanmış fırın tepsisine isterseniz düz bir şekilde isterseniz kol böreği gibi dolayarak yerleştirelim. Kalan yufka ve harç ile tüm tepsiyi doldurduktan sonra üzerine artan yumurtalı sütten sürerek 180 derece fırında kızarana dek pişirelim.
|
Kıymalı Patatesli Börek |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc77166
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2012
1,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
1 Çay Kaşığı Ucuyla karabiber
200 gr kıyma
1 Kg. yufka
1 Adet yumurta sarsı
1 Adet soğan
1 Çay Kaşığı kırmızı biber
3 Adet rendelenmiş suyu sıkılmış patates
0,5 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Adet soda
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı nane
1 Tutam madonaz
Harcı ıcın yemeklık dogranmıs sogan tavada sıvıyag ıle kavrulur. Sırayla kıyma ve patateste eklenerek kavrulur.baharatlarla tadlandırılır sosu ıcın yumurta sıvıyag ve soda karıstırılır sostan bır mıktarı daha sonra tum yufkaların uzerıne dokmek ıcın ayrılır. Her bır yufkaya once sos surulur. Sonra ıc malzeme yerlestırılıp sarılır, tepsıye konulur, tum yufkalar bırbırı etrafına sarılır. Ayırılan sos tepsıdekı boregın uzerıne dokulur. 2 saat buzdolabında bekletılır. 2 saat sonunda dolaptan cıkartıp fırında pişirilir.
|
Kıymalı Patatesli Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29300
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
2,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 3 adet yufka
- 6 yemek kaşığı sıvı Sana
- Harcı için:
- 3 yemek kaşığı Sana yağı
- 250 g kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet patates
- 3 adet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.
Patatesi haşlayıp, eziniz.
Taze soğanı ayıklayıp, kıyınız.
Yayvan bir tencerede Sana yağını kızdırıp, içine kıymayı, kimyonu, kırmızı pul biberi ilave edip, kavurunuz.
Kıyma kavrulup, suyunu çekince içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra içine tuz ve karabiberi, kıyılmış taze soğanları koyup, en son içine ezilmiş patatesi ilave edip, karıştırın.
Harcı,soğuması için yayvan bir tabağa alın.
Harç soğurken yufkaları üst üste koyup, dörde kesiniz.
Yufkaların üzerini bir kâseye koyduğunuz Sıvı Sana ile yağlayıp, soğumuş harçtan koyup, sigara böreği gibi sarınız.
Börekleri Sıvı Sana ile yağlanmış tepsiye dizip, önceden 185 derecede üzerleri kızarana 20?25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.04.2024
|
|