Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kıymalı Pazı Sarması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Pazı Sarması

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc120663
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2016
4,114 defa indirildi / yazdırıldı




3 bağ pazı
İçi için;
200 gr. kıyma
2 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
Yarım bağ maydanoz
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

Pazılar saplarından ayrılır, yıkanır, sıcak suya batırılır, fazla beklemeden sudan çıkarılır, bir tabağa alınır.
Bulgur ve pirinç yıkanarak bir kaba alınır, üzerine soğan, sarımsak ve maydanoz doğranır. Kıyma ve diğer malzemeler de ilave edilerek karıştırılır.
Pazılar açılarak içine yeteri kadar iç konarak sarılır. Bir tencereye dizilir.
Tencerenin üzerine bir tabak kapatılır. Üzerini bir parmak geçecek kadar su konur.
Suyu çekene kadar pişirilir.



Kıymalı Pazı Dolması

beyzam nur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2012
Mesajlar: 54
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc71359
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2012
3,188 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kıyma
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 adet dereotu
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
Üzerine sarımsaklı yoğurt

Pazı yapraklarını sıcak suda 5 dakika kadar haşlayıp soğuk suyun altına tutun. Büyük yaprakları varsa ikiye bölün, damarlarını temizleyin. İçi için kıymayı derin bir kabın içine koyup üzerine salça, pirinç, tereyağı, rendelenmiş soğan ve kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Son olarak üzerine suyu koyun. Kıymalı dolma harcından haşlanmış pazı yapraklarının içine 1-2 çorba kaşığı kadar koyup güzelce sarın. Tencereye dizerek üzerine 1 su bardağı su ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve sıcak olarak servis yapın.



Kıymalı Pazı Sarması

WoW
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc54776
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
3,179 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

2 demet pazı
2 orta boy soğan
200 gr. kıyma (orta yağlı)
1 çay bardağı pirinç
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı
1 çay kaşığı dolma baharatı
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Sosu:
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3-4 diş sarımsak
Tuz

Pazı yapraklarını yıkayıp kaynar suya batırıp çıkararak yumuşamasını sağlayalım. Yaprakların dallarını keserek bekletelim. Bir kaba pirinci, küp doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, salçayı, tuzu, i çay bardağı suyu, baharatları, sıvı yağı, kıymayı ekleyelim ve yoğurarak karıştıralım. Pazı yapraklarını dolma içinden bir miktar ekleyip düzgünce sararak, bir tencereye yan yana ve aralıksız dizelim. Bir tavaya sıvı yağı alıp, içine dövülmüş sarımsakları, salçayı, i su bardağı sıcak suyu, tuzu ilave edelim. Sosu bir taşım kaynatalım ve sarmaların üzerine gezdirelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyip, porselen bir tabağı ters çevirerek üzerine kapatalım. Tencerenin kapağını da örtüp ağır ateşte pişirelim.


Kıymalı Pazı Sarma

Canfeda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2013
Mesajlar: 41
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143042
Gönderme Tarihi: 27.May.2019
662 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet pazı
125 gram az yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı saf zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Pazılar sert saplarından ayıklayın ve yaprakları koyu yeşil rengini alıncaya kadar sıcak suda bekletin.
Kıymayı bir kaba alın, içine soğanı yemeklik doğrayın. Salça, yıkanmış pirinç, elde küçük doğranmış sarımsaklar, 3 yemek kaşığı yağ, tuz ve karabiberi ekleyin. Aynı yaprak sarması gibi fakat biraz daha kalın sarın.
Tencerenin dibine ayıklanmış pazı saplarını yerleştirin. Sarılan pazıları üzerine dizin. Sarma işlemi bittikten sonra kalan 1 yemek kaşığı yağı üzerine gezdirin. Yeterince su ilave edilerek pişirin.
Yoğurt ile servis edin.







Kıymalı Pazı Sarması Tarifleri Şalgam Dolması Tarifleri



(4 adet Kıymalı Pazı Sarması 213,485 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort