Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kuru Kabak Tarifleri > Kıymalı Pırasa (12 adet - 1,106,269 defa bakıldı)

Kıymalı Pırasa


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kıymalı Pırasa Yemeği

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36667
Gönderme Tarihi: 19.May.2009
45,600 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1 kg pırasa
150 gr. Kıyma
1 baş kuru soğan
1 avuç pirinç
1-2 kaşık domates salça
2-3 kaşık sıvı yağ
1 limon suyu
Tuz

Pırasalar soyulup, yıkanır ve küçük küçük doğranır. Bir tencerede soğan ve kıyma yağda kavurulur. Buna salça da ilave edilerek birkaç kez çevirilir. Pırasalar da tencereye konularak beraber kavrulmaları sağlanır. Pirinç yıkanıp pırasalara ilave edilir. Tuz atılarak biraz sıcak su konur. Kısık ateşte pişmesi sağlanır. Ocağı kapatmadan birkaç dakika önce limon suyu ilave edilir.


Kıymalı Pırasa

selami
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2007
Mesajlar: 23
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc19405
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007
3,560 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr. yağsız kıyma
250 gr. pırasa
1 adet havuç
1/4 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
2 tatlı kaşığı zeytinyağı

İnce doğranmış soğan ve kıyma, pembeleşinceye kadar zeytinyağında düşük ısıda kavrulduktan sonra salça ilave edilir. Doğranmış havuçlar ilave edilip birkaç dakika daha kavrulur. İrice doğranmış pırasa karışıma eklendikten sonra da aynı işleme devam edilir. Baharat, az tuz ve yeteri kadar su ilave edilip 30-40 dakika pişirilir.


ML® Kıymalı Pırasa için tıklayın


Kıymalı Pırasa

agali
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2006
Mesajlar: 31
Şehir: Aliağa/İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc3507
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
3,431 defa indirildi / yazdırıldı




1000 gr. pirasa
250 gr. kiyma
1 adet soğan
1 çorba kasigi domates salçasi
3 çorba kasigi margarin
1 adet limon

Bir tencereye 2 çorba kasigi margarin, küçük kesilmis soğan ile kiymayi koyup, kiyma suyunu salipta tekrar çekinceye kadar arada bir karistirarak kavurun. Kavrulmus kiymalara domates salçasi ile tuz da ilave edin ve kisik bir ateste 5 dakika daha pisirin ve atesten alin.
Diger taraftan da pirasanin püsküllü bas taraflarini kestikten sonra üst iki kabugunu soyun ve beyaz taraflarindan olmak üzere pirasalari birer parmak uzunlugunda parçalara keserek, içinde su olan bir kaba atin.
Sonra bir tencereye 1 çorba kasigi margarin ile pirasalari iyici süzülmüs olarak koyun ve tencerenin kapagini kapatip 20 dakika kadar bugulayin.
Daha sonra pirasalarin üzerine daha önce hazirladiginiz kiymayla tamamen kapayin. Üzerine 2 bardak su ve 1 adet limon suyu ilave ederek asagi yukari 1 saat kadar pisirin ve daha sonra bir tabaga alip servis yapin


Kıymalı Pırasa

paspartu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc10011
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
3,040 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo pırasa
250 gr. koyun kıyması
3-4 baş soğan
1 küçük paket yağ
Yarım fincan salça
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su

Kamış pırasaların sap ve uçlarını kestikten sonra bunların 1 - 2 kat üst kabukları da sıyrılıp soyularak, pırasalar 2 - 3 parmak kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğranıp su dolu bir kabın içine bırakılır. Bir tencereye yağ konarak içine gayet ince doğranmış soğan da ilave edilerek 5 dakika kadar kavrulur ve sonra kıyma da katılıp kıyma suyunu salıp çekene kadar ortalama 10 dakika süre ile kavrulur. Kıymalar olsun soğanlar olsun kavrulurken, arada bir karıştırmak gerektiği unutulmamalıdır. Doğranıp suda bırakılan pırasalar süzülerek alınır ve kıymaların kavrulmakta olduğu tencereye konur. Buna bir fincan su ile ezilerek halledilmiş olan salça da ilave edilir. Bu durumda arada bir karıştırılarak 15 dakika kadar pişirildikten sonra, suyu, tuzu ve arzu ederlerse bir kahve kaşığı kadar da karabiber ilâve edilerek, tencerenin kapağı kapatılıp 40 dakika kadar müddetle pişirilir. Tencere bu sürenin sonunda ateşten alınıp yemek tabağa aktarılır ve sıcak servis yapılır. Arzu eden üzerine limon sıkarak yer.


Kıymalı Pırasa

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8095
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
3,003 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo pırasa
2 kaşık yağ
200 gram kıyma
1 kaşık salça
2 baş soğan
Tuz

Bir kap içinde yağ, kıyılmış soğan, kıyma kavrulur. Bir kaşık sulu salça ile temizlenmiş, ince kesilmiş pırasa ilâve edilerek, hafif ateşte öldürülür. Yeteri kadar limon, tuz ve bir bardak su ilâve edilerek pişirilir. Servis yapılır.


Kıymalı Pırasa

çağla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.03.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc22810
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2008
2,756 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. pırasa
200 gr. yemeklik kıyma
2 orta boy soğan
3 kaşık tereyağı veya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
Yarım limon suyu
Tuz

Bir tencerede yağı eritip çentilmiş soğanları ilâve edin. Soğanlar pembeleşince kıymayı suyunu çekene kadar kavurun. Domates ve biber salçasını ilâve edip kısık ateşte karıştırarak kavurun. Pırasaları ayıklayıp yıkayın. Bir parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Pırasaları, kavurduğunuz kıyma ve soğan karışımına katıp renkleri dönünceye kadar karıştırarak kavurun. Tencereye tuz, yarım limon suyu katıp kısık ateşte, pırasalar pişene kadar tutun.


Kıymalı Pırasa

Ayçe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2011
Mesajlar: 22
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc61513
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2011
2,646 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg. pırasa
300 gr. kıyma
2 adet soğan
2 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı salça
yarım limon suyu
1 bardak su
tuz

Bir tencereye yağ, kıyılmış soğan ve kıyma konur. 5 dakika karıştırılarak pişirilir. 6 santimetre uzunluğunda kesilmiş, temizlenmiş, yıkanmış pırasa konur. Bir kahve fincanı su ile sulandırılmış salça ilâve edilir. 10 dakika pişirilir.


Kıymalı Pırasa

gupse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.02.2012
Mesajlar: 31
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc72332
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2012
2,297 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kilo pırasa
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
300 gram kıyma
1 adet domates

Pırasaları yıkayıp verev şeklinde irice doğrayın. Soğanları rendeleyin ve tereyağında 3 dakika kadar sote edin. Üzerine de kıymayı, salçayı ve sarımsağı koyup karıştırın. Pırasaları ekleyip üzerini geçmeyecek şekilde az miktarda su koyun. Kapağını kapatıp 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sıcakken servis tabağına alıp üzerini domates dilimleri ile süsleyin.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 26.02.2015


Kıymalı Pırasa

lalifer
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.10.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc102947
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2014
1,976 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kıyma
1 kilo pırasa
1 çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı sıcak su
1 adet domates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kişniş

Tencereye öncelikle kıymayı koyup kavurun. Üzerine salça ve domatesi ekleyerek kavurmaya devam edin. Pırasaları yıkayıp verev şeklinde doğrayın ve kıymalı domateslerin üzerine ilave edin. Hiç karıştırmayın ki pırasalar dağılmasın. Üzerine nohut, su, dilimlenmiş havuç ve baharatları bırakın. 35 dakika kısık ateşte pişirin.



Kıymalı Pırasa

sarıgız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2012
Mesajlar: 48
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc104082
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2015
1,842 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo pırasa
300 gram kıyma
2 çay bardağı pirinç
1 baş sarımsak
1 adet soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber, pul biber

Pırasaları yıkayıp 5 dakika tuzlu suda haşlayıp soğutun. Pırasaları dört parmak uzunluğunda kesin ve iç kısımlarını alıp boşaltın. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, kıyma, tereyağı, maydanoz, tuz, pul biber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini birlikte iyice karıştırın. Karışımı pırasaların içine sıkıştırmadan doldurun. Tencereye dizin. Üzerine 1-2 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip üzerine, kuru naneyi dökün ve bu şekilde 5 dakika demlendirin. Servisi sıcak sıcak yapın.


Kıymalı Pırasa

oytun merter
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.09.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc137090
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2018
865 defa indirildi / yazdırıldı




https://naturelkaseyirdefteri.com

2 adet uzun pırasa sapı
100 gr kıyma
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
50 gr beyaz peynir
2 yemek kaşığı kinoa unu
1 adet yumurta
Kaşar (isteğe bağlı)

Pırasayı ufak ufak doğrayın. Kıyma, havuç, pırasa ve kırmızı biberi sıvı yağ ile kavurun.
Yumurta, kinoa unu ve peyniri kariştırıp kavurduğunuz karışıma ekleyin fırın kabına koyun.
Üzerine kaşar rendesi ekleyin. 150 C’de 20 dk pişirin.
Servis yaparken üzerine süzme yoğurt domates sosu veya biber sosu ekleyebilirsiniz.



Kıymalı Pırasa

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156615
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2021
316 defa indirildi / yazdırıldı




4 dal pırasa
250 gram kıyma
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
1 tutam tuz

Pırasaları yıkayın ve verev bir şekilde iri iri doğrayın. Havuçları yıkayıp, soyun ve halka halka dilimleyin. Tencereye yağı alın ve kıymayı yaklaşık 7-8 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Üstüne salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Ardından doğradığınız havuçları ekleyip, birkaç kez karıştırın ve pırasaları ilave edin. Yıkadığınız pirinçleri ve tuzunu da ekledikten sonra, üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.







Kıymalı Pırasa Tarifleri Kuru Kabak Tarifleri



(12 adet Kıymalı Pırasa 1,106,269 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort