|
Kıymalı Pirinçli Börek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101380
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2014
2,956 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çay fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı margarin
İç harcı için;
1 çay fincanı pirinç
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Karıştırma kabına, unu alalım, üzerine tuz, karbonat ve margarini ilave edelim. Azar azar su ilave ederek kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvama gelen hamuru dinlendirmeye bırakalım. Biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım, haşlanmış pirinçi bir kaba alalım üzerine kıymayı, rende soğanı( suyunu sıkıp) tuz ve baharatlarını ayarlayalım karıştıralım. Dinlendirdiğimiz hamuru yufka gibi açalım üzerine yumurta akına sıvı yağ karıştırıp sürelim,üzerine hazırladığımız çiğ iç malzemeyi yayalım, yuvarlak keselim ve kapatalım çiğ börek gibi. Elimiz yardımı ile kenarlarını bastırarak kapatalım ve bol yağda kızartalım.
|
Kıymalı Pirinçli Börek |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58148
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
3,941 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. margarin
Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
350 gr. yağsız kıyma
1 baş soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz
karabiber
pulbiber
İlk önce ince doğranmış soğanı bir kaşık yağla hafif kavurun. Kıymayı ekleyip iyice kavurun. Ayrı bir yerde bir fincan pirinci haşlayın. Suyunu süzdürerek kavurduğunuz kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyerek bir kenarda bekletin.
Diğer yanda, bir bardak ılık suyun içinde maya ve şekeri iyice karıştırın. Aldığı kadar un ve biraz tuz ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Yaptığınız bu hamuru iki parçaya ayırın.
Her parçayı yarım cm kalınlığında açın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarinin yarısını birinci parçaya iyice sürün. Rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında sarın. Üzerine nemli bir bez kapatın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Aynı işlemi ikinci hamura da uygulayın.
Hamurlar dinlendikten sonra önce birinci hamuru 1 cm kalınlığında açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Soğuyan kıymalı pirinçli içi üzerine yayın. ikinci hamuru da aynı şekilde açıp, üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı, biraz yağ, su karışımı sürün. 200 derecedeki fırında altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
|
KIYMALI PİRİNÇLİ BÖREK |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2457
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
3,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER (4 kişilik)
1,5 su bardağı pirinç
3 adet yumurta
250 gr dana kıyması
1 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
50 gr kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri haşlayın ancak lapa olmasınlar. Bir tavada küçük küçük doğranmış soğanı ve kıymayı yağda kavurun. Karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyin. Haşladığınız pirince 1 kaşık yağ, yumurta, tuz, karabiber ve unu karıştırın ve yağlanmış tepsiye pirincin yarısını döküp arasına kıymalı harcı koyun. Pirincin diğer yarısını da en üste döşeyin ve kaşar peynir rendesini de serpin. Kızgın fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
ML® Pirinçli Börek için tıklayın
|
|