|
Kıymalı Poğaça |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50216
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2010
1,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 su bardağı Bizim Mutfak Un
2 adet yumurta
1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
1/2 su bardağı Bizim Margarin
1/2 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı Bizim Mısırözü Yağı
Tuz
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı susam
İç Malzeme için :
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı ceviz içi
4 -5 dal maydanoz
tuz, karabiber, pulbiber
Margarini eritin ve soğumaya bırakın. Yumurtalardan birinin akı ile sarısını ayrı kaplara alın. Unu kabartma tozuyla birlikte derin bir kabın içine eleyin. Üzerine 1 yumurta ve yumurta akını ekleyin. Margarin, yoğurt, sıvıyağ ve tuzunu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice yoğurup hazırladığınız hamuru yarım saat dinlendirin. Poğaçanın iç malzemesi için soğanı küp şeklinde doğrayın. Tavada şeffaflaşana kadar kavurun. Salçayı ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve çekilmiş ceviz içini ekleyip karıştırın. Kıymalı karışımın soğuması için kenara alın. Poğaça hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamur bezelerini avucunuzun içinde yuvarlayın. Parmağınızla orta kısımlarına oyup kıymalı iç malzemesi ile doldurun. Tekrar yuvarlayarak açık olan kısmı hamurla kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıkla dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
|
Kıymalı Poğaça |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49688
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2010
1,643 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı erimiş Bizim Margarin
Yarım su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
1 paket Bizim Mutfak Hamur Kabartma Tozu
4-5 su bardağı Bizim Mutfak Un
Üzeri için :
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı Galeta unu
İç Malzeme için :
500 gram kıyma
2 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
1 adet soğan
10-15 adet mantar
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
Hamur için un dışındaki malzemeleri derin bir kasenin içine alın. Karıştırıp un ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp bir gece buzdolabında dinlendirin. İç malzemesi için soğanı rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada zeytinyağıyla soğanı kavurun. Mantarları küçük küçük doğrayıp kıymayla birlikte tavaya ilave edin. Karıştırarak pişirin. Pişmesine yakın tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Hamuru küçük bezelere ayırıp merdane ile açın. Ortalarına kıymalı iç harcını paylaştırın ve yanlarına bastırarak kapatın. Yumurtayı bir kaseye kırın ve galeta unu ile karıştırın. Poğaçaları bu karışıma batırıp fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ya da oda sıcaklığında servis yapın.
|
|