|
Kıymalı Sac Böreği |
|
bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88454
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013
1,640 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://ihe.com.tr
3 su bardağı un
1 bayat ekmek (ıslanmış, sıkılmış)
1 çay bardağı su
Tuz
İç için:
200 gr. kıyma
2 soğan (küçük doğranmış)
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
6 dal maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
Un, bayat ekmek, su, tuz ile hamur yapılır. Yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Zeytinyağı ile kıyma kavrulur. Soğan, tuz, karabiber, kırmızı biber ile iç yapılır, maydanoz ilave edilir. Açılan hamurların içine iç konur. D şeklinde kapatılır. Sacın üzerinde pişirilir, üzerine tereyağ sürülür.
|
Kıymalı Saç Böreği |
|
sesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2018
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135228
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2018
603 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
Yarım kg un
1 tutam tuz
Yeteri kadar su
İçi için:
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Unu derin bir kaba eleyin ve ortasını havuz şeklinde açıp, tuz ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave ederek yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçi için kıyma, kıyılmış soğan,dolmalık fıstık ve yağı bir tavaya alın. Kıymanın rengi dönene kadar kavurun ve tuz, karabiber, pulbiber ekleyin. Soğuduktan sonra açtığınız hamurun içine kıymalı iç harçtan koyun ve diğer bir hamuru üzerine kapatıp, elinizle kenarlarını bastırın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sacın üzerini yağlayın ve hazırladığınız börekleri ters yüz ederek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Kıymalı Sac Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159435
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2021
432 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
250 gram kıyma
5 çorba kaşığı su
Tuz
Karabiber
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
Öncelikle içi için kıymayı 2-3 çorba kaşığı su ile birlikte kısık ateşte kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kalan suyu ekleyin ve tekrar kavurun (hafif sulu kalsın). Derin bir kapta un, su ve tuzu yoğurun. Sert olmayan bir hamur elde edin ve 10-15 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırın ve tekrar 15 dakika dinlenmeye bırakın. Hamurları yufka büyüklüğünde açın. Sacın üzerine 1 adet yufkayı serin. Pişerken üzerine ceviz serpin ve 1 adet daha yufka serip, kenarlarını su ile ıslatarak yapıştırın. Böreği ters yüz edip üzerine kıymanın yarısını yayın ve bir yufka daha kapatın. Kenarlarını yine yapıştırın. Tekrar ters yüz yapın ve geri kalan kıymayı yayın. Kalan son yufkayı da üzerine kapatıp, tekrar kenarlarını yapıştırın. Son kez ters yüz yapıp, pişirin. Böreğin her iki yüzüne de tereyağı sürün. Börek gibi dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Not: Eğer sacınız yoksa ocağın üzerine yerleştireceğiniz bir tepside de bu böreği pişirebilirsiniz.
|
|