|
Kıymalı Şehriye Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102234
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2014
3,557 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çay bardağı arpa şehriye
200 gram kıyma
4 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
2 diş sarımsak
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Tencerede tereyağını eritin ve kıymaları ekleyip 5 dakika kavurun. Domatesleri bırakıp kapağını kapatın. 10 dakika kadar pişirin. Üzerine şehriyeleri, sarımsakları ve suyunu da ilave edip kaynamaya bırakın. 15 dakika kadar kaynatıp servis yapılacağı zaman kaselere doldurun. Kıyılmış maydanoz ekleyip sıcak olarak servis yapın.
|
Kıymalı Şehriye Çorbası |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc22585
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008
3,395 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. Kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
4 adet domates
Tuz
1 su bardağı şehriye
4 su bardağı et suyu
3 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
Sıvı yağda şehriyeleri ve kıymayı kavurun. Soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri, doğranmış biberleri, kıyılmış maydanozu tencereye ilâve edin. Et suyu ve tuz ilâve edip karıştırarak pişirin.
|
Kıymalı Şehriye Çorbası |
|
sırça
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc61197
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2011
3,358 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram kıyma
3 adet domates
5 dal maydanoz
2 bukle tel şehriye
Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyunuz. Bir tencere içerisine rendeleyiniz. Daha önce üç kaşık yağ koyup, kıymayı kavurunuz. Sonra rendelenen domatesleri de ilâve edip, hafif renklerini sarartıncaya kadar ateş üzerinde bırakınız. Diğer tencere içerisine on bardak su ve biraz tuz atınız. Daha önce hazırladığınız domatese kıymayı ilâve ederek kaynatınız. Kaynayan çorbanın üzerine tel şehriyenin katlarını ayırarak aynı zamanda bir taraftan da karıştırmak suretiyle katınız. Sonra kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ilâve edip, yarım saat hafif ateşte pişirip kâseye boşaltınız.
|
Kıymalı Şehriye Çorbası |
|
fado
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.11.2013
Mesajlar: 43 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc93621
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2013
2,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram kıyma
1 çay bardağı arpa şehriye
2 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
3 diş sarımsak
Maydanoz
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Tencereye tereyağını ekleyip eritin. Kıymayı biraz kavurup üzerine domatesleri ilave ederek kapağını kapatın 10 dakika kadar pişirin. Üzerine şehriyeleri ekleyip karıştırın. Ezilmiş sarımsakları ve suyunu da katıp kaynamaya bırakın. 20 dakika kadar kaynatıp servis yapacağınız zaman kıyılmış maydanoz ekleyip sıcak olarak servis yapın. İstenirse içine arpa şehriye de eklenebilir.
|
Kıymalı Tel Şehriye Çorbası |
|
yılmaz akkaya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc149699
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2020
518 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kıyma
1 diş sarımsak
1 adet sivri biber
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
1 çay bardağı tel şehriye
2-3 dal maydanoz
7-8 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Domates ve sarımsağı rendeleyin.
Yeşil biberi ince ince doğrayın.
Tereyağını tencerede kızdırıp kıymayı kavurun.
Kıymanın rengi dönünce biber ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin.
Ardından salçayı ekleyip onu da kokusu çıkana kadar kavurun.
Son olarak rendelediğiniz domatesi ekleyip suyunu salana kadar pişirin.
Artından et suyunu ekleyip kaynayana kadar pişirin.
Tuzu, baharatları ve şehriyeyi de ekleyip karıştırın ve şehriyeler kabarana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Çorbayı ocaktan almaya yakın incecik doğradığınız maydanozları da tencereye ilave edin. Çorbanız hazır.
Not: Dilerseniz limon suyu ve yumurta ile bir terbiye yapabilirsiniz.
|
|