|
Kıymalı Semizotu |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc84033
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012
1,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı su veya et suyu
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Kg. semizotu
1 Adet Domates
2 Adet kuru soğan
1 Çorba Kaşığı salça
0,5 Kahve Fincanı pirinç
2 Çorba Kaşığı Kıyma
Bir tencerede ince ince kıydığımız soğanı ve Sana'yı 5 dakika kavurun,sonra bunlara kıyma ile tuzu katarak,kıymanın rengi dönünceye kadar yaklaşık 5 dakika daha kavurun.Küp küp doğradığımız domatesi,salçayı ve karabiberi ekleyerek iyice bir karıştırın ve 2 dakika daha pişmeye bırakın.Tencereye yıkadığımız pirinçleri ve suyu ilave ederek yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin.Sonra tuz ve semizotlarını katarak yaklaşık 20-30 dakika daha pişirip tabağa alarak servis yapın.
|
Kıymalı Semizotu |
|
pınar ilci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2009
Mesajlar: 77 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc81087
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2012
1,882 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı su
2 Yemek Kaşığı pirinç
1 Tutam tuz
1 Adet soğan
1 Tutam karabiber
1 Kg. semizotu
2 Adet Domates
200 gr kıyma
Semizotunun kök kısımlarını kesin, ayıklayıp bol suda iyice yıkayın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Tencerede yağı kızdırın ve soğanı ilave edip kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşmeden önce kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Kıyma da kavrulunca içine 1 su bardağı su, tuz, karabiber, doğramış domatesleri, pirinci ve semizotlarını ekleyip kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Kıymalı Semizotu |
|
şeff
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc78153
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2012
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
2 Yemek Kaşığı pirinç
1 Çay Bardağı su(veya et suyu)
2 Adet soğan(ince doğranmış)
1 Kg. semizotu
2 Yemek Kaşığı kıyma
1 Adet dometes (küp doğranmış) veya 1 çorba kaşığı salça (kahve fincanında suda eritilmiş)
1.bir tencerede;sana ile soğanı 5 dakika kavurun;sonra bunlara kıyma ile tuzu katarak kıymanın rengi dönünceye kadar yaklaşık 5 dakika daha kavurun dometeside ekleyerek karıstırın ve 2 dakika kadar pişmeye bırakın 2.tencereye;semizotunu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin sonra bu semizotlarını pirinç tuz ve su ilave ederek pirinçler yumusayıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte 30-40 dakika pişirin;tabağa alıp servis yapın.
|
|