|
Kıymalı Sigara Böreği (Hazır Yufkadan) |
|
nadire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Kozan-Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc19518
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2007
3,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 bardak kızartma yağı
herhangi bir börek içi gereçleri
1- Yufkaları üst üste muntazam koyunuz.
2- Tam ortasından ikiye kesip tekrar tekrar üst üste koyunuz.
3- Yufkaları 2'ye enine kesip 4 parçaya ayırınız.
4- Her parçayı da tam ortasından ikiye kesip her yufkadan 8 üçgen elde ediniz.
5- Her üçgeni teker teker alarak geniş tarafına börek içini koyup yanları için üzerine doğru 2-3 cm. kapatıp geniş taraftan dar uca doğru 2-3 cm. çapında sigara gibi sarınız, (En dar uca biraz su sürüp öyle kapatın ki uçlar kızarırken açılmasın).
6- Yağı kızartma tenceresinde kızdırıp börekleri içine kafi miktar koyup her tarafını hafif pembe renkte kızartınız.
7- Kızaranları kağıt yayılmış kaba alıp yağı biraz süzüldükten sonra servis yapınız.
İÇİNİN HAZIRLANMASI
1- Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız.
2- Biraz sulandınlmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız.
3- Ateşten alıp tuz, karabiber kıyılmış maydanoz serpiniz.
|
Kıymalı Sigara Böreği |
|
asu-man
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27558
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2008
2,878 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3 adet yufka
300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet sivribiber
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Kıymayı bir tavaya alın ve rengi değişene dek karıştırarak kavurun. İçine küçük küçük doğranmış soğanı ekleyin. Soğan pembe-leştiğinde küçük küçük doğranmış sivribiberi ilave edin. Biber biraz yumuşadığında tuzunu ayarlayın. Karabiber serpip ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu serpiştirip, karıştırın ve soğumaya bırakın. Yufkaları sekizer üçgen parçaya bölün. Her birinin geniş kenarına bir miktar harçtan koyun. Kenarlarını kapatıp, mümkün olduğunca ince sarın. Kızgın yağa atıp, pembeleşene dek çevirerek kızartın.
ML® Fırında Sigara Böreği için tıklayın
|
KIYMALI SİGARA BÖREĞİ |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58249
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2010
2,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
250 gr kıyma
1 soğan
1 yumurta
2 yufka
Kızartmak için:
sıvıyağ
2 adet yufkayı tezgaha serin. Karıştırma kabına 250 gr kıymayı çigden koyun. Üzerine 1 adet yemeklik kesilmiş soğanı koyup karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Yufkayı üçgenlere kesin. Çiğden hazırladığınız harcı yufkalara paylaştırıp siğara böreği şeklindesarın ve sıvıyağda kızartın. Sıcak sıcak ikram edin.
|
Kıymalı Sigara Böreği |
|
felamur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc47005
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
2,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli Malzemeler:
Yufka (2 adet)
Kızartma için:
Sıvıyağ (2 bardak)
İç harcı için:
Kıyma (100 gram)
Çam fıstık (1 çorba kaşığı)
Maydanoz (yarım demet)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Tereyağı (1 yemek kaşığı)
Soğan (1 adet doğranmış)
İki adet yufkayı üst üste koyarak 16 adet küçük üçgen kesin.
Tencerenin içine lyemek kaşığı tereyağı koyun ve eritin. Yağ eridikten sonra önceden doğranmış 1 adet soğanı ekleyin ve sararana kadar soteleyin. Soğan yeterince sararınca 1 çorba kaşığı fıstık içini soğana ekleyin ve 1-2 dakika yüksek ateşte soteleyin. Karışımın içine 100 gram kıymayı ekleyin ve kıyma tamamen suyunu çekinceye kadar soteleyin. Kıyma sotelenirken bir yandan da maydanozları ince ince doğrayın.
Kavrulmuş olan karışımı boş bir kabın içerisine alın. Aynı kabın içerisine doğranmış maydanozları, 1 tatlı kaşığı tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Üçgen yufkalardan bir tanesini alın ve içerisine hazırlanan karışımı yerleştirin.
Yufkayı rulo şeklinde sarın ve ucunu suya batırarak yapıştırın. Aynı işlemi tüm yufka parçalarına uygulayın ve sarma işlemini tamamlayın.
Yufkaları önceden kızdırılmış yağın içine dizin ve kızarana kadar bekleyin. Börekleriniz kızarınca önceden havlu serilmiş bir tabağa alarak servise hazır hale getirin.
|
KIYMALI SİGARA BÖREĞİ |
|
balaban
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2009
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34802
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2009
2,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet hazır yufka
220 gram çiçekyağı (1 bardak)
KIYMA İÇİ:
150 gram kıyma
250 gram soğan (3 büyük)
40 gram margarin (2 çorba kaşığı)
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1 Tazesinden üç adet yufkayı üst üste istifleyerek yaydıktan sonra ortasından eşit bir şekilde dörde kesmeli, sonra da kesilen her dört parçayı da uzunluklarına doğru tekrar ikiye keserek her yufkadan 8 üçgen hamur çıkarmalı, bu yufkaları 25 düzgün parçaya bölmelidir.
2 Sonra bu üçgen hamurları teker teker alarak, her bir yufkanın geniş tarafına enine doğru, yukarıda iç maddesinde gösterilen malzeme ile, hazırlanmış ve soğutulmuş kıyma içinden yarımşar çorba kaşığı hesabiyle parmak şeklinde kıymayı yaydıktan sonra da hamurların yan kısımlarını ince kısımların ve kıymaları üstlerine doğru kapatarak sarmalı, yufkalara 12 - 13 santim boyunda kalın sigara biçiminde şekiller verdirmelidir.
3 Hamurların sarılmaları sona erince, bunlardan beşer altışar alarak, içinde kızdırılmış 1 bardak rafine çiçekyağı olan tavaya atarak hamurların bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmeli, börekleri kızartmalı ve her kızaran böreği de bir delikli kepçe ile iyice süzülmüş olarak tabağa almalı ve diğer partiyi atarak bütün börekleri kızartmalı ve servis yapmalıdır.
ML® Samola için tıklayın
|
Kıymalı Sigara Böreği |
|
Palamut Pilaki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Bahçelievler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51670
Gönderme Tarihi: 15.May.2010
2,525 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yufka
1 su bardağı zeytinyağı
250 gr. yağsız kıyma
3 soğan
3 çorba kaşığı sadeyağ
yeteri kadar tuz, biber
İnce ince doğradığınız soğanları yağda pembeleşene kadar çevirin. Kıymayı da yağa atarak hafifçe kavurun. Tuz ve biberi ekleyin. Yufkaları 4 parçaya bölün. Kıymayı eşit şekilde ayırın. Yufkanın dar uçlarını kıyımanın üstüne doğru kıvırın. Yufkaları sigara gibi sarın. Tavaya bir bardak zeytinyağını koyun. Yağ kızarınca börekleri kızartın.
|
Kıymalı Sigara Böreği |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64545
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr yufka
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
1 büyük soğan (ince doğranmış)
150 gr kuzu kıyması (yağsız)
1 kahve kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
2 yumurtanın akı (hafifçe çırpılmış)
1 su bardağı rafine yağ
Yufkaları 10X15 cm boyutlarında kesip, bir kenara bırakınız.
Kıymalı harcı yapmak için, küçük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 8-10 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, hemen yumurta sarısını ve maydanozu ekleyerek bir kez karıştırdıktan sonra, bir kenara bırakınız.
Kesilmiş yufkaları tezgahın üstüne yayıp, içlerine harçtan yaklaşık 1 2 çorba kaşığı koyunuz.
Yufkaların uçlarını içe doğru kıvırarak, yuvarlayıp sarınız. Yufkaların birleştikleri yere çırpılmış yumurta akından sürerek, börekleri bir kenara bırakınız.
Rafine yağı orta boy bir tavada, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca, hazırladığınız börekleri koyup, her iki yanlarını 3-4'er dakika, bir maşayla çevirerek kızartınız. Kızarmış börekleri maşa ya da delikli kepçeyle tavadan alıp, kağıt peçete üstünde fazla yağlarını süzdürdükten sonra, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, servis ediniz.
|
SİGARA BÖREĞİ (Kıymalı) |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80608
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012
2,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
Kıymalı iç
2 adet yufka (400 gram)
2 adet yumurta
Kızartmak için:
500 gram rafine yağı
1) Yufkayı tam ortadan ikiye kesiniz. Birini diğerinin üzerine kapatınız. Ucundan boyuna 5'er santimlik 2 parça kesip ayırınız.
2) Sonra enine 5'er santim ara ile yufkayı kesiniz. Şimdi elinizde 42-45 parça kesilmiş yufka olması lâzımdır.
3) Sonra yumurtanın beyazını bir kaba ayırınız.
4) Yufkaları teker teker alıp, saracağınız uç kısmına 4 santim uzunlukta biraz kıyma koyunuz.
5) Yufkanın ucunu kıymanın üzerine kapatıp sonra sigara sarar gibi biraz gevşek olarak sarınız. Tam biterken yufkanın ucunu yumurta beyazına daldırıp kapatınız.
6) Hepsini bu şekilde hazırlayıp orta kızgınlıktaki yağa atıp, altın sarısı gibi kızarıncaya kadar kızartıp, hemen servis yapınız.
|
Kıymalı Sigara Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97834
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2014
2,094 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet hazır yufka
200 g yağsız dana kıyma
Rende soğan
½ demet maydanoz
Karabiber
Rende soğanı kıyma ile birlikte kavrulur, maydanoz ve karabiberi katılarak iç malzeme hazırlanır.
Her yufka ortadan ikiye katlanarak kesilir, meydana gelen yarım daire merkeze doğru üçe bölünür. Bu şekilde 18 parça sigara böreği yufkası elde edilmiş olunur.
İç malzeme, kesilmiş yufkanın geniş kenarına bir miktar konarak dolma sarar gibi, önce iki yanını içeriye kıvrılır sonra rulo halinde yuvarlanır.
Sivri ucu suyla ıslatılarak ruloya yapıştırılır. Kızgın ayçiçeği yağında her yanı gevrek sarı pembe hal alana kadar kızartılır.
Not: Servis öncesinde yeterli miktarda hazırlanır. Kurumaması için üzeri şeffaf folyo ile kapatılır. Buzdolabına kaldırılır. Bazı işletmeler sigara böreğini kendileri hazırlamayıp, hazır dondurulmuş halde alırlar. Sipariş alındıktan sonra, buzdolabında hazır olan sigara böreklerinden porsiyon miktarı kadar alınır. Kızgın yağda kızartılır. Kâğıt peçetenin üzerine fazla yağını alması için çıkartılır. Soğumadan hemen servisi yapılır.
|
Kıymalı Sigara Böreği |
|
yeşil yaprak
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2015
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc105128
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2015
1,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
200 gram kıyma
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine ince doğradığınız maydanozları da ekleyip harmanlayın. Kıymayı ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. İstenirse içine ıspanak yaprakları da eklenebilir. Üçgen şeklinde kesilmiş yufkaların içine iç harçtan doldurup ucunu suyla ıslatıp kapatın. Kızgın yağın içine koyup kızartın.
|
|