https://www.posta.com.tr
2 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı harç:
300 gr. kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı ezilmiş sarımsak
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet yufkayı yağlanmış teflon tavaya, aralarına yağ sürerek döşeyin. Kıymalı harcı ortasına koyup bohça şeklinde kapatın. Kısık ateşte, arada sırada çevirerek ve üzerine yağ sürerek altın rengini alıncaya kadar kızartın.
Kıymalı harç hazırlanışı 2 çorba kaşığı sıvı yağda, küp doğranmış soğanları soteleyin. Sarımsak, kıyma ve salçayı ekleyip kavurun. Maydanoz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
|