|
Kıymalı Taze Fasulye |
|
Ahben
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148958
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2020
392 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg fasulye
200 gr kıyma
2 soğan
3 kapya biber
1 sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 silme yemek kaşığı biber salçası
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Geniş bir tencereye zeytinyağını ve salçaları alın.
İnce doğranmış soğan ve biberi ekleyip malzemeleri karıştırın.
Kıymayı ve ince kıyılmış sarımsağı tencereye ekleyin.
Elinizle parçalara ayırdığınız fasulyeleri de tencereye alın ve iyice kavurun.
Son olarak suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
Suyunu çeken taze fasulyeniz servise hazır.
|
Kıymalı Taze Fasulye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc134714
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2018
1,053 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo fasulye
150 gr kıyma
1 soğan
1 domates
2 sivri biber
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Reyhan
Sıvıyağ
Su
Tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı tencereye alıp kavuruyoruz. Domates ve biberleri rondodan geçirip tencereye alıyoruz. Salçayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Fasulyeleri de tencereye alıp 2-3 dakika kavurduktan sonra suyunu tuzunu baharatlarını ilave ettikten sonra orta ateşte pişiriyoruz.
|
KIYMALI TAZE FASULYE |
|
sarıkurdele
Aşçı
Kayıt: 25.03.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22794
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2008
3,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg. taze fasulye
200 gr. kıyma
3 orta boy soğan
3 orta boy domates veya 2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
İnce ince doğradığınız soğanı ve kıymayı yağda kavurun. Domatesleri rendeleyip ilâve edin, tencereyi kısık ateşte tutun. Baş kısımlarını ve kılçıklarını ayıklayıp ikiye ayırdığınız fasulyeleri iyice yıkayıp tencereye ilâve edin. Yeterince tuz ve fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ilâvesiyle kısık ateşte pişirin.
ML® Fasulye Çerplemesi (görsel)
|
Kıymalı Taze Fasulye |
|
kırlangıç
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20426
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2008
8,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. taze fasulye
3 Orta boy domates (veya salça)
250 gr. Orta yağlı kıyma
2 Orta boy soğan
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
İnce doğranmış soğan, kıyma ve yağı tencereye koyunuz. 2 Çorba kaşığı su ilâve edip ateş üzerinde karıştırarak etin kırmızı rengi gidinceye kadar pişiriniz. 2 su bardağı kaynar su ve tuz katınız.
Fasulyeleri, yıkayıp, kılçıklarını ayıklayıp, diliniz. Kaynayan kıymalı suya ilave edip normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.
ML® Fasulye Çerplemesi için tıklayın
ML® Fasulye Diblesi (görsel)
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 09.06.2018
|
Kıymalı Taze Fasulye |
|
aysesurelsan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16852
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2007
3,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ayşe fasulye
250 gr. kıyma
7 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet iri domates
2 adet orta boy kuru soğan
tuz
2 su bardağı sıcak su
İnce kıyılmış soğan, sıvıyağda pembeleştirilir, kıyma katılır, suyunu salıp çekince tuz eklenir, fasulyeler ayıklanır, doğranır, bir tatlı kaşığı tuzla ovulur, kıymalı karışıma eklenir, karıştırılır, üzerine rendelenmiş domates, konur, tencerenin kapağı kapatılır, orta ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
ML® Fasulye Oğreten (görsel)
|
Kıymalı Taze Fasulye |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc151
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2005
4,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze fasulye
300 gr. kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
2 Orta boy soğan
2 iri domates
Tuz
2,5 su bardağı su ya da etsuyu
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Domatesleri ufak ufak doğrayın. Küçük bir tencereye yağın yarısını koyu, fasulyeleri ve domatesleri atıp ağır ateşte sularını salıp çekinceye kadar 15 -20 dakika pişirin. Kalan yağı başka tencereye koyun, kızdırın, ince doğranmış soğanı, bir kaç dakika kavurun, sonra kıymaya katıp karıştırarak kavurun. Su, tuz ilavesinden sonra fasulye domates karışımını katıp pişirin.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 09.11.2014
|
|