Kısa URL: https://ml.md/lc106641
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2015
1,791 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg Kıyma
3 su bardağı Pirinç
4 adet Soğan
100 gr margarin
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı salça
Yeterince asma yaprağı
Yapraklar sıcak suda haşlanarak sarmak için beklenir. Bir tencerede margarin eritilerek soğanlar sotelenir. İçine kıyma ve salça eklenir. Biraz kavrularak pirinç eklenir. Üzerine çıkana kadar su eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilerek demlenemeye bırakılır. İç malzeme bu şekilde hazırlanarak yapraklara sarılır. Bir tencereye konarak bir miktar su eklenerek orta ateşte pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc135176
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2018
719 defa indirildi / yazdırıldı
350 gr. asma yaprağı
250 gr. kıyma
2 su bardağı pirinç
1 büyükbaş soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Asma yaprakları teker teker yıkanarak önceden kaynamış suya atılır. Yapraklar renkleri yeşilden sarımtraka dönene kadara yaklaşık 1-2 dk. haşlanır. 2 yemek kaşığı zeytinyağında pirinçler hafif sotelenir. İçine bir fincan suyla yemeklik doğralanmış soğan ilave edilerek 2-3 dk. daha sotelenmeye devam edilir. Ocaktan alıp içine kıyma, maydanoz, domates, tuz, karabiber ilave edilir, karıştırılır. İç malzeme hazır hale gelmiş olur. Yaprakların sapları koparılıp iç malzeme yaprak ile sarılır. Sarmalar tencereye dik olarak dizilir. Sarmaların yarı yüksekliğine kadar tencereye su konur. Önce hızlı ateşde duman çıkana kadar pişilir sonra yaklaşık 25 dk. kısık ateşte pişirilmeye devam edelir. Pişerken yaprakların üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Arzuya göre yoğurt ve/veya limon ile servis yapılabilir.