Kısa URL: https://ml.md/lc33334
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
2,115 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi:
4 su bardağı su,
3 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı margarin
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Suyu kaynatın. Tarhanayı biraz su ile birlikte bir kabın içinde eritin. Buna domatessalçasını da ilave edin. Devamlı karıştırmak suretiyle salçayı kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini ilave edin. 16 dakika kaynattıktan sonra, servis yapacağınız kaselere alın. Ekmek dilimlerini biraz yağ ile birlikte bir tavada kızartın. Sonra her kaseye biraz kızarmış ekmek ilave edin. Üzerlerine kırmızı biber ekerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc83309
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2012
1,849 defa indirildi / yazdırıldı
2 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı toz tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
3 diş sarımsak
6 su bardağı su
5 dilim kızarmış ekmek
Bir tencerenin içinde yeşil mercimekleri 10 dakika kaynatıp süzün. Aynı tencerenin içinde rendelenmiş soğanı, tereyağını ve salçayı birlikte 3 dakika kadar kavurun. Üzerine 6 su bardağı soğuk suyu ekleyip az pişirilmiş mercimekleri içine ilave edin ve 20 dakika pişmeye bırakın. Ezilmiş sarımsakları, toz tarhanayı az suda sıvı hale getirip çorbanın içine ekleyin. 5 dakika daha pişirip servis yapın.