|
Kızarmış Elma Tatlısı |
 |
vişne çekirdeği
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117744
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2016
1,549 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet elma
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Sos için:
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Unu 1 tutam tuzla karıştıralım. Ayrı bir kâsede un, yumurta, pudra şekeri ve sütü iyice çırpalım.
Elmaların kabukları soyarak bütün haldeyken ortalarındaki sap ve çekirdek yataklarını çıkartıp yarım parmak kalınlığında daireler keselim.
Elma dilimlerini sütlü karışıma bulayıp kızgın yağda kızartalım.
Kızaran elmaların üzerine pudra şekeri ve tarçın serperek servise hazır edelim.

|
Kızarmış Elma |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153364
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2020
514 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kırmızı elma
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı un
1 şişe maden suyu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Servis için:
Bal
Tarçın
Çekirdek yataklarını oyarak çıkardığınız elmaları yarım cm kalınlığında halka halka dilimleyin. Derin bir kapta yumurtayı çırpıp üzerine un ve maden suyunu ekleyerek karıştırın. Elma halkalarını bu karışıma bulayın ve kızdırılmış yağda rengi dönene kadar kızartın. Bal ve tarçın ile servis yapın.

|
|