Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > Kızarmış Etli Hamur (2 adet - 5,138 defa bakıldı)

Kızarmış Etli Hamur


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kızarmış Etli Hamur

bağdagül
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.02.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc132086
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2018
679 defa indirildi / yazdırıldı




3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
250 gram köftelik dana kıyma
Yarım adet lahana
4 yemek kaşığı yağ
2 çorba kaşığı susam yağı
Yarım çay kaşığı toz şeeker
3 dal ince kıyılmış soğan
2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
2 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber

Un ve ılık suyu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat kadar dinlendirin.
Derin bir kaba ince kıyılmış lahanayı alıp, yumuşayana kadar tuzla ovun. Sıkarak fazla suyunu atın.
Başka bir kaba kıyma, zencefil, toz şeker, susam yağı, yağ, tuz, karabiber ve soya sosunu koyun. Lahana ve kıyılmış soğanları ekleyip yoğurarak kenara alın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartın. Her hamur bezesini merdaneyle tabak büyüklüğünde açın.
Tatlı kaşığı ile hamurların kenarlarını inceltin. İç malzemesinden koyarak kenarlarını içe katlayıp, baş parmak kalınlığında düzgün bir şekilde rulo yapın. Tüm hamurlar için aynı işlemi uygulayın.
Tavaya yağı alıp ısıtın. Ruloları yağda hafifçe kızartın.
Kızaran ruloları bir tencereye alıp üzerine sıcak su gezdirin. 5-6 dakika ya da su buharlaşana kadar kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.


Kızarmış Etli Hamur

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158558
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2021
205 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

250 gram köftelik dana kıyma
Yarım küçük boy lahana
2 çorba kaşığı susam yağı
Yarım çay kaşığı toz şeker
3 dal ince kıyılmış soğan
2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
3+3/4 su bardağı un
Ilık su
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Un ve ılık suyu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat kadar dinlendirin. Derin bir kaba ince kıyılmış lahanayı alıp, yumuşayana kadar tuzla ovun. Sıkarak fazla suyunu atın. Başka bir kaba kıyma, zencefil, toz şeker, susam yağı, sıvı yağ, pul biber, tuz, karabiber ve soya sosunu koyun. Lahana ve kıyılmış soğanları ekleyip yoğurarak kenara alın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartın. Her hamur bezesini merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Tatlı kaşığı ile hamurların kenarlarını inceltin. İç malzemesinden koyarak kenarlarını içe katlayıp, baş parmak kalınlığında düzgün bir şekilde rulo yapın. Tüm hamurlar için aynı işlemi uygulayın. Tavaya sıvı yağı alıp ısıtın. Ruloları yağda hafifçe kızartın. Kızaran ruloları bir tencereye alıp üzerine sıcak su gezdirin. 5-6 dakika ya da su buharlaşana kadar kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.







Kızarmış Etli Hamur Tarifleri Akıtma Tarifleri



(2 adet Kızarmış Etli Hamur 5,138 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort