|
|
Kızarmış Mantı |
|
kalamarustası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Seferihisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc154227
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2020
542 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
Hamuru için:
1 kg un
2 yumurta
Su
Tuz
İçi için:
300 gr kıyma
2 soğan
Bir tutam maydanoz
Pul biber
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Sos için:
Süzme yoğurt
İsteğe göre sarımsak ve baharatlar (kekik, biber, sumak)
Mantı hamurunu hazırlamak için; elenmiş un, irmik unu, yumurta sarıları ve zeytinyağını mutfak robotunda hamur haline getirdikten sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Makarna makinesi yardımıyla çok ince bir şekilde açtığınız hamuru, büyük kareler halinde kesin.
Mantı harcını hazırlamak için; kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Fesleğen ve maydanozu incecik kıyın. Tuz ve karabiber eklediğiniz tüm malzemeyi karıştırın.
Hazırladığınız mantı içini hamur parçalarının orta kısımlarına yerleştirdikten sonra kenarda kalan hamur parçalarını orta kısımda birleştirerek mantıları kapatın.
Domates sos hazırlamak için; kabuklarını soyduğunuz domates, kuru soğan ve havucu küçük parçalar halinde doğrayın.
Kereviz sapı, tuz, karabiber ve taze kekik kattığınız domates sos malzemelerini püre kıvamına gelene kadar mutfak robotunda çektirin.
Hazırladığınız domates sosu kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
Derin bir tencereye aldığınız ayçiçek yağını 180 dereceye kadar ısıtın. Mutfak termometreniz yoksa yağı iyice kızana kadar kızdırın.
İçi dolu ince hamurlu mantıları, kızgın yağda kızartın. Hazırladığınız domates sosu servis tabaklarına alın.
Kızarmış mantıları domates sosun üzerine gezdirdikten sonra arzuya göre yoğurt ilavesiyle birlikte servis edebilirsiniz.
|
Kızarmış Mantı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157855
Gönderme Tarihi: 23.May.2021
308 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Su
İçi için:
150 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
6 dal fesleğen
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
Kızartmak için:
Bolca sıvı
Kızarmış mantı tarifi için önce iç harcı hazırlayın. Rendenin küçük kısmında soğanı rendeledikten sonra bir kabın içinde kıyma, baharat ve tuzla yoğuruyoruz.
Hamuru açmak için undan biraz ayırdıktan sonra cam kaba kalan unu, yumurtayı, tuz ve biraz su ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuzu streçleyip bekletiyoruz. Hazır olan hamuru ayırdığımız un yardımıyla tezgahta açıyoruz. Kestiğimiz hamurların içine harcımızı yerleştirip mantı şeklini veriyoruz. Önceden kızdırdığımız bol yağda mantıları kızartıyoruz.
Ezdiğimiz sarımsağı ve ince ince doğradığımız fesleğeni; süzme yoğurt, zeytinyağı ve biraz tuzla karıştırıyoruz. Üzerine bir çorba kaşığı su ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra yoğurdumuzu sıkma torbasına alıyoruz. Kızarmış mantının üzerine gezdiriyoruz.
Dilimleyip servis edin.
|
|
Kızarmış Mantı Tarifleri Hamur İşleri
|
|