|
|
Kızarmış Pasta |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3978
Gönderme Tarihi: 22.May.2006
2,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardagi un
Yarim tatli kasigi tuz
Yarim tatli kasigi tarçin
2 yemek kasigi pudra sekeri
2 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi limon suyu
7 yemek kasigi maden suyu
Kizartmak için yeteri kadar sivi yag
Kremasi için :
3 adet yumurta
Yarim su bardagi toz seker
2,5 yemek kasigi un (silme)
1 su bardagi süt
YAPILIŞ TARİFİ
Unun ortasini açin. Tuz, tarçin, pudra sekeri ile karistirin. Sivi yag, limon
suyu ve maden suyu ekleyin. 5 dakika yogurun. Humuru 1,5-2 saat oda
sicakliginda dinlendirin. Hamuru iki esit parçaya ayirin. Unlanmis tezgaha
kalinca açin. Ortadan ikiye katlayip tekrar açin. Bu islemi 3-4 kez
tekrarlayin.
Hamuru unlanmis bir oklava ile çok ince açin. 10 cm çapinda yuvarlaklar
kesin. Yagi isitip elde ettiginiz hamur parçalarini bu yagda kizartin.
Kremayi hazirlamak için yumurta sarisini sekerin yarisi ile mikserde çirpin.
Mayonez kivaminda açik sari bir karisim elde edince un ilave edin. Sütü
kalan seker ile kaynatin. Kaynamis sekerli sütün yarisini yumurta sarisina
ekleyin. Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birlestirin. Kisik ateste
kaynama derecesine getirip 2 dakika pisirin.
Vanilyayi ekleyip atesten alin. Sogurken üzeri kabuk tutmamasi için pudra
sekeri serpin. Kizarmis hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim
meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun
|
|
Kızarmış Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|