|
|
Kızartma Köfte |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2464
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
6,648 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kuzu kıyma
250 gr sığır kıyma
3 su bardağı zeytinyağ
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet havuç, rendelenmiş
1 adet kabak, rendelenmiş
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
1 adet domates
1 adet yeşil soğan, rendelenmiş
2 adet dolmalık yeşil biber, rendelenmiş
1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
150 gr galeta unu
tuz, biber
Kıyma, yumurtalar, rendelenmiş havuç, kabak, soğan, biber, bayat ekmek içi, kabuğu ve çekirdekleri çıkartılıp küp küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi karıştırın. Bu kanşıma kaşar ilave edip iyice yoğurun. Kıymayı yuvarlak toplar haline getirin, galeta ununda yuvarlayıp, bir tencere içinde kızgın yağda kızartın.
|
KIZARTILMIŞ KÖFTE |
|
arzu kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2010
Mesajlar: 55 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56512
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2010
3,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstenilen miktarda köftelik, az yağlı koyun etinden, meselâ, bir kilosunu, iki defa et makinesinden geçirmelidir. Kıyılmış eti, bir çorba tası içine alarak, iki yumurta sarısı da kırmalıdır.
İçine çentilmiş bir iki baş soğanla, doğranmış bolca maydanozu, biraz ekmek içini de ilâve etmeli. Tuz ve baharatı da içine ektikten sonra, hepsini tasta güzelce yoğurmalıdır.
Sonra, kızartılacak köftelere, malûm şekli verip tabağa diziniz ve biraz bekleyiniz.
Diğer taraftan, tavaya saydığımız yağlardan birini koyunuz. Çiğ köfteleri biraz una bulayıp, (yahut unsuz olarak) tavaya yerleştiriniz. Harlı ateşte bir tarafı kızarınca, çatal veya temiz bir maşa ile çevirerek, diğer tarafını da kızarttıktan sonra, birer birer sahana almalı ve tavada kalan yağı da, köfteler üzerine gezdirmelidir.
Taze ekmekle ve bir iki kadeh üzüm şırasiyle, tam lezzetle yenilir.
Not: Bu köftenin nefaseti, kullanılan yağın halis ve temiz oluşu ile kaimdir. Her ne kadar, umumiyetle kızartmalar için (Vejetalin) nebatî yağ kullanılırsa da, Urfa yağı en âlâsıdır.
|
Kızarmış Köfteler |
|
rıfat
Aşçı
Kayıt: 10.07.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc99768
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2014
2,931 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gram kuzu kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kekik, karabiber ve kimyon
Tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı galeta unu
Kıymayı yoğurma kabının içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve galeta unu, baharatları ekleyip mutfak robotunda çekin. Şekil verip bol yağda kızartın. Kızaran köfteleri de kâğıt havlu üzerine koyup yağını süzdürün.
|
Kızartmalık Köfte |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144019
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2019
4,403 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 avuç bayat ekmek
1 yumurta
2 sarımsak
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Soğanı rendeleyip suyunu iyice sıkın. Büyükçe bir kapta tüm malzemeleri iyice karışacak şekilde yoğurun.
Şekil verip yan yana gelecek şekilde buzdolabı poşetlerine veya kapaklı kaplara doldurup buzluğa yerleştirin.
|
Köfte Kızartması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179226
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2024
50 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım demet maydanoz ince doğranmış
2 diş sarımsak rendelenmiş
1 orta boy soğan rendelenmiş
1 yumurta
Bir tutam tuz
Yarım kilo dana kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
Bir tutam karabiber
Bir tutam pul biber
Bir tutam kimyon
Yarım çay bardağı ufalanmış ekmek içi
Bütün malzemeler yoğurma kabına alınır. İyice yoğurulur pürüzsüz kıvam alana kadar sonra buzdolabında 15 dk kadar dinlendirilir, ceviz büyüklüğünde şekil verilip orta ateşte 1 çay bardağı kızgın yağda kızartılır.
|
|
Kızartma Köfte Tarifleri Köfteler
|
|