|
Kızartma Poğaça |
|
şekerci baba
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35694
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2009
2,873 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
İçi için:
3 dilim beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Su, yumurta, sıvıyağ karıştırılır. Üzerine tuz, kabartma tozu ve yumuşak bir hamur olana kadar un katılır, yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir. Sonra yarım limon kadar parçalar alınır. Unlu zeminde çay tabağı kadar açılır, yeteri kadar iç konur, sıkıca kapatılır. Orta sıcak yağda pemde renkte kızartılır.
ML® Pandufla için tıklayın
|
Peynirli Kızartma Poğaça |
|
çiftci
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc118392
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2016
1,486 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğba Balcı
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
İçi için:
1 dilim beyaz peynir veya aynı miktarda lor peyniri
Bir kapta un, şeker ve mayayı karıştırın İçine suyu yavaş yavaş ekleyerek elinizle karıştırın Bu arada tuzunu da ekleyin Hamur toparlanmaya başladıktan sonra yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun (yağsız bir hamur olduğu için elinize yapışabilir) Hamuru toplayıp üzerine az miktarda un serpin ve bir bez örtün 30-45 dakika (hamur iki katına çıkana kadar) dinlendirin Hamurdan küçük parçalar koparıp avcunuzun içinde bastırın ve ortasına bir parça peynir koyup kapatın ve yuvarlayın Yuvarlakları un serptiğiniz bir bezin üzerine dizin Bu şekilde de 30 dk. kadar dinlendirin Yağı iyice kızdırın Yuvarlakları hafifçe bastırıp bir miktar yassılaştırın ve tavaya dizin Önlü arkalı kızartın.
|
|