Kısa URL: https://ml.md/lc130077
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2017
699 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 kg kuzu kuşbaşı et
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domatessalçası
2 yemek kaşığı sadeyağ
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karışık baharat
3-4 bardak su
Et yıkanarak tencereye konulur ateşin üzerinde kendi suyunu bırakıp çekince yağ konulur ve orta büyüklükte kıyılmış soğanlar tencereye atılır. Et pembeleşinceye kadar ve daha sonra da salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Üç-dört bardak su tuz ve baharat ilave edilerek pişirilmeye bırakılır. Etler tamamen yumuşayınca ateşten alınarak sulu bir şekilde servis yapılır. Yeşil soğan ve beyaz pilavla birlikte yenilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc139395
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2018
496 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 kg kuzu eti (tercihen fitil eti-bonfile)
4 corba kaşığı sadeyağ
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1,5 tatlı kaşığı tuz
Et bir parmak kalınlığında kesilip dövülerek ezilir; yağda, pembeleşinceye kadar iki yüzü kızartılır. Bir tepsiye serilir. Soğan ince ince kıyılır. Soğan, salça, baharat ve tuz tepsiye ilave edilir. 1 litre su eklenerek fırında pişirilir. Biraz suluca bırakılarak pişince fırından alınır. Yanında pirinç pilavıyla servis yapılır.