Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kızartma (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kızartma (Şanlıurfa)

dudu duru
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc130077
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2017
699 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

1 kg kuzu kuşbaşı et
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salça
2 yemek kaşığı sadeyağ
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karışık baharat
3-4 bardak su

Et yıkanarak tencereye konulur ateşin üzerinde kendi suyunu bırakıp çekince yağ konulur ve orta büyüklükte kıyılmış soğanlar tencereye atılır. Et pembeleşinceye kadar ve daha sonra da salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Üç-dört bardak su tuz ve baharat ilave edilerek pişirilmeye bırakılır. Etler tamamen yumuşayınca ateşten alınarak sulu bir şekilde servis yapılır. Yeşil soğan ve beyaz pilavla birlikte yenilir.



Kızartma Et (Şanlıurfa)

bayan X
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.12.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc139395
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2018
496 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg kuzu eti (tercihen fitil eti-bonfile)
4 corba kaşığı sadeyağ
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1,5 tatlı kaşığı tuz

Et bir parmak kalınlığında kesilip dövülerek ezilir; yağda, pembeleşinceye kadar iki yüzü kızartılır. Bir tepsiye serilir. Soğan ince ince kıyılır. Soğan, salça, baharat ve tuz tepsiye ilave edilir. 1 litre su eklenerek fırında pişirilir. Biraz suluca bırakılarak pişince fırından alınır. Yanında pirinç pilavıyla servis yapılır.






Kızartma (Şanlıurfa) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Kızartma (Şanlıurfa) 9,722 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort